Alavus

Teija Matalamäki
Kuvaaja: Teija Matalamäki
" ystävävälittäjä Mirjami Majuri"
Sijainti:
Kotikuja 1 A 3, 63300, Alavus
Puhelin: 
+358451805722
Sähköposti: 
alavus.spr@gmail.com

EA-ryhmä

 

Ystävätoiminta

Ystävätoiminnan kautta moni yksinäinen voi löytää itselleen ystävän, lähimmäisen, joka kuuntelee ja on läsnä, kun yksinäisyys ympäröi. Ystävänä toimitaan tavallisen ihmisen taidoin, pidetään yhteyttä säännöllisesti, kuunnellaan ja ollaan läsnä. Ystävänä voit käydä tapaamassa yksinäisiä, eri-ikäisiä ihmisiä heidän kotonaan, sairaalassa tai muissa laitoksissa. Yksinäinen vanhus voi kaivata juttukaveria, mutta yhtälailla lapset ja nuoret hyötyisivät varamummosta tai -papasta. Antoisinta ystävätoiminta on silloin, kun kumpikin kokee saavansa tapaamisista hyvän mielen.

Vapaaehtoisten ystävien vertaisryhmiä, ystäväiltoja, pidämme säännöllisin väliajoin. Käymme läpi kuulumisia ja ajankohtaisia asioita sekä mietimme esim. koulutustarpeita/-toiveita.  

Punaisen Ristin ystävätoiminta toimii yhteistyössä seurakunnan kanssa. Jos olet kiinnostunut ystävätoiminnasta ja haluat vapaaehtoiseksi ystäväksi tai haluat itsellesi ystävän ota rohkeasti yhteyttä ystävävälittäjään: Mirjami Majuri puh. 050-563 6087, mirjami.majuri@evl.fi

Toimitilat

Toimitilamme on osoitteessa Kotikuja 1 A 3, 63300 Alavus

Meillä riittää tekemistä ja jokainen teko on yhtä arvokas.

Tule mukaan, nyt on suuri haku ystävä-, ensiapu-, sekä nuorisotoiminnasta kiinnostuneista  - soita tai lähetä sähköpostia, katso kohta Yhteystiedot.

Ystävällisin terveisin, osaston väki.

 

Uutiset

Suomen Punaisen Ristin Alavuden osaston sääntömääräinen kevätkokous pidetään:

Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Petäjävedellä esiintynyt Marja Korhonen valloitti yleisönsä ajatuksia herättävällä puheenvuorollaan"

Ystävätoiminnan kevätjuhlat pidettiin tänä keväänä Petäjävedellä ja Seinäjoella. Juhlat  keräsivät  edellisvuosien tapaan hyvin osallistujia. Molemmissa juhlissa oli noin 120 osallistujaa: ystävätoiminnan vapaaehtoisia, ryhmänohjaajia, ystävävälittäjiä sekä omaishoidon tukitoiminnan vapaaehtoisia.

Erja Salmela
Kuvaaja: Erja Salmela
"Pienryhmissä vaihdettiin ajatuksia ja kokemuksia"

Jyväskylässä järjestetylle Henkisen tuen peruskurssille osallistui lähes 30 henkilöä. Lauantaina ja sunnuntaina pidetty koulutus toteutettiin kahdessa ryhmässä ja kahden kouluttajan voimin. Henkisen tuen kurssilta saa perustietoja onnettomuustilanteiden jälkeisistä kriiseistä, niiden aiheuttamista reaktioista ja niistä selviytymisestä. Koulutus myös kehittää osallistujien henkisen tuen taitoja.

-      Mielestäni tällä kurssilla opetettavat asiat ovat tärkeä osa kansalaistaitoja, sanoo Punaisen Ristin kouluttaja Päivi Salovaara.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.