Enontekiö

Miliza Kimmel
Kuvaaja: Miliza Kimmel
Sijainti:
Ounastie 157, 99400, Enontekiö
Puhelin: 
+358451104142
Sähköposti: 
ollilehto54@gmail.com

Uutiset

Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Saana tunturi alukevää auringossa"

Pärjätään yhdessä hanke jalkautui Kilpisjärven kylälle 9-10.2. järjestäen siellä turvallisuus ja hyvinvointi tapahtuman. Hanke vieraili myös koululla, missä harjoiteltiin arjen turvallisuuteen liittyviä asioita ja kuultiin miten Nepalissa näitä asioita hoidetaan. Perjantai-iltana koko kylän hyvinvointi- ja turvallisuus iltaan Biologisella asemalle kokoontui kyläläisiä kuulemaan lääkäri Yrjö Perkkiön tekemän hyvinvointikyselyn tuloksia. Illalla pohdittiin myös maakunta- ja soteuudistuksen vaikutuksia kyläläisten palveluihin ja saatiin tietoa pelastustoimen toiminnasta. Lopuksi vielä harjoiteltiin elvytystä ja alkusammutusta.

Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Puheenjohtajat koolla"

Lapin piirin osastojen puheenjohtajat kokoontuivat vuotuiseen tapaamiseensa Luostolle 3-4.2.2017. Viikonvaihteen aikana pohdittiin maakunta- ja sote uudistuksen vaikutuksia osastojen toimintaan ja saatiin tuhti tietopaketti uudistuksen tämän hetken tilanteesta Lapissa kunta-asiantuntija Jaana Koskelan kertomana.
Järjestöjohtaja Marita Salo pohjusti työryhmä työskentelyä uusien toimintalinjausehdotusten pohjalta. Keskeisiä asioita ovat edelleen uusien toimijoiden ja jäsenten rekrytointi sekä heidän perehdyttäminen mukaan osastojen toimintaan. Ensi kesän yleiskokouksen käsittelyyn tulevassa toimintalinjauksessa on neljä tavoitealuetta. 1 Tehokas auttaminen meillä ja muualla. 2. Vahva yhteisöllisyyden rakentaminen sekä hyvinvoinnin ja turvallisen elämän vahvistaminen. 3.Rohkea vaikuttaja - asiantunteva inhimillisyyden puolustaja. Sekä 4. Vetovoimainen ja uudistuva vapaaehtoisjärjestö. Jatkamme sekä toimintalinjaus ehdotuksen että sääntöuudistuksen läpikäyntiä osastojen kummi-illoissa kevään aikana.

Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Ivalossa"

Pärjätään yhdessä hanke kiersi pohjoisen kuntia yhdessä Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen Järjestötieto tunnetuksi sekä Lapin liiton Maaseudun arjen palveluhankkeen kanssa pohjoisen kuntia. Kunnissa järjestettiin kuntatapaamisia viranomaisten kanssa miettien eri toimijoiden ja kunnan yhteistyötä, jolla voisimimme voimavarat yhdistäen rakentaa parempaa ja turvallisempaa palvelukokonaisuutta kuntiin.
Illalla kokosimme kunnan eri yhdistykset yhteiseen työpajaan miettimään samaa asiaa sekä pohtimaan eri yhdistysten ja järjestöjen keskinäistä yhteistyötä.
Tapaamiset olivat rakentavia, innostavia ja pääsimme hyvän askeleen eteenpäin yhdessä tekemisessä.

Tapahtumat

31.3. - 1.4.2017
Sijainti:
Jäämerentie 1, 99600, Sodankylä
8.4.2017 - 9.4.2017
Sijainti:
Iso-Ylläksentie 42, 95980, Kolari
22.4.2017

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.