tammikuu 2022

Johannes Wiehn
Hallitusvalmennus järjestetään lauantaina 12.2.2022 klo 10–14 teams-tapaamisena. Hallitusvalmennus on tarkoitettu kaikille osastojen hallitusten jäsenille.
Korso valittaa -yhteisö on kutsunut SPR:n Ilmastovaikuttajat yhteistyöhön ja mukaan NewsCrew Hackathoniin Vantaalle 14.-18.2.2022.
Emil Mäkynen
Täältä voit lukea SPR Ilmastovaikuttajien tuoreimman blogin.
Vuoden ensimmäinen Tässä ja nyt -lehti on ilmestynyt. Lehdessä tietoa mm. ystävänpäivästä, rasisminvastaisesta viikosta ja toukokuussa järjestettävästä valtakunnallisesta valmiusharjoituksesta.
Lehden voit lukea suomeksi täältä ja ruotsiksi täältä.
Seppo Leppänen / SPR
Hauholainen Mari Rantio on toiminut vuosia Suomen Punaisen Ristin henkisen tuen kouluttajana ja kouluttanut vapaaehtoisia henkisen tuen auttamistilanteita varten. Rantio on tällä hetkellä töissä SPR Hämeen piirissä ensihuolllon asiantuntijana.
Kuuntele Marin ajatuksia henkisen tuen merkityksestä auttamistilanteissa Yle Areenasta (kesto 9 min.) 
Osaston sääntömääräinen kevätkokous järjestetään 31.3.2022 klo 17.30. Kokous järjestetään online-kokouksena. Ilmoittaudu osallistujaksi 27.3. mennessä sähköpostitse ruissalo@rednet.redcross.fi . Lähetämme osallistujille linkkikutsun kokoukseen. Kokouksessa käsitellään osaston johtosäännön kevätkokoukselle määräämät asiat. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan ja tekemään päätöksiä osaston jäsenenä!
Uusin Tässä ja Nyt on ilmestynyt!
Löydät sen sähköisenä täältä: https://rednet.punainenristi.fi/system/files/page/SPR_T%26N_1_2022_FIN_w...
Mukavia lukuhetkiä!
Koulujen uutiskirjeessä suunnataan katseet jo kohti tulevaa ystävänpäivää, jolloin kysytään #mitäkuuluu!
Uutiskirje suomeksi: https://app.eloqua-mail.redcross.fi/e/es?s=606355352&e=113664&elqTrackId...
Eeva Anundi / Suomen Punainen Risti
Hoito ja huolenpito kotona -webinaarisarja on tarkoitettu omaistaan tai läheistään hoitaville sekä kaikille asiasta kiinnostuneille.
Huom. erillistä ilmoittautumista webinaareiin ei tarvitse tehdä. Mukaan pääset liittymällä tapaamiseen alla olevasta linkistä.
Teams-linkki on jokaiselle tapaamiselle sama.
Liity webinaariin tästä linkistä: https://bit.ly/3nHs395
Eeva Anundi / Suomen Punainen Risti
Suomen Punainen Risti järjestää yhdessä Väestöliiton kanssa puolisoaan hoitaville naisille vertaisryhmän verkossa.
Leena Siromaa ja Petri Taimen ovat molemmat olleet mukana Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminnassa yli kolmekymmentä vuotta. Vuosiin on mahtunut monia kohtaamisia ja auttamistilanteita. Aivan erityinen auttamistilanne sattui vuonna 2018, jolloin Siromaa ja Taimen osuivat paikalle huoltoaseman asiakkaan saadessa sairauskohtauksen. Arvion jälkeen he aloittivat välittömästi elvytyksen.
Osaston toimintaryhmien kokoontumiset nyt alkukeväästä 2022 toteutetaan koronaohjeistusten mukaisesti.
Pyrimme minimoimaan kontaktit, joten seuraa toimintaryhmäsi viestintää.
Lasse Putko
Valtakunnalliset kouluttajapäivät pidetään 22.-23.1.2022 toisen kerran etänä. Mielenkiintoisten, kaikille toimialoille yhteisten työpajojen lisäksi pidetään kouluttajien sisältöosia. 40 ensiapuryhmien kouluttajaa on ilmoittautunut mukaan täydentämään kouluttajapätevyytensä. Mukana on myös osastojen ensiavun ja terveystiedon kouluttajia (ETK). Ensiapuryhmien kouluttajien kanssa käydään läpi ideoita miten kouluttaa mm.
Ryhmätoimintaa ja webinaareja  - katso kevään 2022 ohjelma
SPR järjestää yhdessä Väestöliiton kanssa puolisoaan hoitaville naisille ryhmätoimintaa, jonka tavoitteena on löytää voimavaroja ja tasapainoa elämän eri osa-alueille. Hyvinvointiryhmän teemoja ovat mm:
• Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?
• Miten yhdistät omaishoitajuuden ja kodin ulkopuolisen elämäsi?
Vapaaehtoiskeskus Hoijakka on uusissa tiloissa vanhalla kunnantalolla osoitteessa Juhani Ahontie 6. Avoinna maanantaista torstaihin klo 10-14. Mummonkammarimainen kohtauspaikka, myös ystävätoimintaa. Tervetuloa!
Suomen Punaisen Ristin piirit myöntävät rasisminvastaisella viikolla maaliskuussa Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia järjestön ulkopuoliselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle. Tunnustuksen antamisen tulee olla huolellisesti harkittua ja heijastaa Punaisen Ristin periaatteita. Hämeen piirissä tunnustuksen saajan päättää Sosiaalisen hyvinvoinnin toimikunta.
Tule mukaan toimintaamme!

Koronatilanteen parantuessa monipuolinen toimintamme jatkuu!

Ota yhteyttä meri-lappi@osasto.punainenristi.fi
Kampanja materiaalista
Liukasta on monin paikoin!
Jo 16 vuoden ajan käynnissä ollut Pysy pystyssä -kampanja muistuttaa, että liukastumisia voi vähentää omilla toimilla ja valinnoilla. Liukas keli on myös haaste terveydenhuollolle erityisesti nyt, kun korona kuormittaa terveydenhuoltoa.
Seitsemän vinkkiä liukastumisen välttämiseksi