Mäntyharju

Sijainti:
Kurkisalmentie 23-25 as 3, 52700, Mäntyharju
Puhelin: 
+358503050175
Sähköposti: 
tuovi.aavikkola@windowslife.fi

 

Kiinnostaisiko sinua vapaaehtoistyö meidän osastossamme? Haluaisitko osallistua johonkin toimintaryhmäämme tai auttaa oman erityisosaamisesi saralla?Lähetä sähköpostia tai soita meille, tai tule käymään. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!Ystävällisin terveisin, osaston väki.

Uutiset

Suomen Punaisen Ristin yleiskokous päätti kesällä 2015 Turussa uudistaa järjestömme säännöt. Uudet säännöt hyväksyy yleiskokous kesäkuussa 2017 Helsingissä. Tule mukaan sääntötalkoisiin, laitetaan yhdessä säännöt paremmaksi!

Tavoite on etsiä vastauksia kysymyksiin:

• Millaisen Punaisen Ristin haluamme?
• Millaiset säännöt parhaiten tukisivat tulevaisuuden Punaisen Ristin toimintaa?
• Mitä säännöissä pitää korjata tai muuttaa, jotta tämä toteutuisi?

Osallistu vastaamalla kyselyyn Rednetissä

Eeva Koski
Kuvaaja: Eeva Koski
"Sukkien ja lapasten neulominen on suomalais- ja afgaaninaisia yhdistävä harrastus Mäntyharjulla."

Punaisen Ristin Mäntyharjun paikallisosasto on perustanut käsityöryhmän yhdessä paikkakunnalle muuttaneiden pakolaisnaisten kanssa. Yhteistyössä on mukana myös paikallinen helluntaiseurakunta.

Ryhmä kokoontuu joka maanantai neulomaan, leipomaan kakkuja, juomaan teetä ja vaihtamaan kuulumisia keskenään. Toimintaa halutaan järjestää koko perheelle ja siksi osa vapaaehtoisista ohjaakin lapsille erilaista ohjelmaa sillä aikaa, kun äidit neulovat.

Milla Mäkilä
Kuvaaja: Milla Mäkilä
"Mäntyharjun yhtenäiskoulun 8B:n oppilaat kirjoittivat lakanaan ajatuksiaan siitä, kuinka he voivat helpottaa uusien oppilaiden tuloa kouluun."

Mäntyharjun yhtenäiskoulussa sukellettiin rasisminvastaiseen teemaviikkoon maanantaina ja tiistaina 17.3.-18.3.2014. Kaikki koulun 8. ja 9. luokkalaiset osallistuivat oppitunnille, jossa pohdittiin, kuinka kiusaamisen, syrjinnän ja rasismin erilaisia muotoja voi oppia tunnistamaan ja kuinka sellaisissa tilanteissa tulisi toimia.

Oppitunnilla katsottiin myös Kansalaiset feat. Medborgare -ryhmän musiikkivideo Olen suomalainen, jonka avulla heräteltiin nuoria pohtimaan, mitä suomalaisuus tarkoittaa ja kenellä on oikeus kokea tai sanoa olevansa suomalainen.

Tapahtumat

27. - 28.3.2017
Sijainti:
Kouvolankatu 5-7, 45100, Kouvola
28. - 29.3.2017
Sijainti:
Otavankatu 20, 50130, Mikkeli
28.3.2017
Sijainti:
Otavankatu 20, 50130, Mikkeli

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.