tammikuu 2021

Riitta Nahkiaisoja, puheenjohtaja

Sisko Korrensalo, varapuheenjohtaja

Marketta Kilpimaa, sihteeri
Hallitus

Riitta Heikkilä, sähköinen ystävävälitys

Ari Kukkonen, ensiaputoiminnan yhteyshlö

Sinikka Kähkölä, ystävätoiminta Wirkeät Warttuneet

Eija Nieminen, rahastonhoitaja

Pirkko Rytkönen, monikulttuurisen tuen yhteyshlö, keräysjohtaja

Sointu Zerni, avustajarengas
Leila Eräpuro, tiedottaja, jäsenmestari, Oma pääkäyttäjä
Viranomaisten suositusten mukaisesti SPR Hämeen piirin keväälle suunnittelemat, kasvokkain pidettävät koulutukset, siirretään verkkoon tai ne toteutetaan 1.6.2021 alkaen mahdollisuuksien mukaan kasvokkain.
Pluspisteet ovat tarjonneet matalan kynnyksen hiv-testausta ja seksuaaliterveysneuvontaa viidellä paikkakunnalla. Ensimmäinen Pluspiste aloitti toimintansa 1993. Aluksi toimintaa rahoitti Raha-automaattiyhdistys ja peliyritysten yhdistymisen jälkeen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). STEA on kuitenkin linjannut, ettei rahoitusta myönnetä enää toimintaan, joka kuuluu julkisen terveydenhuollon tehtäviin.
Savonlinnan osaston vapaaehtoisten toimintaryhmät eivät kokoonnu tällä hetkellä, toimimme viranomaissuositusten mukaisesti.
Tällä hetkellä toimintatauko jatkuu helmikuun loppuun. Seuraava tiedotus helmikuun viimeisellä viikolla.
Varpu Salmenrinne / Suomen Punainen Risti
SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTAKUNNALLINEN VANKILAVIERAILIJAPÄIVÄ 2021
THLn sekä AVIn suositusten kautta Kotipesän viikko-ohjelmasta jää 1.2. alkaen tauolle SOPPAPORINAT. Soppaporinat ovat olleet tiistaisin ja torstaisin klo 11.30-13. Suosittu sosiaalinen yhteinen ruokailuhetki palaa heti kun korona-tilanne sen sallii.
Kotipesä palvelee kuitenkin normaalisti ma-to klo 10-16 kahvion ja kirppistoiminnan kera.
Maanantaisin klo 10 tuolijumppa sekä torstaisin bingo klo 14 sääntöjen mukaan maksimissa 10 hengelle, maskein ja turvavälein.
Jokainen kohtaa elämämänsä varrella kuormittavia tilanteita. Punainen Risti on kouluttanut henkisen tuen vapaaehtoisia jo 2000-luvun alusta saakka. Henkisen tuen vapaaehtoiset tukevat viranomaisten pyynnöstä henkilöitä, jotka ovat kohdanneet elämässään jonkin yllättävän kriisin.
Lue lisää koulutuspäivästä, jossa mukana myös vapaaehtoisten perehdytys rasisminvastaiselle viikolle ja ilmoittaudu https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/9929
Vuoden ensimmäisestä Tässä ja Nyt -järjestötiedotteesta löytyy jälleen ajankohtaisia Punaisen Ristin kuulumisia niin Varsinais-Suomesta kuin valtakunnallisestikin. Numerossa 1/2021 on asiaa muun muassa ystävänpäivän kampanjasta, maaliskuun Rasisminvastaisen viikon kampanjasta ja kuntavaaleista.
Tuttuun tapaan tiedotteesta löytyy runsaasti tietoa myös ajankohtaisista koulutuksista ja tapahtumista. 
Marko Helin
Suomen Punaisen Ristin Nastolan osasto jakoi reilut 120 ruokakassia keskiviikkoisessa tilaisuudessaan entisellä kunnantalolla.  
 
Ruokakassien jakotilaisuus sujui osaston näkökulmasta mallikkaasti. 
 
Vuoden 2021 ensimmäinen Tässä ja nyt -lehti on ilmestynyt. Tässä numerossa löytyy osastoille pohdittavaa mm. tulevia kuntavaaleja ja sote-uudistusta ajatellen. Mukana on myös tietoja kevään kampanjoista ja vaalitoimikunnan pyyntö asettaa ehdokkaita piirin puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi ja piirin hallituksen jäseniksi
Mahtuuko kalenteriisi vapaaehtoiskurssi tai kaksi?
Katso monipuolisesta tarjonnastamme sinulle sopiva ja tule mukaan etäkurssillemme. Maksutta. https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/8914  ja http:// https://rednet.punainenristi.fi/node/61580
Punaisen Ristin jäsenyys on vaivaton tapa tukea vapaaehtoisten tekemää auttamistyötä ja ottaa kantaa inhimillisten arvojen ja tavoitteiden puolesta. Punaisen Ristin jäsenenä olet auttaja ja puolustat heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä.
Jäsenmaksu käytetään paikalliseen vapaaehtoistoimintaan Jyväskylässä ja vapaaehtoisten kouluttamiseen. Saat jäsenlehti Avun maailman neljä (4) kertaa vuodessa.
Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimpia kansalaisjärjestöjä, joka auttaa ihmisiä kriisien ja onnettomuuksien keskellä niin kotimaassa kuin maailmalla. Toimintamme Suomessa on jaettu 12 piiriin, joista suurimman, Helsingin ja Uudenmaan piirin alueella toimii 48 paikallisosastoa. Toiminnan ytimessä ovat osastojen noin 20 000 vapaaehtoista ja jäsentä. Tutustu tarkemmin SPR:n toimintaan www.punainenristi.fi
Seuraavat ohjeet ovat edelleen voimassa:
- Kaikki aikuisten lähitoiminta sisällä ja ulkona on tauolla 21.2.2021 saakka. Ainoastaan etätoiminta on mahdollista. Lasten ja nuorten toimintaa voidaan järjestää ulkona, jos turvavälit pystytään varmistamaan.
- Punaisen Ristin auttamistoiminta eli viranomaispyynnöt, kotimaan apu, ruokajakelu ja muu näihin rinnastettava toiminta kuitenkin jatkuu.
Mikäli nämä ohjeet herättävät kysymyksiä, olettehan yhteydessä:
Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri myöntää vuosittain Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen oman järjestönsä ulkopuoliselle henkilöl
Vuoden 2021 ensimmäinen Osastokirje on luettavissa täältä. Se on lähetetty sähköisesti osastojen J1 ja J2 korteissa oleville vapaahehtoisille (vuoden 2020 tiedot).
 
Vuoden 2023 verenluvutustilaisuuksien päivät ovat nämä:
Torstai 9.3.23

Keskiviikko 21.6.23

Tiistai 10.10.23
Paikka on Jymylinna, Urheilutie, Orimattila
Tervetuloa!
Punaisen Ristin Lapin  piiri myöntää vuosittain Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen järjestön ulkopuoliselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka Lapin alueella on toiminut esimerkillisesti yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden edistämiseksi. Tunnustus jaetaan Rasisminvastainen viikko -kampanjamme aikana maaliskuussa 2021.
Tunnusten saamisen perusteena voi olla yksittäinen teko tai pitkän linjan toiminta.