huhtikuu 2023

Ilona Manninen
Rantasalmella hankittiin vuoden 2022 jäsenhankintakampanjassa lähes 60 uutta jäsentä. Suurimman osan jäsenistä saivat mukaan kaksi aktiivia, Seija Hytönen ja Heli Tolvanen. Rantasalmen osasto olikin Kaakkois-Suomen piirin kirkkain ykkönen jäsenhankinnassa. Ja lisää mahtuu mukaan. Muista, että jo jäsenenä olet auttaja.
Savo-Karjalan piirin hallitus palkitsi Vuoden osaston, puheenjohtajan ja vapaaehtoisen vuosikokouksessa 23.4. Osastot olivat saaneet tehdä ehdotuksia perusteluineen ja näiden pohjalta hallitus oli tehnyt valintansa. Lue tästä uutisesta tarkemmin valintojen perustelut. 
Hädän kolmet kasvot -huomionosoitus Kalle Kivimäelle
Kalle on Tapiolan osaston monitaituri ja pitkäaikainen aktiivi, joka on toiminut  järjestö-, ensiapu- ja valmiustoiminnassa.  Hän on myös kouluttaja ja osallistui aktiivisesti Ukraina- ja koronaoperaatioihin.
Emma Ahomaa
Sörnäisten Kinaporin palvelukeskuksen aulaan astuttaessa tunnelma on lämmin.
Vilskettä ja puheen sorinaa on paljon.
Kinaporin palvelukeskuksessa toimii yksi Punaisen Ristin Töölön osaston ja Keski-Helsingin osaston terveyspisteistä. Normaalisti terveyspisteellä asioi noin 18–23 asiakasta kahden tunnin sisään, tänään hieman vähemmän, koska Sydänliitto on ollut aamusta lähtien ottamassa verensokeri ja kolesterolimittauksia.
Kevään viimeinen kerho toukokuussa 24 päivä klo 13 alkaen. Suunnitellaan syksyn retkeä ja kuunnellaan Terrin Ameriikan tarina ja Annikin runoja. Ewa ohjaa jumpan, Mirja laulattaa ja Pia kertoo aivoterveydestä.
Kahvitarjoilu!
Tervetuloa!
Miika Norro /SPR
Punaisen Ristin vapaaehtoiset jakavat koulujen ylijäämäruokaa monella paikkakunnalla Varsinais-Suomen alueella. Ensi sijaisesti tarkoituksena on vähentää ruokahävikin määrää. Toukokuussa 2023 ruokajakelua kokeillaan Maskussa Lemun ja Hemmingin kouluilla, Raisiossa Friisilän koululla ja Uudessakaupungissa Hakametsän koululla. 
Veli-Matti Ahtiainen
Punaisen Ristin Lapin piirin järjestöseminaari ja vuosikokous pidettiin Torniossa 22-23.42023 perinteikkäässä Grand Hotel Torniossa, missä mm. toimi turvapaikanhakijoiden järjestelykeskus 2015-2016.
Piirin vuosikokous pidettiin lauantaina 22.4.2023 Haukilahden lukiossa, Espoossa.
Piirin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Päivi Hurttia, varapuheenjohtajana jatkaa Max Lindholm. Päivillä ja Maxilla on molemmilla paljon osaamista ja kokemusta Punaisen Ristin toiminnasta. Neljä vuotta puheenjohtajana toiminut Jouni Pousi ei asettunut enää ehdolle.
P.H.
Satakunnan piirin vuosikokous pidettiin lauantaina 23.4.2023 Kankaanpään kuntoutuskeskuksessa. Päivän aloitti SPR:n Keskustoimistosta koordinaattori (opintovapaalla) Maria Viljanen luennolla ”Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminta sosiaalisen hyvinvoinnin ja henkisen kriisinkestävyyden vahvistajana”.
Punaisen Ristin Nokian osaston ja Tampereen Diabetesyhdistyksen yhteinen kaikille avoin luento
SPR Pirkkalaistori 1, 2. kerros klo 15 alkaen.
Asiaa diabeteksen ehkäisystä
Mitkä ovat tyypin 2 diabeteksen riskitekijät? Mitä on
esidiabetes? Olenkohan riskissä sairastua tyypin 2
diabetekseen?
Maanantaina 8.5.2023 klo 15.00
Tervetuloa kuulemaan, kysymään ja keskustelemaan!
SPR Aineistopankki
Tule lenkkikaveriksi ikäihmiselle. Soita tai laita viesti niin sovitaan tehtävästä.
t. Anja Tolonen 045 78350278
anja.tolonen@osasto.punainenristi.fi
Osastotoimiston aukioloajat viikolla 17:
maanantai 24.4. klo. 11.30-16
tiistai 25.4. suljettu
keskiviikko 26.4. klo. 10-11.30
torstai 27.4. klo. 12-16
perjantai 28.4. suljettu
Ilona Manninen
Puheenjohtajaksi valittiin Mari Huttunen Haminan osastosta uudelle kaudelle ja varapuheenjohtajaksi valittiin Mia Hiltunen Lappeenrannan osastosta.
SPR kuva-arkisto
Kiitokset vuosista ja monipuolisesta työstä!
Kultainen ansiomitali Anneli Käki Kuusankosken osasto.
HL 23.4.2023
llona Manninen, Suomen Punainen Risti
Tiedote 22.4.2023
SPR Kaakkois-Suomen piirin hallitus sai vuosikokouksessa uusia jäseniä
Vuosikokouksessa palkittiin vapaaehtoisia ansiomitaleilla ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toiminnasta Punaisen Ristin hyväksi.
Anna Tenho / SPR
SPR Varsinais-Suomen piirin vuosikokous pidettiin Kaarina-talossa 22.4.2023.
SPR Hämeen piirin vuosikokous pidettiin lauantaina 22.4. Kokoushotelli Murikanrannassa, Teiskossa.
Nyt on semmoinen kevät, että petämme vappuherkkujen haluajat. Monen yhteensattuman vuoksi meistä ei ole nyt leipomaan eikä valmistamaan simaa.
Lupaamme, että kesäkahvilassa on tarjolla janojuomaksi simaa ja ja jos oikein hyvin käy, siellä on myö munkkeja.
Hauskaa kevättä!
Terhi Saura
Otamme myös paikan päällä vastaan AINOASTAAN ehjiä, puhtaita ja toimivaa tavaraa -leluista työkaluihin, vaatteista kirjoihin!
Tuotto kokonaisuudessaan SPR:lle!
Yhteydenotot Marjatta 040 717 9518