Apuohjaajan materiaali

Julia Vuori, 2009
Kuvaaja: Julia Vuori, 2009

Miksi apuohjaajaksi?

Apuohjaajana toimimisesta saat elämyksiä ja yhdessä toimimisen iloa. Apuohjaajana toimiessa opit paljon ryhmän toiminnasta ja saat tehtävässäsi kokea niin onnistumisen kuin epäonnistumisen kokemuksia turvallisessa ympäristössä. Lisäksi opit tulevaisuuden kannalta tärkeitä, suunnittelu-, viestintä-, vuorovaikutus- ja arviointitaitoja.

Apuohjaajana toimimisesta saat myös todistuksen, josta on tulevaisuudessa hyötyä esimerkiksi kesätöiden hakemisessa.

Sen lisäksi, että saat toiminnasta paljon hyvää mieltä ja opit erilaisia tärkeitä asioita, olet tärkeä osa Punaisen Ristin auttamisketjua, jonka avulla tehdään Punaisen Ristin tehokasta auttamistyötä niin Suomessa kuin maailmalla.

Nuorten apuohjaajien avulla saadaan enemmän nuoria toiminnan toteuttajiksi, jolloin toiminta on hauskempaa. Ketkä tietäisivät paremmin, mitä lapset ja nuoret haluavat tehdä, kuin he itse!

Miten apuohjaajaksi?

Apuohjaajaksi voi ryhtyä kuka tahansa yli 12-vuotias nuori, joka haluaa auttaa Reddie Kids-kerhon ohjaamisessa ja kerhotapaamisten suunnittelussa. Apuohjaaja saa perehdytyksen tehtäväänsä. 15-vuotiaana apuohjaaja voi halutessaan kouluttautua edelleen Reddie Kids-ohjaajaksi.

Apuohjaaja on ohjaajan oikea käsi. Apuohjaajia voi olla myös useampia kuin yksi. Reddie Kids-ohjaajalla on kuitenkin aina päävastuu kerhotapaamisista.

Reddie Kids-kerhon apuohjaajalle on tehty opas, jonka avulla apuohjaaja voi täydentää tietoaan Punaisesta Rististä ja ohjaamisesta. Oppaan tarkoituksena on myös selkeyttää ohjaajan ja apuohjaajan välistä roolijakoa.