SPR Ystävätoiminnan kouluttajat

Laura Kotila
Kuvaaja: Laura Kotila
"Ystävätoiminnan peruskurssilla Helsingissä."

Tervetuloa ystävätoiminnan kouluttajien sivuille!

Sivut ovat tarkoitettu Punaisen Ristin ystävätoiminnan kouluttajien ja työntekijöiden käyttöön. Sivuilta löydät päiviteyt koulutusmateriaalit ja aineistot esimerkiksi ystävätoiminnan perus- ja jatkokoulutusten järjestämiseen. Ystävätoiminnan eri muotoihin voit tutustua SPR Ystävätoiminta-sivulla.

Koulutusten materiaalit löytyvät vasemmalla olevan linkkivalikon kautta (näkyy vain ryhmän jäsenille). Kouluttajien yhteisiä aineistoja, kuten Punaisen Ristin esittelyvideoita ja menetelmävinkkejä löytyy lisäksi SPR Vapaaehtoiskouluttajat-sivun Aineistoja-alasivulta.

Toive on, että koulutusmateriaaleja ei muokata, vaan niitä käytetään samanlaisina joka paikassa. Tällä varmistamme se, että kaikki koulutetut ystävät saavat samat tiedot.
Jos alueellasi on tarpeen korostaa ystävätoiminnan monimuotoisuutta, voit lisätä koulutusdioihin ja kurssimainoksiin "Monimuotoinen ystävätoiminta" -termin.

Mikäli sinulla on kysymyksiä koulutuksen materiaaleista jne. niin voit olla yhteydessä oman piirin sosiaalitoiminnan suunnittelijaan tai keskustoimiston terveyden -ja hyvinvoinnin yksikön Maaret Alarantaan (maaret.alaranta[@]punainenristi.fi), tai Matti Hetemäkeen (matti.hetemaki[@]punainenristi.fi).

Facebookista löytyy myös Ystävätoiminnan kouluttajille oma ryhmä "SPR Ystävä-kouluttajat". Ryhmä on vapaamuotoinen ryhmä kaikille Punaisen Ristin Ystävätoiminnan kouluttajille. Ryhmän jäsenet voivat jakaa kokemuksia ja vinkkejä koulutuksiin liittyen. Omassa on myös oma valtakunnallinen "Ystävätoiminnan kouluttajien ryhmä", olet tervetullut liittymään ryhmään ja vaihtamaan ajatuksia!

Uutiset

Miten tuemme esimerkiksi Ukrainasta paenneita tai kuntaan saapuvia kiintiöpakolaisia kotoutumisessa? Mitä vapaaehtoiset voivat tehdä?

Webinaarissa SPR:n vapaaehtoiset eri puolilta Suomea kertovat millaista toimintaa osastoissa ja vastaanottokeskuksissa on järjestetty. Saamme tietää missä on onnistuttu Porissa, mitä on opittu Oulussa ja mitä tekivät vapaaehtoiset puutarhalla Pieksämäellä. Lisäksi esittelyssä on työkaluja vapaaehtoistoiminnan tueksi. Tule kuulemaan hyväksi havaituista malleista ja hakemaan ideoita toimintaan!

Järjestämme 14.6. klo 17:30-19 kotoutumisen tuen webinaarin, johon ovat tervetulleita vapaaehtoiset, vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet sekä työntekijät kaikilta toimialoilta.

Oma-tapahtuma löytyy täältä: https://oma.punainenristi.fi/event/15442 . Ilmoittautumiset Omassa 13.6.2022 mennessä.

 

(Webinaari järjestetään uudelleen syyskauden alussa 7.9.2022 klo 17:30-19. Tästä tulee mainos ja lisätietoa lähempänä, mutta voi merkitä jo kalentereihin!)

Pelastakaa Lapset verkkonuorisotalo Netari on avannut venäjänkielisen tukichatin lapsille ja nuorille. Tukichatin takana ovat suomalaiset venäjää osaavat koulutetut, luotettavat vapaaehtoiset ja työntekijät. Chat toimii verkkosivun kautta, joka tiistai ja torstai kello 17-20. Osoite on www.netari.fi/чат mutta chatin kotisivu löytyy myös pääsivun netari.fi kautta. Kaikki venäjää osaavat lapset ja nuoret ovat tervetulleita juttelemaan anonyymisti omista asioistaan, omilla ehdoillaan.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.