tammikuu 2021

Seuraavat ohjeet ovat edelleen voimassa:
- Kaikki aikuisten lähitoiminta sisällä ja ulkona on tauolla 21.2.2021 saakka. Ainoastaan etätoiminta on mahdollista. Lasten ja nuorten toimintaa voidaan järjestää ulkona, jos turvavälit pystytään varmistamaan.
- Punaisen Ristin auttamistoiminta eli viranomaispyynnöt, kotimaan apu, ruokajakelu ja muu näihin rinnastettava toiminta kuitenkin jatkuu.
Mikäli nämä ohjeet herättävät kysymyksiä, olettehan yhteydessä:
Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri myöntää vuosittain Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen oman järjestönsä ulkopuoliselle henkilöl
Vuoden 2021 ensimmäinen Osastokirje on luettavissa täältä. Se on lähetetty sähköisesti osastojen J1 ja J2 korteissa oleville vapaahehtoisille (vuoden 2020 tiedot).
 
Verenluovutustilaisuudet 2021
Torstai 18.3.2021 klo 14-18
Paikka: Jymylinna, Urheilutie 9, Orimattila
Punaisen Ristin Riihimäen osaston vapaaehtoiset pitävät maahanmuuttajille suunnattua Läksyhelppiä joka maanantai 11.1.-24.5.2021 klo 16.30-18.00 osaston toimitilalla osoitteessa Keskuskatu 1, 11130 Riihimäki.
Läksyhelpissä puhutaan, luetaan ja tehdään läksyjä yhdessä.
Punaisen Ristin Lapin  piiri myöntää vuosittain Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen järjestön ulkopuoliselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka Lapin alueella on toiminut esimerkillisesti yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden edistämiseksi. Tunnustus jaetaan Rasisminvastainen viikko -kampanjamme aikana maaliskuussa 2021. Lue lisää aiheesta verkkosivuilla www.eirasismille.fi
Punaisen Ristin uusi kotisivu julkaistiin 12.1.2021. Sivusto sijaitsee entisessä osoitteessa punainenristi.fi ja ruotsiksi osoitteessa www.rodakorset.fi.  Kaikki RedNet-sivut pysyivät entisellään kuin myös piirien kotisivut.
Ystävävälittäjän tavoitat jatkossa numerosta: 044 763 1066.
Verenluovutus Hattulan kotikirkolla keskiviikkona 27.1. Klo 14.30-18.30. Osoite on Teollisuustie 6, Parola. Sinäkin voit auttaa. Varaa aika ja täytä terveyskysely etukäteen: veripalvelu.fi.
Muista ottaa virallinen henkilötodistus mukaan. Luovuttajainfo 0800 0 5801.
Ami Mittilä
Vuosi 2020 oli kokonaisuudessaan hyvin erilainen sekä koko järjestön, että myös Ylöjärven osaston näkökulmasta. Keväällä olimme juuri saaneet käynnistettyä osastomme uuden toimintamuodon, ystävätoiminnan kun korona valtasi maailmaa. Viranomaisten ja järjestömme ohjeita noudattaen lähes kaikki toimintamme laitettiin tauolle epämääräiseksi ajaksi. Suomen Punainen Risti siirtyi kokonaisuudessaan operaatiotoimintavaiheeseen.
Kotisivustomme punainenristi.fi ja sen ruotsinkielinen versio uudistuvat. Uusi verkkopalvelu on suunniteltu palvelemaan erityisesti lahjoittajia, (uusia) vapaaehtoisia ja jäseniä, avunhakijoita/tarvitsijoita, tiedonhakijoita ja yhteistyökumppaneita.
Ahti Fernelius
Loppiaisiltana paloi lapsiperheen omakotitalo Vilppulassa. Perhe joutui pakenemaan kodistaan ottamatta mukaansa muuta kuin päälläolleet vaatteet. Vilppulan osaston uusi toimitila oli mitä tarpeellisin paikka vastaanottaa lähiseudun ihmisten runsasta apua.

Punaisen Ristin jäsenyys on vaivaton tapa tukea vapaaehtoisten tekemää auttamistyötä ja ottaa kantaa inhimillisten arvojen ja tavoitteiden puolesta.
Taru Leskinen
Suomen Punaisen Ristin Nastolan osasto jakaa 200 ruokakassia keskiviikkona 20. tammikuuta kello 17.00 alkaen Nastolan entisellä kunnantalolla.
Yhteisarvoltaan 3000 euron peruselintarvikkeita sisältävät ruokakassit jaetaan saapumisjärjestyksessä eikä niitä voi etukäteen varata. Ruokakassien jaosta huolehtivat osaston vapaaehtoiset.
Punaisen Ristin Nokian osasto kevätkausi starttaa maanantaina 11.1.2021!
Toimitila on avoinna ma-to 10-16, pe-su suljettu.
Tilassa on pieni laadukas kirpputori sekä kahvio.
Tilassamme on voimassa korona- turvasäädökset maski- ja turvavälisuosituksin. Ryhmäkoot saavat olla maksimissaan tilassa 10 henkilöä. Soppalounailla henkilökuntamme hoitaa tarjoilun.
Maanantaista 11.1. 2021 aloittavat:
ma klo 10-11 tuolijumppa
Hyvät jäsenemme sekä toiminnastamme kiinnostuneet,
Onnellista 2021!

Uusi hallitus järjestäytyy 12.1. Valpurissa. Uusina jäseninä mukaan tulevat Elina Kinnunen ja Sakari Suonio. Kerromme uudet yhteyshenkilöt kokouksen jälkeen.

Korona vaikuttaa valitettavasti toimintaamme ainakin kevään ajan. Informoimme näillä sivuilla, mitä tapahtuu.
Voit aina ottaa yhteyttä missä tahansa asiassa.
Mukavaa vuoden alkua, kohti parempia aikoja.
Tänä vuonna Tipaton tammikuu 2021 -kampanja kannustaa löytämään uusia tottumuksia. Tipattoman teema jatkaa vuonna 2020 alkanutta pohdintaa alkoholin roolista tavallisissa ja arkisissakin tilanteissa. Voisiko tilalle löytää jotakin uutta?
Tipattoman tammikuun ajatuksena on pysähtyä kerran vuodessa miettimään omaa alkoholinkäyttöä ja testata, kuinka hallitseva rooli alkoholilla omassa elämässä on.