Länsi-Helsinki

Marika Laukkanen
Kuvaaja: Marika Laukkanen
"Yleiskokous Turku"
Marika Laukkanen
Kuvaaja: Marika Laukkanen
"Tervetuloa mukaan toimintaan"
Marika Laukkanen
Kuvaaja: Marika Laukkanen
"Savonlinnan ensiavun SM-kisat"
Marika Laukkanen
Kuvaaja: Marika Laukkanen
"Ystävätoiminta on osastossamme tärkeä toimintamuoto"
Markku Koskinen
Kuvaaja: Markku Koskinen
"EA-kisajoukkue Ruotsin SM-kisoissa 2015"
Sijainti:
-, 00300, 00400, Helsinki
Sähköposti: 
sprlansihelsinki@gmail.com

Koronavirustilanteen vuoksi Länsi-Helsingin osaston toimintaryhmät, kuten ensiapuryhmä ja Läksyhelppi-ryhmät, ovat toistaiseksi tauolla. Vapaaehtoistoiminnassa mukana olevat saavat lisätietoja suoraan toimintaryhmiltä.

Jos haluat mukaan Punaisen Ristin toimintaan, ilmoittaudu vapaaehtoiseksi Oma Punainen Risti -järjestelmässä.
Punainen Risti nostaa tällä hetkellä valmiuttaan auttaa viranomaisia koronatilanteessa. Jos haluat mukaan mikäli avunpyyntö tulee, liity Oman "Helsingin korona-apu" -ryhmään. Ryhmän löydät 'Selaa ryhmiä' -sivulta, kohdasta Avoimet ryhmät.
Liittyäksesi Omaan sinun ei tarvitse olla SPR:n jäsen, riittää että kirjaudut Omaan ensimmäisellä kerralla. Oma mahdollistaa meille tehokkaan ja nopean tavan tavoittaa suuri määrä vapaaehtoisia samanaikaisesti, sekä tarvittaessa ohjata nämä eri toimintaryhmiin kiinnostuksiensa mukaisesti. Tehtävät voivat olla esimerkiksi ohjausta, neuvontaa tai käytännön apua.

Punaisen Ristin päivittyvä ohje koronaviruksesta kaikille vapaaehtoisille löytyy täältä: https://rednet.punainenristi.fi/node/59198
 

Osastomme virallinen kevätkokous siirtyy, eikä kokousta järjestetä nyt maaliskuussa Suomen hallituksen 16.3.2020 antamien linjausten vuoksi. Kokouksen ajankohta sovitaan myöhemmin koronavirustilanteen rauhoituttua.

 

Vaikka ystäväparit eivät voikaan tässä poikkeuksellisessa tilanteessa tavata toisiaan, on tärkeää pitää puhelimitse yhteyttä. Monen iäkkään henkilön sosiaalinen elämä supistuu näissä olosuhteissa entisestään. Olet tärkeä! Muista myös huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.
 
Hyvä uutinen on se, että Haagan seurakunta välittää naapuriapua. Sieltä voi tarvittaessa pyytää apua esim. ruokaostoksiin puhelimella 050 380 3201 tai sähköpostilla haaga.srk@evl.fi
Vapaaehtoiseksikin saa ilmoittautua.
 

Haluaisitko tehdä Länsi-Helsingin alueesta hieman inhimillisemmän paikan olla ja elää?
Kiinnostaisiko sinua kokeilla jotain uutta tai palata vanhan harrastuksen pariin?

Suomen Punaisen Ristin Länsi-Helsingin osasto toimii Haagan, Munkkiniemen, Munkkivuoren, Pikku-Huopalahden, Lehtisaaren, Kuusisaaren ja Pitäjänmäen alueella. Osastollamme on mm. ensiapu-, ystävä-, monikulttuurisuus- ja nuorisotoimintaa.

Kevään 2020 toiminta on tällä hetkellä tauolla koronaviruksen takia.

 

Tarkemmat tiedot ryhmistä löytyvät sivupalkkien kautta.

TIISTAI

Monikulttuurinen kielikahvila 13-14.30 Ruskeasuon seurakuntakeskus (Tenholantie 6)

Ensiapuryhmä harjoittelee klo 18-20

Amiedu opiskelijoiden tukiklinikka klo 12-16 Pitäjänmäellä

KESKIVIIKKO

LäksyHelppi klo 16.30-18 Pikku Huopalahden ala-aste

Amiedu opiskelijoiden tukiklinikka klo 12-16 Pitäjänmäellä

TORSTAI

Monikulttuurinen kielikahvila klo 15.30-17 Pikku Huopalahden asukastalolla (Tilkantori 12).

LäksyHelppi klo 13-15 Meilahden Englantilainen koulu

Ystävävälitys päivystää klo 14.30-16.30

PERJANTAI 

LäksyHelppi klo 14.30-16 Pohjois-Haagan IlkanKulma

 

Ystävävälitykseemme saat yhteyden päivystysaikaan torstaisin klo 14:30 - 16:30 puhelinnumerosta 045 1221252. Muina aikoina voit jättää viestin ja otamme yhteyttä sinuun.

SPR tarjoaa myös muuta tukea elämän eri tilanteissa, ja siitä löydät tietoa täältä: https://www.punainenristi.fi/hae-tukea-ja-apua Muita avuntarjoajia voit etsiä täältä: https://www.punainenristi.fi/hae-tukea-ja-apua/muita-avuntarjoajia

 

 

 

Uutiset

SPR:n Länsi-Helsingin oli mukana maahanmuuttajien kotoutumista tukevassa EU:n rahoittamassa kaksivuotisessa JANE-hankkeessa vuosina 2018-2019. Tavoitteena oli kehittää ja tukea syrjäytymisvaarassa olevien maahanmuuttajien kotoutumista.

Tervetuloa ensiapuryhmään! 

Klikkaa linkkiä ja tule mukaan! 

https://rednet.punainenristi.fi/node/56449

Valtakunnallinen Nälkäpäivä-keräys järjestettiin 20.-22.9.2018. Länsi-Helsingin osasto oli mukana keräämässä kauppojen edustoilla Etelä-Haagassa, Munkkiniemessä, Munkkivuoressa ja Pikku Huopalahdessa. Lisäksi Länsi-Helsingin osaston alueella sijaitsevia kouluja osallistui keräykseen. Vapaaehtoisia lipaskerääjiä oli mukana reilut 40 henkilöä ja koululaisia noin 130. Osastollamme oli myös nettilipas, jonne kuka tahansa saattoi lahjoittaa verkossa.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.