Ystävänä verkossa

Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Punainen Risti auttaa kavereita kaipaavia myös verkossa!

Yksinäisyyttä voi kokea kuka tahansa ikään, sukupuoleen tai kulttuuritaustaan katsomatta. Yksinäisyyttä voi aiheuttaa esimerkiksi muuttunut elämäntilanne ja välimatka perheeseen. Ystävyyden solmiminen voi olla hankalaa monista eri syistä. Verkkoystävätoiminnassa ystäväpari käy kahdenkeskisiä, anonyymejä keskusteluja esimerkiksi sähköpostitse tai jonkin pikaviestisovelluksen avulla. Jos verkko tai some on sinulle luonteva ympäristö toimia ja viettää aikaa, verkkoystävätoiminta voisi sopia juuri sinulle. 

Näin pääset mukaan toimintaan:

Verkkoystävätoiminta sopii kaikille, jotka haluavat tukea ystävää tarvitsevia elämän eri tilanteissa. Toivomuksena on, että auttajaksi ryhtyvän oma elämäntilanne on kunnossa, ja että hän sitoutuu toimintaan vähintään 6 kuukaudeksi. Vapaaehtoisena verkkoystävänä et tarvitse erityistaitoja, me koulutamme sinut. 

Verkkoystävätoiminnan vapaaehtoiseksi pääsee käymällä joko

a) verkkoystävätoiminnan koulutuksen tai

b) ystävätoiminnan peruskurssin (3h) sekä verkkoystävän nettiperehdytyksen / Introduktion till en vän på webben / How to be an online friend 

Verkkoystävä- ja Ystävätoiminnan peruskursseja voi selata Tapahtumakalenterista hakusanalla "ystävä".

 

Haluatko hakea itsellesi verkkoystävää? 

Luotettavan verkkoystävän kanssa voit käydä kahdenkeskisiä, anonyymejä keskusteluja esimerkiksi sähköpostitse tai jonkin pikaviestisovelluksen avulla. Punaisen Ristin ystävävälityksen sinulle osoittama verkkoystävä on pysyvä ja voitte keskenään sopia, kuinka usein viestittelette. Toiminta on suunnattu kaiken ikäisille. Verkkoystävätoiminnan sääntöihin voit tutustua tarkemmin täällä

Jätä verkkoystäväpyyntö täällä 

Jos haluat ystävän, jota voit tavata kasvokkain, ole yhteydessä oman asuinpaikkakuntasi Punaisen Ristin osastoon. Osastojen yhteystiedot löydät täältä. 

 

Lisätiedot verkkoystävätoiminnasta:

Anja Saksola (anja.saksola[@]punainenristi.fi)  

Varpu Salmenrinne (varpu.salmenrinne[@]punainenristi.fi)

Lähi-Tapiola tukee Punaisen Ristin verkkoystävätoimintaa Suomessa.