Varsinais-Suomen piiri

 

Uutiset

Sirpa Lehtimäki
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki
"Caritas-ensivasteen miehistöä lähtövalmiudessa 21.6.2016 Forum Marinumin luona"

SPR:n Caritas-ensivaste jo 28. kesän saaristossa liikkuvien turvana - Vapaaehtoiset turvallisuutta edistämässä viranomaisten tukena

Suomen Punaisen Ristin Caritas-ensivastetoiminta aloittaa juhannuksesta elokuun alkuun jatkuvan keskeytyksettömän ensivastepäivystyksen tiistaina 21.6.2016. Päivystys toteutetaan yhteistyössä Turun meripelastusyhdistyksen kanssa heidän ABSO veneellä Airistolla ja Nauvon ympäristössä Saaristomerellä.

Aluksella on välitön lähtövalmius ympäri vuorokauden 7 viikon ajan ja tarpeen mukaan viikonloppuisin myöhemmin elo-syyskuussa.

Mohanad Al-Zirjawi haluaa kertoa kuvin, millaista on turvaa hakevien arki Suomessa. Turvapaikanhakijan elämää Turussa –valokuvanäyttely on esillä pääkirjastossa kesäkuusta heinäkuun loppuun.

22-vuotias Mohanad Al-Zirjawi tuli serkkunsa kanssa Bagdadista Suomeen syyskuun lopulla. Hänellä ei ole tietoa, koska Maahanmuuttoviraston turvapaikkahaastattelu on. Al-Zirjawin valokuvia turvapaikanhakijoiden arjesta näkee pääkirjaston toisessa kerroksessa kesäkuusta heinäkuun loppuun. Kuvissa näkyy esimerkiksi Kailan, joka lukee Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -teosta oppiakseen suomen kielen. Haitham puolestaan vastaa vastaanottokeskuksen ulkopihan kukkaistutuksista ja Abdulkader on Suomessa onnellisimmillaan lähtiessään kalaan. Usamin ja Mohammedin päivää piristää SPR:n vapaaehtoinen Teppo, kun he pelaavat yhdessä dominoa.

Jokaisella turvapaikanhakijalla on oma tarinansa kerrottavanaan. Tule tutustumaan muutamaan tarinaan.

Tervetuloa näyttelyyn!

Pauliina Pensikkala
Kuvaaja: Pauliina Pensikkala
"Ajmal Parsa bändeineen tunnelmoi afganistanilaisella musiikilla Vimmassa järjestyssä konsertisssa."

Punaisen Ristin viikkoa vietettiin Varsinais-Suomessa mm. Punaisen Ristin viikon konsertin, Hiljaisen mielenilmauksen ja Turvapaikka ja terveys -seminaarin merkeissä.

Maanantaina Punaisen Ristin viikon konsertissa Vimmassa esiintyivät Maija ja Nadir Aflatuni, Ajmal Parsa bändeineen sekä Mea Karvonen ja Mitra Matouf. Tunnelmat vaihtelivat farsin ja turkin kielellä esitetyistä kappaleista Michael Jacksoniin. Upeat esiintyjät hurmasivat yleisönsä.

Tapahtumat

2.6. - 31.7.2016
Sijainti:
Linnankatu 2, 20100, Turku
4.8.2016 - 5.8.2016
Sijainti:
Yliopistonkatu 24, 20100, Turku
8.8.2016 - 9.8.2016
Sijainti:
Yliopistonkatu 24, 20100, Turku

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.