Alavus

Teija Matalamäki
Kuvaaja: Teija Matalamäki
" ystävävälittäjä Mirjami Majuri"
Sijainti:
Salmentie 13, 63300, Alavus
Puhelin: 
+358451805722
Sähköposti: 
alavus.spr@gmail.com

EA-ryhmä

Kokoontuu joka kuukauden 2 maanantai klo 18.30 harjoitusten merkeissä. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Ystävätoiminta

Ystävätoiminnan kautta moni yksinäinen voi löytää itselleen ystävän, lähimmäisen, joka kuuntelee ja on läsnä, kun yksinäisyys ympäröi. Ystävänä toimitaan tavallisen ihmisen taidoin, pidetään yhteyttä säännöllisesti, kuunnellaan ja ollaan läsnä. Ystävänä voit käydä tapaamassa yksinäisiä, eri-ikäisiä ihmisiä heidän kotonaan, sairaalassa tai muissa laitoksissa. Yksinäinen vanhus voi kaivata juttukaveria, mutta yhtälailla lapset ja nuoret hyötyisivät varamummosta tai -papasta. Antoisinta ystävätoiminta on silloin, kun kumpikin kokee saavansa tapaamisista hyvän mielen.

Ystäväryhmä kokoontuu säännöllisesti joka kuukauden ensimmäinen maanantai klo.17 alkaen.

Punaisen Ristin ystävätoiminta toimii yhteistyössä seurakunnan kanssa. Jos olet kiinnostunut ystävätoiminnasta ja haluat vapaaehtoiseksi ystäväksi tai haluat itsellesi ystävän ota rohkeasti yhteyttä ystävävälittäjään: Mirjami Majuri puh. 050-563 6087, mirjami.majuri@evl.fi

Toimitilat

Toimitilamme on osoitteessa kotikuja 1A3 63300 alavus 

Meillä riittää tekemistä ja jokainen teko on yhtä arvokas.

Tule mukaan, nyt on suuri haku ystävä-, ensiapu-, sekä nuorisotoiminnasta kiinnostuneista  - soita tai lähetä sähköpostia, katso kohta Yhteystiedot.

Ystävällisin terveisin, osaston väki.

 

Uutiset

Erja Salmela
Kuvaaja: Erja Salmela
"Pienryhmissä vaihdettiin ajatuksia ja kokemuksia"

Jyväskylässä järjestetylle Henkisen tuen peruskurssille osallistui lähes 30 henkilöä. Lauantaina ja sunnuntaina pidetty koulutus toteutettiin kahdessa ryhmässä ja kahden kouluttajan voimin. Henkisen tuen kurssilta saa perustietoja onnettomuustilanteiden jälkeisistä kriiseistä, niiden aiheuttamista reaktioista ja niistä selviytymisestä. Koulutus myös kehittää osallistujien henkisen tuen taitoja.

-      Mielestäni tällä kurssilla opetettavat asiat ovat tärkeä osa kansalaistaitoja, sanoo Punaisen Ristin kouluttaja Päivi Salovaara.

Anne Pälve
Kuvaaja: Anne Pälve
"Keskittyneitä ryhmätyöntekijöitä"

Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirissä järjestettiin ensimmäinen laitosystäväkurssi maahanmuuttajille elokuussa yhteistyössä Vaasan suomalaisen osaston, Vaasan aikuiskoulutuskeskuksen (Oy EduVakk Ab) ja Kirkkopuistikon palvelutalon kanssa. Koulutus on osa opiskelijoiden suomenkielen opiskelua ja siihen osallistui viisi innokasta opiskelijaa, jotka vierailevat Kirkkopuistikon palvelutalossa tämän vuoden loppuun.

Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Tarinateatteri Storian näyttelijät Anneli Tuura ja Mari Vuorisalo eläytyivät vapaaehtoisten tarinoihin"

Länsi-Suomen piirin ystävätoiminnan kevätjuhlia vietettiin tänä vuonna Toholammilla ja Äänekoskella. Molemmissa juhlissa oli toistasataa osallistujaa. Juhlien pääesitysten teemana oli innostuminen ja innostaminen. Esitykset haastoivat pohtimaan vapaaehtoisuuden merkitystä ja elämää yleensä.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.