Varsinais-Suomen piiri

 

 

Uutiset

Homam Azam / SARC
Kuvaaja: Homam Azam / SARC
"Punainen Risti ja Punainen Puolikuu auttavat perheitä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa Syyrian sodan vuoksi. Syyrian Punaisen Puolikuun (SARC) vapaaehtoinen juttelee 7-vuotiaan pojan kanssa."

Mosulissa Irakissa jopa miljoona ihmistä voi joutua pakenemaan taisteluita. Paetessaan he tarvitsevat vettä, suojaa ja ruokaa. Aleppossa Syyriassa on saarroksissa ainakin 250 000 ihmistä. Etenkin Itä-Aleppossa avuntarve on katastrofaalinen ja kaikesta on pulaa.

Tilanteen vakavuuden vuoksi Punainen Risti kerää rahaa katastrofirahastoon, josta autetaan Mosulin ja Aleppon siviilejä.

Sirpa Lehtimäki
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki
"Vapaaehtoiset valmistautuvat evakuoitujen saapumiseen"

Punaisen Ristin valtakunnallisen Äkkilähtö-valmiusharjoituksen osana Punainen Risti harjoitteli rooliansa evakuointikeskuksen käyttöönotossa Turussa. Harjoitus toteutettiin lauantaina 1.10, ja mukana oli toimijoita myös muista Vapepa-järjestöistä, mm. VPK-Naisista, Autoliitosta ja Partiosta. Lisäksi harjoitukseen saatiin materiaalista tukea myös Punaisen Ristin logistiikkakeskuksesta Kalkusta.

Valmiusharjoitukseen osallistui yhteensä yli sata henkilöä, joista reilut 60 potilaina ja noin 40 henkilöä auttajina eri rooleissa.

"Motoristikerääjiä Lemun osastosta"

Aurinko ei enää lauantaina hellinyt kerääjiä eikä lahjoittajia, mutta siitä huolimatta Nälkäpäivä-keräyksen viimeinenkin päivä, lauantai, sujui hyvin ja positiivisissa tunnelmissa. Kaikkiaan 32 varsinaissuomalaista osastoa oli liikkeellä lauantaina lipaskerääjien ja erilaisten keräystapahtumien myötä. Kaikki Varsinais-Suomen paikallisosastot olivat mukana Nälkäpäivässä kukin omalla tavallaan.

Lämmin kiitos teille kaikille Nälkäpäivään osallistuneille upeille vapaaehtoisille ja lahjoittajille!

Tästä alkaa jälleen kerran Punaisen Ristin auttamisen ketju.

 

Tapahtumat

7.10. - 1.12.2016
Sijainti:
Satakunnantie 105, 20320, Turku
28.10.2016 - 29.10.2016
Sijainti:
Alinenkatu 26, 23500, Uusikaupunki
29.10.2016
Sijainti:
Tuorlantie 1, 21500, Piikkiö

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.