kesäkuu 2021

Ellinoora Söderman
Punaisen Ristin Satakunnan piiri, Satakunnan Monikulttuuriyhdistys ja Porin kaupungin perusturva järjestivät yhteistyössä kolmipäiväisen kampanjan, jossa jaettiin tietoa koronasta ja koronarokotuksista eri kielillä. Vapaaehtoisten kautta sai myös varattua ajan koronarokotukseen.
Tiina Hiidenoja-Sirén
Monikielisen koronarokotusinfokampanjan vapaaehtoiset jalkautuvat vielä tänään keskiviikkona 30.6. Porin keskustaan ja lähialueille levittämään tietoa koronasta ja koronarokotuksesta. Tänään tarjolla on suomen, englannin, arabian, venäjän lisäksi neuvontaa myös somalin, swahilin, heprean, slovakian ja tsekin kielillä. Vapaaehtoisten kautta saa myös suoraan varattua ajan koronarokotukseen. Koronaroktotusinfon puhelin 040-708 9610 on avoinna tänään klo 14-18.
Punaisen Ristin Satakunnan piirin, Satakunnan Monikulttuuriyhdistyksen ja Porin kaupungin perusturvan yhteistyössä järjestämä kolmipäiväinen, monikielinen koronarokotusinfokampanja on käynnistynyt maanantaina 28.6.
Pääkaupunkiseudulla Punaisen Ristin Nuorten turvatalot päivystävät läpi kesän palvellen vuorotellen kaikkia PK-sudun nuoria ja heidän läheisiään. Turvatalot auttavat valtakunnallisesti myös verkossa: Sekasin-chat tarjoaa apua nuorille joka päivä.
Toteutetaan Teams -etäyhteydellä kaksiosaisena
Mirva Liimatta, Suomen Punainen Risti.
Tiedote 27.6.2021
Punaisen Ristin Savonlinnan osaston vapaaehtoiset auttamassa Savonlinnassa palaneen kerrostalon asukkaita
Punaisen Ristin Savonlinnan osaston vapaaehtoiset ovat avustamassa Savonlinnassa juhannusyönä palaneen kerrostalon asukkaita. Savonlinnan osaston kotimaan avun vapaaehtoisia saapui jo paloyönä onnettomuuspaikalle Sosterin sosiaalipäivystäjän pyynnöstä. 
Suomen Punaisen Ristin Jyväkylän osaston ystävävälitys on lomalla 23.6.-16.8.2021 ja asiointiapu on tauolla 21.6.-15.8.2021.
SPR Varsinais-Suomen piirin piiritoimiston asiakaspalvelu (Yliopistonkatu 24 A, Turku) on suljettuna koko heinäkuun.
Hyvää kesää!
Haemme innokkaita ja kehittämismyönteisiä vapaaehtoisia piirin kehittämisryhmiin
Kokemäen osaston vapaaehtoisia oli sankoin joukoin mukana välittämässä tietoa eri toimintamuodoista Punaisessa Ristissä sekä ohjaamassa peruselvytystä ja sydäniskurin käyttöä Vesisankarit tapahtumassa. Lämmin sää suosi tapahtumaan osallistujia.
KIRPPUTORI ON LOMALLA 21.6. - 7.7.2021.
Avaamme torstaina 8.7. ja toistaiseksi aukiolopäivämme ovat torstai ja lauantai,

torstaisin klo 12-17 ja lauantaisin klo 10-14.
Lisätietoja saat Kirpputorin numerosta 050 435 9276
Auttajien ja autettavan turvallisuus ohjaa toimintaamme
Apumme on erityisen tärkeää ihmisille, joita koronatilanteen seuraukset koskettavat eniten. On tärkeää, että Punaisen Ristin auttamistyö pysyy käynnissä, apua tarvitsevat saavat apua ja auttamisvalmiutemme säilyy hyvänä. Kaikessa toiminnassa on samalla huolehdittava sekä auttajien että autettavien turvallisuudesta.
Vapaaehtoistoiminta on ollut pitkään tauolla. Toivottavasti koronatilanne on syksyllä parempi ja pääsemme aloittamaan toimintaamme enemmän. Nyt on aika hengähtää ☀️ kerätä voimia ☀️ ja nauttia kesästä ☀️. SPR Meri-Lapin osaston vapaaehtoistoiminta jää riksapyörätoimintaa lukuunottamatta kesätauolle niin, että toiminnot käynnistyvät vk 35 = 30.8.
Hyvää ja kaunista kesää kaikille, syksyllä tavataan ❣️

SPR Meri-Lapin osasto
Teemu Ullgrén, SPR
Tajuton ja eloton autettava
Selvitä heti, onko autettava herätettävissä puhuttelemalla ja ravistelemalla. Jos hän ei herää, soita heti 112. Avaa hengitystie ojentamalla pää. Tarkista hengitys tunnustelemalla ilmavirtausta poskellasi.
EU-ruokakassien jako Virkkalassa keskiviikkona 23.6.2021 klo 17-18 tai niin kauan, kuin tuotteita riittää, Punaisen Ristin Lohjan osaston toimitilassa, Virkkalantie 12-16. Huolehdithan turvaväleistä. Noudatamme Ruokaviraston ohjeita ruokajaon järjestämisestä poikkeusoloissa. Tervetuloa hakemaan! Utdelning av EU:s livsmedelsbistånd onsdag 23.6. kl. 17-18 Välkommen och hämta mat!
Ami Mittilä
Osastomme toistaiseksi suurin operaatio on lähes päätöksessään ja halusimme kiittää mukana olleita vapaaehtoisia ponnisteluista viranomaisen tukena. Järjestimme pienimuotoisen tilaisuuden Ylöjärvellä Vanhalla Räikällä kahvitusten merkeissä. Operaatio oli kokonaisuudessaan suuri ponnistus ja tämä kävi ilmi osaston varapuheenjohtajan, ensiapuryhmänjohtajan, Sari Lahtisen puheesta.
Katso päivitetty suositus 11.8.2021 julkaistusta uutisesta. 
Seuraava vapaaehtoistoiminnan suositus on voimassa toistaiseksi
Toimimme vaiheen 2 mukaisesti eli esimerkiksi kaikki vakiintuneet toimintaryhmät, joissa henkilöt eivät vaihdu, voivat kokoontua. Katso alempana ohjeet turvalliseen kokoontumiseen ja suositus muuhun toimintaan.
Ojenna Sinäkin kätesi ja luovuta verta.
Tulevat luovutustilaisuudet (tarkemmat tiedot kts tapahtumat):
24.6.2021 klo 12-17 Työnväentalo, Kalevankatu 1, Lohjan keskusta
9.7.2021 klo 12-17 Työväentalo, Kalevankatu 1, Lohjan keskusta
20.7.2021 klo 14-18 Seurakuntatalo, Marttilantie 1, Pusula (Huom paikka)
30.7.2021 klo 12-17 Työnväentalo, Kalevankatu 1, Lohjan keskusta
Punainen Risti järjestää hätäapukeräyksen myanmarilaisten avuksi. Myanmarissa sairaalapalvelut ovat hyvin puutteelliset poliittis
Uusin kokouspöytäkirja on nyt julkaistu. 
Se löytyy "Vammalan osaston hallitus"-sivun alta, ja myös tämän uutisen liitteenä.