kesäkuu 2021

KIRPPUTORI ON LOMALLA 21.6. - 7.7.2021.
Avaamme torstaina 8.7. ja toistaiseksi aukiolopäivämme ovat torstai ja lauantai,

torstaisin klo 12-17 ja lauantaisin klo 10-14.
Lisätietoja saat Kirpputorin numerosta 050 435 9276
Auttajien ja autettavan turvallisuus ohjaa toimintaamme
Apumme on erityisen tärkeää ihmisille, joita koronatilanteen seuraukset koskettavat eniten. On tärkeää, että Punaisen Ristin auttamistyö pysyy käynnissä, apua tarvitsevat saavat apua ja auttamisvalmiutemme säilyy hyvänä. Kaikessa toiminnassa on samalla huolehdittava sekä auttajien että autettavien turvallisuudesta.
Vapaaehtoistoiminta on ollut pitkään tauolla. Toivottavasti koronatilanne on syksyllä parempi ja pääsemme aloittamaan toimintaamme enemmän. Nyt on aika hengähtää ☀️ kerätä voimia ☀️ ja nauttia kesästä ☀️. SPR Meri-Lapin osaston vapaaehtoistoiminta jää riksapyörätoimintaa lukuunottamatta kesätauolle niin, että toiminnot käynnistyvät vk 35 = 30.8.
Hyvää ja kaunista kesää kaikille, syksyllä tavataan ❣️

SPR Meri-Lapin osasto
Teemu Ullgrén, SPR
Tajuton ja eloton autettava
Selvitä heti, onko autettava herätettävissä puhuttelemalla ja ravistelemalla. Jos hän ei herää, soita heti 112. Avaa hengitystie ojentamalla pää. Tarkista hengitys tunnustelemalla ilmavirtausta poskellasi.
EU-ruokakassien jako Virkkalassa keskiviikkona 23.6.2021 klo 17-18 tai niin kauan, kuin tuotteita riittää, Punaisen Ristin Lohjan osaston toimitilassa, Virkkalantie 12-16. Huolehdithan turvaväleistä. Noudatamme Ruokaviraston ohjeita ruokajaon järjestämisestä poikkeusoloissa. Tervetuloa hakemaan! Utdelning av EU:s livsmedelsbistånd onsdag 23.6. kl. 17-18 Välkommen och hämta mat!
Ami Mittilä
Osastomme toistaiseksi suurin operaatio on lähes päätöksessään ja halusimme kiittää mukana olleita vapaaehtoisia ponnisteluista viranomaisen tukena. Järjestimme pienimuotoisen tilaisuuden Ylöjärvellä Vanhalla Räikällä kahvitusten merkeissä. Operaatio oli kokonaisuudessaan suuri ponnistus ja tämä kävi ilmi osaston varapuheenjohtajan, ensiapuryhmänjohtajan, Sari Lahtisen puheesta.
Seuraava vapaaehtoistoiminnan suositus on voimassa toistaiseksi
Toimimme vaiheen 2 mukaisesti eli esimerkiksi kaikki vakiintuneet toimintaryhmät, joissa henkilöt eivät vaihdu, voivat kokoontua. Katso alempana ohjeet turvalliseen kokoontumiseen ja suositus muuhun toimintaan.
Ojenna Sinäkin kätesi ja luovuta verta.
Tulevat luovutustilaisuudet (tarkemmat tiedot kts tapahtumat):
24.6.2021 klo 12-17 Työnväentalo, Kalevankatu 1, Lohjan keskusta
9.7.2021 klo 12-17 Työväentalo, Kalevankatu 1, Lohjan keskusta
20.7.2021 klo 14-18 Seurakuntatalo, Marttilantie 1, Pusula (Huom paikka)
30.7.2021 klo 12-17 Työnväentalo, Kalevankatu 1, Lohjan keskusta
Punainen Risti järjestää hätäapukeräyksen myanmarilaisten avuksi. Myanmarissa sairaalapalvelut ovat hyvin puutteelliset poliittis
Uusin kokouspöytäkirja on nyt julkaistu. 
Se löytyy "Vammalan osaston hallitus"-sivun alta, ja myös tämän uutisen liitteenä. 
Sadattuhannet ihmiset tarvitsevat välitöntä apua ja pääsyn terveyspalveluihin Myanmarissa, jossa poliittiset jännitteet ovat aiheuttaneet väkivaltaa ja levottomuutta. Olemme käynnistäneet hätäapukeräyksen tukeaksemme Myanmarin Punaisen Ristin vapaaehtoisten hengenpelastavaa avustustoimintaa. Jyväskylässä ovat Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston keräystoiminnan vapaaehtoiset käynnistäneet lipaskeräyksen. Tarjoamme lipaskeräyksen lisäksi seuraavia lahjoitustapoja:
Bigpepa on lasten- ja nuorten suuri pelastuspalveluleiri, jonka järjestäjinä on Suomen Punainen Risti sekä Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu. Normaalioloissa leiri on järjestetty Satakunnassa, Porin Anttooran saaristossa, mutta nyt pandemian vuoksi se vedetään jo toista kertaa virtuaalisesti Instagramissa.
Piiritoimisto on avoinna koko kesän klo 9–15. Piiritoimiston numero 040 173 7243 vastaa toimiston aukioloaikojen mukaisesti, ja äkillisten hätätilanteiden varalle numeron vastaajasta saa päivystävän työntekijän yhteystiedot.
Tässä ja nyt -lehti on ilmestynyt. Piirin hallituksen jäsenet esittäytyvät tässä ja seuraavassa lehdessä. Kesäkuun lehdessä löydät Jouni Pousin, Max Lindholmin, Päivi Hurttian, Kirsi Laatikaisen, Pekka Laukkasen ja Kukka Nuoran esittelyt, myös piirin uusi toiminnanjohtaja Päivi Vuorimaa esittäytyy.
Susannah Numminen
Heippa! Olemme jääneet kesätauolle. Nautitaan kaikki lämpimistä keleistä ja pidetään toisistamme huolta. Nähdään taas syksyllä! 
Hätäapukeräys Myanmarin auttamiseksi 9.6.–16.6.2021  – tule lipaskerääjäksi Ainoaan/Tapiola tai Isoon Omenaan/Matinkylä
Sadattuhannet ihmiset tarvitsevat välitöntä apua ja pääsyn terveyspalveluihin Myanmarissa, jossa poliittiset jännitteet ovat aiheuttaneet väkivaltaa ja levottomuutta.  
Suomen Punainen Risti järjestää hätäapukeräyksen yhdessä Suomessa asuvien myanmarilaisten kanssa.
Pirjo Mattila
"On ihan supersiistiä, että on pystynyt omalla toiminnalla pelastamaan toisen ihmisen hengen". Näihin Jimin sanoihin kiteytyi kyllä loistavasti näiden neuvokkaiden nuorten toiminta. 11.6.2020 ilta uimarannalla Hämeenlinnassa ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Siiri ja Jimi huomasivat jonkun ihmisen veden varassa ja ryhtyivät välittömästi toimimaan. Siiri hyppäsi vaatteet päällä veteen, kuljetti hukuksissa olleen henkilön rantaan ja aloitti elvytyksen hätäkeskuspäivystäjän ohjeilla.
Sadattuhannet ihmiset tarvitsevat välitöntä apua ja pääsyn terveyspalveluihin Myanmarissa, jossa poliittiset jännitteet ovat aiheuttaneet väkivaltaa ja levottomuutta.
Olemme käynnistäneet hätäapukeräyksen tukeaksemme Myanmarin Punaisen Ristin vapaaehtoisten hengenpelastavaa avustustoimintaa.
Lue lisää Myanmarin tilanteesta ja lahjoitusvaihtoehdoista: