lokakuu 2021

Rednetissä on julkaistu lokakuun hallituksen kokouksen pöytäkirja.
Pöytäkirjaan merkitty päivä ja pitopaikka syyskokoukselle on kuitenkin muuttunut.
Vammalan osaston syyskokous pidetään 24.11. klo 18 Kauppalan talolla (Puistokatu 10)
Vuoden 2021 neljännessä Tässä ja Nyt -järjestötiedotteessa on paljon mielenkiintoista luettavaa mm. Soppi kiertotalousputiikista, Lahden vastaanottokeskuksesta ja aina kiinnostavia osastojen kuulumisia.
Lehden voit lukea täältä https://drive.google.com/file/d/1t7M1nRBFaXhNliqSAzufhpwjq7DpzPlF/view
Tällä viikolla alakoulujen uutiskirjeessä kannustetaan hyödyntämään Punaisen Ristin oppimateriaalipalvelusta löytyviä draamatyöpajoja ja yläkoulujen kirjeessä puolestaan muistutetaan lähestyvästä Ehkäisevän päihdetyön viikosta sekä Maailman aids-päivästä.
Punaisen Ristin valtakunnallinen vapaaehtoisten koulutustapahtuma Auttajat Aulangolla järjestetään Hämeenlinassa 1.-3.4.2022.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki Punaisen Ristin vapaaehtoiset!
Ilmoittautuminen avoinna 31.11. 2021 saakka.
Lisätietoa tapahtumasta ja linkin ilmoittautumiseen löydät:

https://rednet.punainenristi.fi/auttajataulangolla
Syyskokous
Suomen Punaisen Ristin Nilsiän osaston sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 08.11.2020 klo 18 alkaen SPR-Tuvalla Nilsiäntie 78, Nilsiä.
Käsitellään sääntömääräiset asiat.
Kahvitarjoilu 
Tervetuloa, Hallitus
Vanhustenviikon juhlaa vietettiin lokakuussa Kalannin Seurakuntakodissa.
Kanttori Esa esiintyi ja ohjelmassa oli myös yhteislaulua.
SPR:n vapaaehtoiset ystävät tarjoilivat kahvia ja suntio Janin tekemää täytekakkua.
Pasi Saarela
SPR:n Hollolan osaston 70-vuotisjuhlat vietettiin lauantaina 16.10. Hollolan kirjaston tapahtumatorilla. Arvokkaassa tilaisuudessa oli mukana osaston pitkäaikaisia jäseniä, vapaaehtoisia ja muita kutsuvieraita. Musiikkiesitykset, huomionosoitukset, ministerin puhe ja vauhdikas akrobatiashow tahdittivat juhlintaa.
Alustavan suunnitelman mukaan perinteiset Naistenmessut järjestetään Takalon koululla,

Urheilutie 1, joulukuun 4. päivänä klo 10 -14. Tiedustelut, pöytävaraukset ja ilmoittautumiset voi tehdä Seija Luomalalle, puh. 050 0424060.
SPR:N Vilppulan osasto vietti 70-vuotisjuhliaan vuoden myöhässä 24.9.2021. Juhlan siirtymälle oli syyllinen korona-epidemia.
Osasto tarjosi juhlavierailleen hernekeittoa Jokisen Eväiden painekattilasta sekä täytekakkukahvit. Väkeä oli 4 juhlatunnin aikana saapunut noin 150 henkeä.
Jo ikämiessrjaan (yli 90 v.) lukeutuva Erkki Irjala jaksoi esittää haitarimusiikkia laulaen ja laulattaen koko 4 tunnin ajan.
Salome Boucif (CRf)
Your two hands can save lives!
Maailman elvytyspäivää vietetään lauantaina 16.10. Päivän teemana on "kätesi voivat pelastaa elämän". Seitsemän kymmenestä sydänpysähdyksestä tapahtuu ohikulkijan edessä ja joista vajaa 20% antaa ensiapua tilanteessa. Rohkenemmeko auttaa toista?  Maailmanlaajuisesti vietettävällä päivällä halutaan myös kannustaa ihmisiä oppimaan elvyttämistä. Käy sinäkin katsomassa elvytysohjeet ja kerro niistä myös ystävillesi.
Jussi Tuokkola
Ensiapupäivystyksen laatuohjeet on päivitetty ja nyt on mahdollisuus kommentoida luonnosta!
Nyt Sinulla on tilaisuus vaikuttaa laatuohjeisiin. Jokainen muutosehdotus ja näkemys on arvokas. Vapaaehtoisista ja työntekijöistä koostuva työryhmä on muokannut laatuohjeita vuoden 2018 version pohjalta. Kommenttien käsittelyn ja muutosten jälkeen ohje julkaistaan vielä tämän vuoden aikana.
Täältä voit lukea lokakuun 2021 osastokirjeen.
Ystäväpiiri kokoontuu jälleen joka toinen keskiviikko klo 13 Kivikololla. Seuraava kokoontuminen tapahtuu 28.11,Kivikololla, Valtakatu 13, josta menemme edelleen Eskolaan Kyläluuta-tapahtumaan kertomaan toiminnastamme. Tervetuloa mukaan!
Järjestön hallitus kokoontui 8.10.2021. Hallitus kävi ensimmäisen keskustelun järjestön brändin kirkastamiseen tähtäävästä projektista, hyväksyi useita järjestön hallintoa ja hankintoja koskevia asiakirjoja, asetti järjestötukimallia päivittävän työryhmän ja käsitteli Vapaaehtoista pelastuspalvelua koskevan aloitteen. Lue tiedote kokouksesta täältä.
Lämpimästi tervetuloa Päihteet ja minä- materiaalin koulutukseen 21.10.
Aineisto julkaistaan koulutuksen jälkeen.
Koronarajoiteet ovat vaikuttaneet pitkään toimintaamme, mutta nyt mennään taas täysillä! Katso linkistä juttu SPR Janakkalan osastosta!
https://www.hameensanomat.fi/kaupunkiuutiset/janakkalan-sprn-kirpparilla...
Koulujen uutiskirjeessä kiitetään kaikkia Nälkäpäivään osallistuneita sekä muistutetaan yläkoulun opettajia joulukuun Maailman aids-päivästä, johon löytyy valmis suomenkielinen oppimateriaali Punaisen Ristin oppimateriaalipalvelusta.
Satakunnan piirin hälytysryhmien vapaaehtoisporukka oli koolla Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueella yhteisellä koulutuspäivällä.
Savo-Karjalan piirin kaksi osastoa on mukana Asunnottomien Yön tapahtumassa Joensuussa ja Kuopiossa. Joensuussa tapahtuma on viikolla arkipäivisin ke 13.10-pe 15.10 ja Kuopiossa päivää vietetään sunnuntaina 17.10.2021. Lue lisää tapahtumasta osoitteesta: http://asunnottomienyo.fi/