elokuu 2021

Porin perusturvan alueen rokotusavun vapaaehtoisten kiitostilaisuus Viikkarin Valkamassa järjestettiin maanantaina 30.8.2021.
Satakunnan piirin alueella vapaaehtoisia 196 hlöä ja vapaaehtoistunteja 6200. Joista noin 100 vapaaehtoista ja 4300 vapaaehtoistuntia Porin perusturvan alueella.
Kiitos!
Tiistaina 31.8. vietetään kansainvälistä yliannostuskuolemien ehkäisy -päivää (International Overdose Awereness Day). Punainen Risti (SPR) haluaa olla mukana vähentämässä huumeisiin liittyviä kuolemia ja haittoja. Suomessa kuoli 234 henkilöä huumeisiin vuonna 2019. Tämä on enemmän kuin esimerkiksi liikenteessä kuolleita. Huumausaineisiin kuolleiden määrä on nousussa ja n. 70 % heistä on alle 30-vuotiaita.
Nälkäpäivä lähestyy, ja kuten tiedämme, avun tarve on Haitin maanjäristyksen ja Afganistanin tilanteen vuoksi valtava. Uutiskirjeessä on tietoa siitä, kuinka toteuttaa Nälkäpäivä-keräys omassa koulussa, sekä mistä löytyvät tuoreet Nälkäpäivä-oppimateriaalit. Lisäksi kannustamme kaikkia ottamaan oman oppilasryhmänsä kanssa käyttöön rasisminvastaiset toimintaohjeet ja muistutamme, että Nuorten turvataloilta voi saada apua muun muassa unirytmitykseen.
Auttajakurssi Spr:n Hirvensalon osastolla 30.8.:
klo 18.00 - 19.30
Tule oppimaan ensiaputaitoja ja tutustumaan osastomme toimintaan. Ensiavun pikakurssi, avoin kaikille, maksuton. Kaikki kurssin käyneet saavat todistuksen. Ilmoittautumiset 28.8.2021 mennessä anneli.sukari@laivoranta.fi Osastollamme on myynnissä käsitöitä ja jännitystä voi lisätä ostamalla arpoja, palkinnot saa heti.
Tervetuloa osastollemme.
Syksyn ensimmäinen Tässä ja nyt -lehti on ilmestynyt. Tässä lehdessä on tietoa mm. Nälkäpäivä-keräyksestä ja syksyn koulutuksista. Piirin hallituksen jäsenten esittelyt jatkuvat, tällä kertaa mukana Tiina Hörkkö, Katja Kuusela, Karoliina Pilli-Sihvola, Pekka Piri ja Veera Niemi.
Lehden voit lukea suomeksi täältä ja ruotsiksi täältä. 
Nyt on tarjolla merkityksellistä työtä ja mahdollisuus kehittyä asiantuntijana. Etsimme suunnittelijaa Paperittomat-ohjelmaan määräaikaiseen työsuhteeseen vuoden 2022 loppuun.
Lue lisää:
https://rekry.redcross.fi/MepRekry/Application/Index/469/
Anna Tenho SPR
Forum Marinumissa järjestetyssä SPR Varsinais-Suomen piirin mitalinjakotilaisuudessa jaettiin kultaisten, hopeisten ja pronssisten ansiomitalien lisäksi ensiavun huomionosoitus ja Vuoden osasto 2020 -palkinto.
SYKSYKAUSI 30.8.2021 alkaen
Anna Tenho / SPR Varsinais-Suomen piiri
Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri jakoi keskiviikkona 25.8.2021 kultaisia, hopeisia ja pronssisia ansiomitaleja ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toimin­nasta tai erittäin ansiokkaista teoista Punaisen Ristin ja välittömästi sen tarkoitusperien hyväksi piirin alueella toimiville vapaaehtoisille.
Kesä kääntyy syksyyn ja Nälkäpäivä lähestyy. Tiedotteesta löytyykin paljon ajankohtaista asiaa Nälkäpäivästä. Sen lisäksi löydät muun muassa kuulumisia osastoista, vapaaehtoisten haastatteluita ja tietoa ajankohtaisista koulutuksista. 
SPR Varsinais-Suomen piirin Tässä ja Nyt -järjestötiedote on luettavissa verkkosivuillamme osoitteessa: https://rednet.punainenristi.fi/node/3316
Antoisia lukuhetkiä!
 
 
Arto Hyöty
Maskeja siellä, maskeja täällä, tietysti ihmisten kasvojen päällä, mutta mutta... Viimeistään keväällä lumien sulaessa huomattiin Suomeen saapuneen täysin uusi vieraslaji, jota alkoi esiintyä niin kaupungeissa, mutta myös huolestuttavasti lenkkipolkujen varsilla, pihapiireissä ja jopa metsissä.
SPR:n Tervakosken ja Janakkalan osastojen vapaaehtoiset ovat sekä Tervakoskella että Turengissa avustaneet helmikuusta alkaen viikottain kunnan rokotustiimiä. Janakkalan osaston jäsenistä on lisäksi Janakkalan kunta palkannut neljä jo eläkkeellä olevaa terveydenhoitajaa rokotustehtäviin.
Osasto luopuu Korsholmantien toimitilasta elokuun loppuun mennessä taloudellisista syistä. Jo vuosia osaston talous on ollut tappiollinen ja kalliin tilavuokran säästöillä voimme keskittyä nyt vapaaehtoisten hyvinvoinnin parantamiseen ja toiminnan hajauttamiseen osaston laajalle toiminta-alueelle.
Ympärivuorokautisessa käytössämme kuitenkin säilyy osaston varastotila Vuosaaressa.
Iina Ronkainen
Ensiapuryhmän toiminta käynnistyi vauhdikkaasti elvytystalkoilla. Neljän osallistujan voimin kertailtiin elvyttämisen perusteita ja tositoimiin päästiin harjoittelun merkeissä. Paikalla oli myös Länsi-Suomen piiristä Virve Karling, joka ohjasi illan harjoitukset. 
Eeva Anundi
Hämeen piirin alueen osastojen toivotaan ottavan huomioon viranomaisten ohjeiden
lisäksi tämä suositus syksyn 2021 toiminnassa.
 
Uudessa viestintäkoulutuksessa käydään läpi perusasioita ja levitetään hyviä käytäntöjä, joilla osasto voi nostaa viestintävalmiutta, viestinnän vaikuttavuutta ja tehostaa rutiineja nopeissa tilanteissa.
SPR Hämeen piirin Järjestötiedote 3/2021 on ilmestynyt ja sisältää paljon lukemista. Hyviä lukuhetkiä! 
Elokuun osastokirje luettavissa täällä. 
EU-ruokakassien jako Virkkalassa keskiviikkona 1.9.2021 klo 17-18 tai niin kauan, kuin tuotteita riittää, Punaisen Ristin Lohjan osaston toimitilassa, Virkkalantie 12-16. Huolehdithan turvaväleistä. Noudatamme Ruokaviraston ohjeita ruokajaon järjestämisestä poikkeusoloissa. Tervetuloa hakemaan! Utdelning av EU:s livsmedelsbistånd onsdag 1.9. kl. 17-18 Välkommen och hämta mat!
Syksyn ensimmäinen koulujen uutiskirje on täällä! Kirjeessä on muun muassa vinkkejä ryhmäyttämiseen sekä Nälkäpäivä-kampanjan toteuttamiseen kouluissa.
Suomenkielinen alakoulujen kirje: https://app.eloqua-mail.redcross.fi/e/es?s=606355352&e=106200&elqTrackId...