Napapiirin osasto

Sijainti:
Lainaankatu 3 as 7, 96200, Rovaniemi
Puhelin: 
+35840538 9605
Sähköposti: 
sprnapapiiri@gmail.com

Osastomme sijoittuu Rovaniemelle ja ympäristöön - "Kylien Rovaniemelle". Jäseniä osastossamme on n. 100, joista aktiiveja eri ryhmissä parikymmentä. Osastomme tunnuslause on "tarpeesta toimintaan" - pyrimme järjestämään aktiviteetteja toiveiden mukaan myös syrjäkylille ja tarjoamaan mahdollisuuksia monipuoliseen toimintaan.

Mitä voimme tarjota Sinulle?

ENSIAPUTOIMINTA:
Ensiapuryhmämme kouluttaa, kouluttautuu ja pitää yllä taitojaan harjoittelemalla, sekä päivystää erilaisissa tilaisuuksissa.

NUORISOTOIMINTA:
Järjestämme lasten/nuorten leirejä yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. Osallistumme leireille, kilpailuihin ja tapahtumiin. Onko sinulla idea omasta lastenkerhosta tai nuorisoryhmästä? Ota yhteyttä, koulutamme ohjaajia!

KERÄYSTOIMINTA:
Yhteistyössä naapuriosaston kanssa osallistumme vuosittain mm. Nälkäpäiväkeräykseen. Osaston omaan toimintaan keräämme varoja mm. myymällä arpoja tai leivonnaisia eri tapahtumissa.

YSTÄVÄTOIMINTA:
Haluatko antaa aikaasi toimimalla ystävänä yksinäiselle vanhukselle, maahanmuuttajalle, mielenterveyskuntoutujalle, syrjäytymisvaarassa olevalle nuorelle...? Tule mukaan! Lisäksi viikottain kokoontuva Käsityökerho saattaa yhteen kaikenikäisiä vauvasta vaariin pienen askartelun merkeissä.

TERVEYDEN EDISTÄMINEN:
HIV/AIDS-työ, festarityö (mm. kesäkumikampanja), päihdetyö, tapaturmien ehkäisy

VALMIUSTOIMINTA:
Osallistumme Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun (VAPEPA) toimintaan mm. ensihuolto- ja etsintätehtävissä. Haluatko mukaan etsintöihin, tule mukaan hälytysryhmään. Koulutamme jokaisen toimintaan mukaan.?

MUU JÄRJESTÖTOIMINTA:
Ihmisiä tarvitaan myös projektiluontoisiin juttuihin, luottamustehtäviin ja käytännön toiminnan pyörittämiseen. Onko sinulla idea, jonka haluaisit toteuttaa? Oletko tietokonenero tai taiteellisesti lahjakas tai...? Keräätkö harjoittelutunteja tai opintopisteitä opiskeluasi varten? Haluaisitko tehdä lahjoituksen? Pidätkö esiintymisestä? Kiinnostaako yhdistystoiminta yleensä? Etsitään yhdessä tiedoillesi ja taidoillesi  käyttöä!

Ota yhteyttä ja lähde mukaan!

Uutiset

Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Piirin puheejohtaja Riitta Nahkiaisoja ja varapuheenjohtaja Tarja Tenhunen"

Punaisen Ristin Lapin piirin järjestöseminaari ja vuosikokous pidettiin Torniossa 22-23.42023 perinteikkäässä Grand Hotel Torniossa, missä mm. toimi turvapaikanhakijoiden järjestelykeskus 2015-2016.

Järjestöseminaarissa pohdittiin jo tulevan yleiskokouskauden tavoitteita osastojen näkökulmasta ja kuultiin Lapin hyvinvointialueen kuulumisia ja yhteistyömahddollisuuksia hyvinvointialueen sosiaaliojohtaja Liisa Niirasen kertomana.

Apupupu on täällä! 

Apupupu on maailman pehmein auttaja, ja se neulotaan rakkaudella lohduttamaan ikäviä asioita kokenutta lasta. Pupu antaa tukea sen käpälään tarttuvalle ja tuo iloa päivään. Kriisiä pakenevat lapset tarvitsevat nyt Apupupujen apua! Tavoitteenamme on antaa jokaiselle vastaanottokeskuksen kautta Suomeen saapuvalle lapselle oma Apupupu uudeksi ystäväksi.  

Punaisen Ristin Lapin  piiri myöntää vuosittain Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen järjestön ulkopuoliselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka Lapin alueella on toiminut esimerkillisesti yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden edistämiseksi. Tunnustus jaetaan Rasisminvastainen viikko -kampanjamme aikana maaliskuussa 2021.

Tunnusten saamisen perusteena voi olla yksittäinen teko tai pitkän linjan toiminta.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.