Ystävätoiminta

SPR Nivalan osaston ystävä toiminta ei ole tälle hetkellä toiminnassa mutta olisiko sinusta vetäjäksi ja ystävien yhteyshenkilöksi. Ota rohkeasti yhteyttä osaston puheenjohtajaan ja kysy lisää.
 
Ystävätoiminta

Anna hetki ajastasi ja vähennä toisen ihmisen yksinäisyyttä

Punaisen Ristin ystävätoiminta käynnistyi tammikuussa 2007. Ystäväjoukkomme on vielä pieni, mutta olemme jo ennättäneet tuomaan auringonpaistetta ja hyvää mieltä monen yksinäisen vanhuksen päivään. Toimintamme on pikku hiljaa vakiintunut ja osoittanut tarpeellisuutensa.

Punaisen Ristin ystävätoiminta sopii kaikenikäisille. Ystävänä on mahdollisuus kohdata sellaisia ihimisiä, joihin ei ehkä muuten tutustuisi lainkaan. Toiminnasta hyötyvät sekä vapaaehtoinen ystävä, että ystävän saanut yksinäinen. Pääasia on kuunteleminen ja keskusteleminen. Siinä korostuu vastavuoroisuus ja läsnäolo. Ystävä toimii tavallisen ihmisen taidoin, mitään erityistaitoja ei tarvita. Hän on mukana arjessa, kuuntelee, keskustelee ja auttaa kaupassa ja muilla asioilla tai ulkoilee ja harrastaa toisen kanssa. Ystävä voi käydä niin kotona kuin laitoksessakin asuvan luona.

Järjestämme myös laitosvierailuja ja olemme apuna henkilökunnan järjestämissä virkistystapahtumissa. Kokoonnumme säännöllisesti tapaamaan toisiamme, keskustelemaan ja virkistäytymään. Punainen Risti järjestää myös piirikohtaisia ja valtakunnallisia tapaamisia. Tapaamiset antavat uusia ystäviä ja uutta puhtia ystävyyteen.

Punainen Risti järjestää vapaaehtoisille ystäville koulutusta, mutta toimintaan voi tulla mukaan, vaikkei koulutusta olisi vielä saanutkaan. Evääksi riittää auttamisen halu ja tavallisen ihmisen tiedot ja taidot.

Ota rohkesti yhteyttä ja tule mukaan iloiseen ja reippaaseen ystäväjoukkoomme.

Katso yhteystiedot ja kysy lisää.