Vain ihmisiä -kampanja alkoi – kaikki mukaan muutokseen!

Vain ihmisiä -kampanja

Vain ihmisiä -kampanja alkoi – kaikki mukaan muutokseen!

Suomen Punaisen Ristin, Amnesty Internationalin Suomen osaston ja Kirkon Ulkomaanavun yhteinen Vain ihmisiä -kampanja kutsuu kaikki mukaan muutokseen kohti moniäänisempää ja inhimillisempää Suomea, joka kunnioittaa jokaisen ihmisarvoa ja -oikeuksia. Kampanja käynnistyi 11.2.2019.

Vain ihmisiä -kampanjan keskiössä on kohtaaminen ja tuntemattomaan tutustuminen. Meillä kaikilla on oma, ainutlaatuinen tarinamme, mutta myös paljon yhteistä – tunteita, muistoja ja tulevaisuuden toiveita. Kohtaamisiin kannustetaan niin kasvotusten kuin verkossa. Parhaimmillaan kohtaamiset voivat olla osana yksinäisyyden, syrjäytymisen ja vihapuheen vähenemisessä. 

“Yksinäisyys näkyy yhteiskunnassamme kohtaamisen puutteena ja turvattomuutena. Olisi tärkeää keskustella siitä, miten voisimme lisätä toistemme kohtaamista ja kunnioittamista. Uskon, että oppimalla kuuntelemaan toisiamme, näkisimme toisemme ihmisinä kaikkine ajatuksinemme, kokemuksinemme, iloinemme ja pelkoinemme”, sanoo Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula.

Miten saamme kaikki mukaan?  

Vain ihmisiä -kampanja haastaa kaikki suomalaiset kohtaamaan itselle tuntemattomia, erilaisista taustoista tulevia ihmisiä. Kohtaamishaasteeseen voi jokainen osallistua omassa arjessa sekä kasvokkain että verkossa.

Kohtaamiskortit: Kohtaamishaastetta helpottamaan on tuotettu kohtaamiskortit. Korttien avulla osaston tai sen toimintaryhmän on mahdollista toteuttaa vaikka kokonainen kohtaamistapahtuma tai hyödyntää kortteja esimerkiksi osana ystävänpäivää, rasisminvastaista viikkoa tai muuta omaa tapahtumaa. Voitte kutsua jo suunniteltuihin tapahtumiin, olemassa oleviin verkostoihin ja kampanjoihin uusia ja tuttuja henkilöitä ja miettiä, miten voisimme pitää yllä turvallisen ja jokaisen ainutlaatuisuutta kunnioittavan yhteisön ja yhteiskunnan.

Sosiaalinen media: Kampanjaan voi osallistua jakamalla sosiaalisessa mediassa päivityksiä omista merkityksellisistä kohtaamisista ja haastaa muita mukaan hashtagilla #vainihmisia

Nämä ”vainihmisia -julkaisut näkyvät myös kampanjan verkkosivulla.

Voitte jakaa Punaisen Ristin somepäivityksiä (Facebook, Twitter) tai tehdä omia. Juuri nyt voi esim. jakaa videonja/tai verkkouutisenkampanjan aloituksesta.

Lisäksi esim. pääkaupunkiseudulla voi mielellään levittää FB-tapahtumakutsua ensimmäiseen kohtaamiskahvilaan.

Kohtaamiskahvilat:Kevään 2019 aikana järjestetään yhteistyössä Story Sharing Universum -teatteriryhmän tarinankertojien kanssa myös Vain ihmisiä -kohtaamiskahviloita, joissa osallistujat pääsevät ohjatusti jakamaan tarinoita elämästään itselleen tuntemattomien ihmisten kanssa.

Tämä Vain ihmisiä -kiertue alkaa pe 15.2. klo 18.00–21.00, Helsingin kaupunginmuseossa (Aleksanterinkatu 16.). LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN!

Kohtaamiskahviloita järjestetään myös Mikkelissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Kokkolassa ja Oulussa. Kiertueen tarkka aikataulu ja paikat löytyvät kampanjan verkkosivuilta.

Verkkosivut:Lisää tietoa ja kampanjan materiaalit, kuten kohtaamiskortit ja sosiaalisen median jako-ohjeet, löydät verkosta Vain ihmisiä -kampanjan sivulta.

www.vainihmisia.fi.

Tiedotamme kampanjan etenemisestä ja uusista käänteistä täällä RedNetissä.Tänne keräämme myös some- ja viestintävinkkejä sekä ideoita siitä, miten kampanjan menetelmiä voisi hyödyntää Punaisen Ristin toiminnassa ja viestinnässä. Otamme myös mielellämme vastaan kaikkia ideoita ja kokemuksia. Hyvä ideat kiertoon – nyt saa näkyä ja kuulua!    

Lisätiedot ja muut yhteydenotot:

Siru Aura, viestintäpäällikkö, siru.aura@punainenristi.fi, p 020 701 2220
Mirva Helenius, kampanjapäällikkö, info@vainihmisia.fi, p. 040 620 8192

Tehdään Suomesta moniäänisempi ja kaikkia kunnioittava paikka:

  • Kohtaa ihmiset ympärilläsi ennakkoluulottomasti
  • Kuuntele eri taustasta tulevan tarina ja kerro hänelle omasi
  • Haasta tutut ja tuntemattomat mukaan – ollaan yhdessä #vainihmisia