SPR ja Vapepa Valmiuskouluttajat

Sari Parjanen
Kuvaaja: Sari Parjanen

 

HUOM!

Luodessasi Rednetin käyttäjätilin käyttäjätunnuksesi on oltava muotoa Etunimi Sukunimi, jotta sinut voidaan tunnistaa ja hyväksyä suljettuihin ryhmiin. Jos olet jo luonut itsellesi muuta muotoa olevan käyttäjätunnuksen, kirjoitathan ryhmään liittyessäsi lisätietokenttään koko nimesi. Pyynnöt ryhmään pääsystä hyväksyy Punaisen Ristin keskustoimiston valmiuskoulutussuunnittelija.

Tervetuloa valmiuskouluttajien sivuille!

Näiltä sivuilta löydät Vapepan peruskurssin, Vapepa tutuksi -infon sekä ensihuollon, etsinnän ja viestin kurssien linjakohtaiset koulutusmateriaalit. Hakemalla yllä olevasta linkistä ryhmän jäseneksi saat materiaalit näkyviin ja voit ladata ne itsellesi. Ryhmä on tarkoitettu valmiuskouluttajille ja parhaillaan kouluttajakoulutukseen osallistuville.

Varsinaiset koulutusmateriaalit on jaoteltu toimintalinjoittain. Suurin osa ohjeista, taustamateriaaleista ja lomakkeista on koottu yhteen. Selkeyden vuoksi kukin dokumentti löytyy sivustolta vain yhdestä paikasta.

Sivustoa päivitetään jatkuvasti, joten ennen koulutuksen tai tapahtuman järjestämistä kannattaa aina käydä tarkistamassa, että omat materiaalit ovat ajan tasalla. Kysymyksiisi koulutusmateriaaleista ja valmiuskouluttajien sivuista vastaa keskustoimiston valmiuskoulutussuunnittelija Taru Hakanen, taru.hakanen@punainenristi.fi. Vapaaehtoisesta pelastuspalvelusta ja sen tapahtumista löydät lisätietoa osoitteesta www.vapepa.fi.

Jos olet kiinnostunut toimimaan valmiuskouluttajana, ota yhteyttä oman Punaisen Ristin piirisi valmiuspäällikköön.

Valmiuskouluttajilla on myös oma FB-ryhmä, jossa keskustellaan kouluttajille ajankohtaisista asioista. (Punainen Risti ei toimi ryhmän ylläpitäjänä.)

Uutiset

Vapepan extranetti on otettu käyttöön. Siellä on mm. valmiuskouluttajien oma ryhmä, josta löydät materiaalia sekä useamman keskustelufoorumin. 

Jos et ole vielä kirjautunut extranettiin, niin tässä ohjeet siihen:

Vapepan extranet –sivut löytyvät osoitteesta https://extranet.vapepa.fi/.  

VAK täydennyskoulutus järjestetään 14-15.10.2017 Nynäsissä. Kaikille linjoille yhteinen ohjelma sisältää tänä vuonna lyhyen tietopaketin öljyntorjunnasta sekä perehdymme erilaisiin toiminnallisiin opetusmenetelmiin ja samalla syvennämme osaamistamme kouluttajana. Tähän meidät johdattaa OK Siviksen Kirsi Ahonen.

Linjakohtaiset sisällöt tarkentuvat melko lähellä itse koulutusta, mutta luvassa on tietojen ja taitojen päivittämistä. Ja tietysti sitä tärkeää eli verkostoitumista!

Kevään 2017 VAK-sisältöosalla sovittiin, että emme jaa muistitikkua vaan kaikki materiaali päivitetään RedNettiin. Tätä päivitystä tehdään parhaillaan ja vanhentuneita materiaaleja poistetaan ja uusia lisätään kevään ja kesän aikana.

Sivuille kirjataan päivämäärä, jolloin sivua on muokattu. Kannattaa siis seurata. 

Päivityksestä vastaa valmiuskoulutussuunnittelija Petra Alijärvi (petra.alijarvi@redcross.fi).

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.