toukokuu 2021

Sakari Piippo / Suomen Punainen Risti
Tiedote 31.5.2021
Kymenlaaksossa haetaan vapaaehtoisia koronarokotusten avustamistehtäviin
Suomen Punainen Risti hakee vapaaehtoisia avustamaan koronarokotuksissa Kymenlaaksossa kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote on pyytänyt Punaisen Ristiltä apua rokotuskampanjaan.
Vapaaehtoisia tarvitaan opastus- ja tarkkailutehtäviin
Johanna Raivio
Heinäkuun 23. päivä vuonna 2018 11-vuotias Touko ja hänen isoisänsä Kari lähtivät yhdessä uimaan Virtain laivarannan uimapaikalle.
På svenska
Valtakunnallinen vapaaehtoistapahtuma tulee taas!
Auttajat Aulangolla 1.-3.4.2022, Hämeenlinna 
Osastoilla on mahdollisuus hakea taloudellista tukea koronan vuoksi tehtävään auttamistyöhön. Tukea voi hakea seuraaviin toimintamuotoihin:
LähiTapiolan tuki osastoille -  Vapaaehtoisten hyvinvoinnin tukeminen ja innostaminen
Sirius-kerhon tiistai-tapaamiset jatkuvat syksyllä 2021
Katso tarkempi ohjelma ja aikataulutiedot https://rednet.punainenristi.fi/node/4868
Voimaantumiskahvilaan 23.5.2021 Multamäkeen oli kutsuttu osaston toimintaryhmien vapaaehtoisia.   Osallistujia oli ystävätoiminnasta, omaishoidon tuesta, ensiavusta, keräystoiminnasta ja hallituksesta, reilut 30 henkilöä.  Lisäksi mukaan oli saatu osaston toiminnantarkastaja puolisonsa kanssa. (jatkuu, klikkaa otsikkoa)
SPR Ruissalon osasto
Mitä sitä tekis, kun ei oo mitään tekemistä?
Järjestön hallitus piti kevään viimeisen kokouksensa 21.5.
Kokouksen keskeisinä aiheina oli vuoden 2022 toimintasuunnitelman lähetekeskustelu sekä perehdytys varainhankintaan. Lisäksi hallitus kävi keskustelun järjestön sääntöjen uudistamisesta ja siihen liittyvästä Länsi-Suomen piirin aloitteesta.
Lue koko tiedote hallituksen kokouksesta täältä.
Leena Koskela
UUTTA! Punaisen Ristin osastot voivat hakea taloudellista tukea osallistaviin ruoka-aputapahtumiin sekä lasten ja nuorten tukemiseen. Tapahtumien tulee olla avoimia kaikille, erityisesti konfliktia ja vainoa paenneille. Tuen saaminen edellyttä, että osasto on aktiivisesti kutsunut osallistumaan sekä mainostanut tapahtumaa myös eri kielillä.
Mikäli tarve on hyvin perusteltu, kertaluonteisiin tapahtumiin voi hakea useamman avustuksen. 
Kati Laitila
Vapaaehtoisten yhteistyöllä hyvä palvelukokonaisuus tapahtumien osallistujille
EU-ruokakassien jako Virkkalassa tiistaina 25.5.2021 klo 17-18. Punaisen Ristin Lohjan osaston toimitilassa, Virkkalantie 12-16. Huolehdithan turvaväleistä. Noudatamme Ruokaviraston ohjeita ruokajaon järjestämisestä poikkeusoloissa. Tervetuloa hakemaan!
Nuorten hyvinvoinnin kolhut ja osattomuus puhuttavat niin Suomessa kuin maailmalla. Tässä keskustelussa nuoret ovat liian usein toimenpiteiden kohteita pikemminkin kuin toimijoita. On eettisesti ja yhteiskunnallisesti tärkeää kuunnella nuorten omia kokemuksia, viestejä ja tarpeita. Tämä koskee aivan erityisellä tavalla itsenäistymisvaiheessa olevia nuoria, jotka kuuluvat ja näkyvät yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa liian vähän.
Vapaaehtoistoimintaan osallistuu jopa 47 % suomalaista
Vapaaehtoisuus on monimuotoista ja siihen osallistuvat entistä laajemmin myös nuoret ja miehet. Moni vapaaehtoinen tai sellaiseksi aikova toivoo enemmän tietoa eri mahdollisuuksista ja joustoa vapaaehtoistyön tekemiseen. Osalla oma elämäntilanne rajaa tekemisen kertaluonteisiin tapahtumiin tai keräyksiin. Toiset taas voivat sitoutua pidempiaikaisesti esim. ystävätoimintaan. 
Varkauden osaston väkeä on ollut alun toistakymmentä henkilöä avustamassa koronarokotuksissa jo yli kuukauden ajan. Viimeiset vuorot tehdään 24.5. alkavalla viikolla.
Anna Tenho
Punaisen Ristin vapaaehtoinen Ritva-Orvokki Piironen ”Piiroska” kuoli lähes 84 vuoden ikäisenä (1937- 2021) sairauden murtamana. Hänen elämänohjeensa oli ottaa asiat vakavasti  ja löytää elämän ilo yhdessä tekemisestä. Hän teki elämäntyönsä sosiaalityöntekijänä mutta jo 1950-luvulta alkanut vapaaehtoistoiminta piti häntä otteessaan ja hänen mielensä virkeänä ja uteliaana aina loppuun asti. Erityisesti Perniöön muuton jälkeen vuonna 1964 järjestötoiminta otti ison tilan hänen elämässään.
Kevään viimeisessä koulujen uutiskirjeessä vinkataan mm. uudistuneesta Lukukuu-kampanjasta ja muistutetaan siitä, että Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat mukana kesän erilaisissa tapahtumissa.
Koulujen uutiskirje ilmestyy seuraavan kerran elokuussa.
LähiTapiola
LähiTapiola Länsi-Suomen ja Satakuntaliiton tuella Punaisen Ristin Satakunnan piirin toteuttama Kanttia lisää -hanke polkaistiin vauhdilla käyntiin viime kesänä, kun oli selvää, että korona varjostaisi Suomen ja Satakunnan arkea vielä pitkään. Hankkeen rahoittamisessa hyödynnettiin vipuvartena LähiTapiola Länsi-Suomen aiemmin keväällä lahjoittamaa rahaa, minkä avulla Punainen Risti saattoi osallistua Satakuntaliiton koronatuen hankerahoitushakuun.
Katso päivitetty suositus 3.6.2021 julkaistusta uutisesta. 
Seuraavat ohjeet ovat voimassa toistaiseksi:
Kaikki toimintaryhmät, joissa henkilöt eivät vaihdu, voivat kokoontua enintään yleisötapahtumarajoitusten sallimissa rajoissa (10 henkilöä, voimassa 31.5.2021 asti).
Punaisen Ristin peräkärryssä liikuteltavaa evakuointikeskusta voidaan käyttää esimerkiksi silloin, jos tapahtuu suuronnettomuus ja evakuoidut tarvitsevat lämmintä paikkaa, jossa he voivat odottaa pääsyä pois onnettomuuspaikalta.
Näin asiasta uutisoi YLE 11.5.2021: https://yle.fi/uutiset/3-11926042