marraskuu 2020

Kirpputorin aukiolot pyhinä ajalla 21.12.2020-6.1.2021:
Nyt jokaisen on toimittava oman ja toisten terveyden säilyttämiseksi Koronalta.

Kukaan ei voi sanoa, ettei koske minua - kanna vastuusi.

Kuten kuvassa Ile Vainio:

"Tämä matsi voitetaan!"
Kurkkaa täällä uusin koulujen uutiskirje: http://s606355352.t.en25.com/e/es?s=606355352&e=87128&elqTrackId=8298A3B...
Ensiapukurssi EA 1® antaa perustiedot ja -taidot auttaa hätätilanteessa ja tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa. Kurssi sisältää runsaasti käytännön harjoituksia.
Aika: La-su 16.-17.1.2021 kello 9.00-16.00
Järjestäjä: Suomen Punainen Risti, Länsi-Vantaan osasto
Paikka: Kurssi järjestetään osoitteessa Kaivosrinteentie 1-3 K Kerhotila, 01610 Vantaa
 
KURSSISISÄLTÖ
Punaisen Ristin Turun vastaanottokeskuksen Halikon toimipisteessä on todettu koronatartuntoja. Altistuneet on asetettu välittömästi karanteeniin. 
-Tilanne vastaanottokeskuksessa on rauhallinen. Varautumissuunnitelma tällaista tilannetta varten on tehty jo keväällä, kun koronatilanne Suomessa alkoi, kertoo vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Marita Nikander.
Tilannetta hoidetaan yhdessä Salon kaupungin tartuntatautiyksikön ja vastaanottokeskuksen kanssa.
Koronaepidemian leviäminen kuriin
Suomen Punaisen Ristin Kallio-Käpylän osaston siirretty kevätkokous
Aika: 26.11.2020 klo 18.00 alkaen Paikka: Osaston toimitila Hämeentie 85-89, 00550 Helsinki. Kokoukseen voi osallistua myös verkossa: meet.google.com/cjb-kngw-bvf
Kevätkokouksen esityslista:
Osastomme sääntömääräinen syyskokous pidettiin tiistaina 24.11.2020. Kokouksessa valittiin osastollemme uusi hallitus. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Kristiina Brisk-Mosander ja uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Maria Österholm. Hallituksen muut jäsenet ovat: Kirsti Melin, Sari Aronen, Hilkka Filppula, Linda von Essen, Minna Herlevi, Joni Rantala, Markku Koivumäki ja Iivari Käkelä.
Onnea ja iloa hallitustyöskentelyyn kaikille hallituksen jäsenille!
AT Kraappa
2023
28.1.2023 Valmiusseminaari Piknic-risteily
Sanna Olli
Koronatilanne on heikentynyt nopeasti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Viranomaiset ovat antaneet uusia rajoituksia ja suosituksia, jotta koronavirusepidemia saataisiin taltutettua. Viruksen leviämisen torjumiseksi myös me Helsingin ja Uudenmaan piirissä olemme tiukentaneet ohjeita koskien vapaaehtoistoimintaamme.
Kaikki sisätiloissa pidettävät lähikoulutukset, lähitapahtumat ja lähitapaamiset muutetaan etätapahtumiksi, siirretään ensi vuodelle tai perutaan.
Lauantaina 21.10.2020 saimme viettää upean yhteisen hetken ensiavun huomionsoitusten jakamisen  parissa. Lokakuussa 2018  asiat olisivat voineet päättyä myös toisin. Kesken metsästysreissun, ilman mitään ennakko-oireita, Veijo meni elottomaksi. Eero Lahtinen huomasi läheisestä passipaikasta auton pysähtyneen keskelle tietä ja päätti mennä tarkastamaan tilanteen. Huomattuaan, että ei saa Veijoa hereille, huusi viereisen passikaverin, Lindemanin Heikin paikalle.
Oranssit päivät -kampanja käynnistyy 25.11. naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. (25.11.–10.12.) Kaksiviikkoisen tempauksen tavoitteena on kiinnittää huomiota naisiin kohdistuvaan väkivaltaan ja toimia aktiivisesti sen lopettamiseksi. Aihe on valitettavan ajankohtainen myös Suomessa, jossa joka kolmas nainen on kokenut parisuhdeväkivaltaa. Kampanjassa kutsumme kaikki mukaan tunnustamaan oranssia väriä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.
EU-ruokakassien jako Virkkalassa keskiviikkona 25.11 klo 17-18. SPR Lohjan toimitilassa Virkkalantie 12-16. Huolehdithan turvaväleistä.
SPR:n Vesilahden osasto piti syyskokouksensa 70-vuotis  juhlapäivän aattona. Kokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion tulevalle vuodelle, sekä valitsi jäsenet osaston hallitukseen erovuoroisten tilalle.
Osaston puheenjohtajaksi valittiin Soile Wilén (uusi) ja varapuheenjohtajaksi Kari Heikkilä. Hallitukseen erovuoroisten tilalle valittiin Minna Airike-Mörsky, Ari Wilén ja Ari Nissinen (uusi). Hallituksessa jatkavat Hanna Seuranen, Ilkka Uusitalo ja Arto Lehmus.
Päivät hupenevat ja pakasteluakin luvattu viikonloppuun. Tässä meidän Kotipesän (SPR Nokia, Pirkkalaistori 1, 2. kerros) marras-joulukuun tiedote:
 
25.11. keskiviikkona Punaisen Ristin Nokian osaston sääntömääräinen syyskokous, klo 17.30 kahvit ja klo 18 kokous. TERVETULOA!
 
Helena Lukkarinen
Palkinnosta päätti palkintotyöryhmä, johon kuuluivat liikunta- ja kulttuurilautakunnan edustajaa Sari Melkko, Voimaringin edustajana Olavi Ropponen, kaupungin edustajana Leena Järvenmäki ja sihteerinä Jaana Vuorio-Palmumaa.
Helena Lukkarinen
 
Kiitos Hannu, olet kulkenut pitkän taipaleen Punaisen Ristin vapaaehtoisena aina vuodesta 1968 asti.Aloitit ensiapuryhmässä ja nyt olet siirtynyt ystävätoimintaan. Täällä sinun sydäntäsi lähellä on ollut monikulttuurisuustoiminta.