helmikuu 2021

Marjut Välimaa
Osastojen kokoukset 
Osastojen kevätkokoukset tulee pitää sääntöjen mukaisesti maaliskuun loppuun mennessä. Vuonna 2021 ei tällä hetkellä ole edellisen vuoden tapaan tiedossa poikkeuksia tilinpäätöksen laatimis- tai hyväksymisaikatauluun, joten tilinpäätös ja toimintakertomus on laadittava normaaliaikataulun mukaisesti.
Hallitus on asettamassa uusia rajoituksia koronaepidemian hillitsemiseksi. Tämä on herättänyt kysymyksiä rajoitusten vaikutuksista osastojen kevätkokouksille. Mikäli asiasta tulee yhteydenottoja, tammikuun osastokirjeessä on asiasta annettu ohje, joka on edelleen voimassa. 
Liitteenä ohjeet kevätkokouksen järjestämiseen keväällä 2021 
Liity Oma Punaisessa Ristissä mukaan ryhmään "Rasisminvastaisen kampanjan vapaaehtoiset" .
Kirjaudu Omaan ja liity https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/groups/group/1559 
Kuulet tuoreimmat uutiset rasisminvastaisen viikon kampanjaan liittyen! 
Tule mukaan vapaaehtoiseksi asiointiapuun - sinua tarvitaan!
Voit osallistua lyhyisiin keikkamuotoisiin tehtäviin, voit toimia esim. saattamisapuna lääkärikäynneillä tai tulla mukaan kauppa-asioinneille. Perehdytämme tehtävään. Voit osallistua silloin, kun sinulla on aikaa.
Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä osastokoordinaattoriimme: 044 763 1066 tai kirsi.wik@sprvaasa.fi, niin kerromme lisää!
Punaisen Ristin Vaasan suomalaisen osaston sääntömääräinen kevätkokous järjestetään maanantaina 22.3.2021 klo. 18.00 alkaen teamsin välityksellä. Kaikilta kokoukseen osallistuvilta pyydetään ilmoittautumiset kokoukseen osastotoimistoon puh. 0400 878 910 tai s-posti: toimisto@sprvaasa.fi 18.3.2021 mennessä. Esityslistalla on vuoden 2020 tilinpäätöksen vahvistaminen sekä muut sääntömääräiset asiat. Tervetuloa!
Anneli Sukari-Laivoranta
Osaston sääntömääräinen kevätkokous järjestetään15.3. klo 18.00.
Kokous järjestetään online kokouksena. Kokoukseen voit osallistua ilmoittautumalla sähköpostitse virve.anttila@osasto.punainenristi.fi. Lähetämme osallistujille linkkikutsun kokoukseen.
Osaston sääntömääräinen kevätkokous järjestetään 23.3.2021 klo 17.00. Kokous järjestetään online-kokouksena. Ilmoittaudu osallistujaksi 20.3. mennessä sähköpostitse ruissalo@rednet.redcross.fi . Lähetämme osallistujille linkkikutsun kokoukseen. Kokouksessa käsitellään osaston johtosäännön kevätkokoukselle määräämät asiat. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan ja tekemään päätöksiä osaston jäsenenä!
Rasisminvastaista viikkoa vietetään 15.-21.3.2021!
Ota osastossasi käyttöön uudet rasisminvastaiset toimintaohjeet ja haasta mukaan myös muita toimijoita. Voit myös tarjota koululle aamunavausta tai muuta etäkouluvierailua. Kampanjamateriaalit ja -vinkit löydät osoitteesta https://rednet.punainenristi.fi/RVviikko2021 (Sivu päivittyy.)
Koulujen uutiskirjeessä valmistaudutaan rasisminvastaiseen viikkoon.
Kirje suomeksi: https://app.eloqua-mail.redcross.fi/e/es?s=606355352&e=94700&elqTrackId=...
Leena Koskela, Suomen Punainen Risti
Punaisen Ristin vapaaehtoiset avustavat Espoon kaupunkia koronarokotuksissa
Matleena Suolaniemi
Haluatko kerrata ensiaputaitoja tai olisitko kiinnostunut liittymään ensiapuryhmään.
Kirkkonummi-Siuntio osaston EA-ryhmä järjestää ensiapuaiheisen rastiradan Kirkkonummen keskustan ja Siuntion aseman alueella.
Rasteja on molemmissa kunnissa viisi kappaletta. Niihin voi käydä tutustumassa omatoimisesti, muistattehan kuitenkin turvavälit. Rastitehtäviin oikein vastanneiden kesken arvomme ensiaputuotteita.
spr
Pääsisitkö mukaan vapaaehtoiseksi tukemaan Porvoon kaupunkia koronarokotuksissa? Kaupunki on pyytänyt rokotuksiin Punaisen Ristin apua sosiaali- ja terveystoimialan ammattilaisten tueksi. Punainen Risti ottaa vastaan vapaaehtoisia ja koordinoi vapaaehtoisten antamaa tukea. Itse rokottamisen hoitavat kaupungin terveydenhuollon ammattilaiset. Vapaaehtoiset ohjaavat rokotuksiin tulevia ja auttavat rokotettujen jälkitarkkailussa.
Ensiapu- ja terveystoiminnan asiantuntiryhmän tehtävänä on toimia SPR:n asiantuntijaelimenä ensiapuun, ensihoitoon, terveyden edistämiseen, psykososiaaliseen tukeen ja terveysturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä, mukaan lukien niihin liittyvän sisällön kehittämisessä ja linjaamisessa.
Kaikki järjestön hallituksen nimittämät valiokunnat ja toimikunnat ovat aloittaneet työnsä. Vapaaehtoisvaliokunta, ilmastonmuutosvaliokunta, talous- ja kehittämisvaliokunta, tarkastusvaliokunta, valtakunnallinen nuorisotoimikunta sekä ensiapu- ja terveystoiminnan asiantuntijaryhmä ovat pitäneet järjestäytymiskokouksensa. 
Voit lukea valiokuntien kokouksista ja niiden työn etenemisestä tarkemmin täältä.
Vuoden toinen osastokirje on lähetetty osastoihin ja on luettaivissa myös tästä.
Kiinnostaako osastoviestintä? Oletko jo mukana osaston viestinnässä, mutta kaipaat lisätietoa Punaisen Ristin viestinnän periaatteista? Haluatko vahvistaa sosiaalisen median osaamistasi?
Petteri Kivimäki
Osallistu viestinnän koulutukseen, jossa aiheena on median kanssa toimiminen. Punainen Risti näkyy mediassa ja toimintamme herättää median kiinnostusta, myös hälytystilanteissa.
Koulutuksessa käymme läpi ulkoisen viestinnän perusperiaatteita ja hyviä käytäntöjä, joista saat eväitä viestintätilanteisiin kentällä ja sosiaalisessa mediassa.
Koronarokotukset ovat käynnissä ja rokotuspaikoille tarvitaan suuri määrä vapaaehtoisia avustamistehtäviin. Moni varsinaissuomalainen kunta on pyytänyt Punaisen Ristin apua rokotuskampanjaan. Rokotuksissa huomioidaan erityisesti terveysturvallisuus.
Seuraavat ohjeet ovat edelleen voimassa:
- Kaikki aikuisten lähitoiminta sisällä ja ulkona on tauolla 28.3.2021 saakka. Ainoastaan etätoiminta on mahdollista. Lasten ja nuorten toimintaa voidaan järjestää ulkona, jos turvavälit pystytään varmistamaan.
- Punaisen Ristin auttamistoiminta eli viranomaispyynnöt, koronarokotusten avustamistehtävät, kotimaan apu, ruokajakelu ja muu näihin rinnastettava toiminta kuitenkin jatkuu.
Ahti Fernelius
Vietimme kahvittelu ja juttuiltapäivää ystävänpäivänä 14.2. Yhteislaulukin sujui mallikkaasti.