Yleiskokous 2023

Korpipaja
Kuvaaja: Korpipaja

YLEISKOKOUS 2023 - TERVETULOA SAVO-KARJALAAN!

Savo-Karjalan piirillä on ilo toivottaa sinut tervetulleeksi 10.–11.6.2023 Joensuuhun. 

Meitä punaliivisiä on täällä noin 5500. Alueellamme toimii 44 osastoa ja niissä reilut 1000 vapaaehtoista. 

Savo-Karjalan piiri viettää vuonna 2022 25-vuotisjuhlaansa. Piiri toimii kahden vahvan maakunnan alueella, joissa kohtaa savolainen lupsakkuus ja karjalalainen iloisuus. Piirin rajalta rajalle matkaa kertyy noin kolmesataa kilometriä. 

Joensuussa asustaa 80 000 iloista karjalaista tai karjalaistunutta ihmistä. Tuolla väkimäärällä Joensuu on Suomen 12. suurin kaupunki. Joensuu on tunnettu mm. Ilosaarirockista, joka puolestaan vietti pari vuotta sitten 50-vuotisjuhliaan. 

Piirimme toinen maakuntakeskus sijaitsee Pohjois-Savossa Kuopiossa. Kuopion torin tunnelma ja koko kaupunki on tutustumisen arvoinen elämys. 

Yleiskokous on merkittävä vaikuttamisen paikka, mutta myös useiden koronarajoitteisten vuosien jälkeen upea tilaisuus kohdata yhdessä suurella joukolla. Kaupungin halki virtaava Pielisjoki tarjoaa meille kauniit puitteet kohtaamiselle. Toivottavasti myös pääsemme tervehtimään toisiamme perinteiseen “ristiläiseen” tyyliin. 

Henkilökohtaisesti minut on tuonut Pohjois-Karjalaan yhdeksäntoistavuotiaana kohdattu rakkaus jylhään Kolin kansallismaisemaan.  Suosittelen ehdottomasti vierailua tässä upeassa luontokohteessa. Matkaa Joensuusta Kolille on noin 75 kilometriä. 

Leevi and the Leavingsiä ja Gösta Sundgvistiä lainaten: ”Minä lähden Pohjois-Karjalaan, vaihdan farkut verkkarihousuun”. Farkkuja ei tarvitse vaihtaa verkkareihin, vaan pukeudutaan kuten kustakin mukavalta tuntuu. Tärkeintä on kohdata toisemme aina niin iloisessa Pohjois-Karjalassa. 

Tapaamisiin kesällä 2023 Joensuussa 

Kaisu Haataja
Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtaja 

 

 

Voit lukea täältä tarkemmin, mitä yleiskokouksessä päätetään, ja mikä sen merkitys järjestölle on. 

Uutiset

Suomen Punaisen Ristin yleiskokous kokoontuu kolmen vuoden välein päättämään Punaisen Ristin tulevaisuuden suunnasta ja järjestön korkeimmista luottamushenkilöistä. Seuraava yleiskokous järjestetään Joensuussa 10.–11.6.2023.

Joensuun yleiskokouksessa päätetään yhdessä seuraavasta toimintalinjauksesta vuosille 2024–2026 sekä valitaan järjestölle uusi puheenjohtaja ja luottamushenkilöt hallitukseen ja valtuustoon.

Suomen Punainen Risti järjestää seuraavan yleiskokouksensa 10.–11.6.2023 Joensuussa Carelia-salissa.