Äänekoski

Tervetuloa Punaisen Ristin Äänekosken osaston kotisivuille

Osaston toimintaa:  Huom! Kevätkokous pidetään perjantaina 29.3. kello 18.00 osaston toimitilassa.

Ensiapuryhmä tarvitsee uusia jäseniä. Ota yhteyttä Helena Pasaseen tai  Kirsi Lampiseen, p. 040-1483561. Ensiavun harjoitusillat joka toinen tiistai kello 18 alkaen. Kokoontuminen osaston tilassa ellei muuta sovita. Aiheita: 22.1 vierasesine hengitysteissä, 5.2 sairaskohtaukset, 19.2 alkusammutus VPK:lla, 5.3 elvytys, 19.3 haavat ja verenvuoto ja ensiarvio, 2.4 murtumat ja nivelvammat, 30.4 henkinen ensiapu, 14.5 Vapepa. Tervetuloa!

Omaishoitajien tukitoiminta,  Maire Tiihonen, 0405721085, email: maire.tiihonen@gmail.com. Ystävätoiminta ja keräykset,  Mervi Oksanen, 0405920113, email: meroksan@gmail.com. Osaston hallitus vuoden 2019 alusta, valittu syyskokouksessa 14.11.2018: Kirsi Lampinen (pj), Heli Ahola, Veikko Askinen, Mervi Oksanen, Helena Pasanen (sihteeri), Maire Tiihonen.   Varalla:  Matti Ahonen, Arja Poikolainen, Marja Rautiainen.

Osaston virallinen postiosoite on 1.1.2019 lähtien  c/o Kirsi Lampinen, Sivakankatu 21, 44120 Äänekoski. Toimitila on Pukkimäellä, osoitteessa Kotakennääntie 15. (Entinen R-kioskin takahuone). Toiminnantarkastajat ovat Eero Kovanen ja varalla Jenni Tiihonen.

Uutiset

Valmiusavaus on Vapepan jokavuotinen iso tapahtuma, jossa kouluttaudutaan ja tavataan tuttuja ja tuntemattomia. Tänä vuonna tapahtuma oli 2.-3. helmikuuta Ähtärin Honkiniemessä.  Äänekosken vapepalaisia oli mukana iso joukko. Oli hienoa seurata, kun viisi pitkän linjan Vapepa-aktiivia sai huomionosoituksen. Pertti Koivunen sai korkeimman mahdollisen eli ansioristin. Kuvassa vasemmalta Urpo Minkkinen (pronssinen ansiomitali), Jaakko Lassila (samoin), Pertti Koivunen, Matti Markkanen (kultainen ansiomitali) ja Jari Kiviniemi (hopeinen ansiomitali).

Helena Pasanen
Kuvaaja: Helena Pasanen
"Teemun luokka potretissa "

Hyvä homma, Nälkäpäivä onnistui taas oikein hienosti! Kerääjiä oli kaikkiaan 36, mukana oli niin konkareita kuin ensikertalaisia. Hyvän näkyvyyden toi Koulunmäen yhtenäiskoulun 6B-luokka, joka opettajansa Teemu Vehviläisen johdolla oli liikkeellä perjantaina puolentoista tunnin ajan. Luokka kierteli kylää neljässä ryhmässä, ja keräystulos heillä oli yli 300 euroa. Ryhmien vetäjät olivat Teemun lisäksi Vili Kauppila, Tiina Savolainen ja Arja Poikolainen.

Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Petäjävedellä esiintynyt Marja Korhonen valloitti yleisönsä ajatuksia herättävällä puheenvuorollaan"

Ystävätoiminnan kevätjuhlat pidettiin tänä keväänä Petäjävedellä ja Seinäjoella. Juhlat  keräsivät  edellisvuosien tapaan hyvin osallistujia. Molemmissa juhlissa oli noin 120 osallistujaa: ystävätoiminnan vapaaehtoisia, ryhmänohjaajia, ystävävälittäjiä sekä omaishoidon tukitoiminnan vapaaehtoisia.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.