syyskuu 2020

Tervetuloa osallistumaan Punaisen Ristin webinaariin kohtaamisen supervoimasta!
Aika: 5.10.2020 klo 18-20
Paikka: Teams-webinaari (linkki lähetetään ennen tapahtumaa ilmoittautuneille)
Ilmoittautuminen: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/8924
 
Iso KIITOS kaikille lipaskerääjille, keräysvastaavalle apulaisineen sekä lahjoittajille.
Emilia Kangasluoma

Suomen Punaisen Ristin valtakunnallinen Nälkäpäivä - lipaskeräys on päättynyt, mutta keräys jatkuu vielä verkossa lokakuun loppuun saakka.
Hirvensalmen osasto perustettiin 3.11.1950 ja täytti 70 vuotta 2020. Sen huomioimiseksi  kirjoitimme historiikin, jossa kerrotaan tapahtumista eri vuosikymmeninä. Myös Nälkäpäiväkeräys on huomioitu historiikissa, koska keräykselle tuli tänä vuonna ikää 40 vuotta.
Punaisen Ristin Nälkäpäiväkeräys järjestetään tänä vuonna 40. kerran. Punaliiviset kerääjät ovat tuttu näky satakuntalaisten kaupunkien ja kuntien katukuvassa joka vuosi näin syyskuun lopulla. Jokainen voi osallistua lahjoittamalla tuttuun tapaan lippaaseen tai ostamalla perinteisen Nälkäpäivälimpun 4 eurolla. Myös muut lahjoitustavat ovat yleistyneet. Jos taskun pohjalta ei löydy kolikoita, on monia muita tapoja auttaa
Minna Rautanen
Nälkäpäivä jatkui perjantaina Varsinais-Suomessa hyvissä tunnelmissa. Lipaskeräyksen lisäksi osassa osastoista myytiin tuttua Nälkäpäiväleipää, hernesoppaa sekä arpoja. Kodisjoella vapaaehtoiset keittivät velliä ja leipovat limppuja.
SPR Inarin osasto ei järjestä tänä vuonna perinteistä lipaskeräystä kerääjineen. Sen sijaan osastolla on Nälkäpäiväkeräystä varten oma virtuaalilipas, jonka kautta voit lahjoittaa. Lisäksi lippaita on K-supermarketissa ja S-marketissa (Ivalo), niihin voi lahjoittaa perinteistä käteistä.
Pauli Heikkinen
SPR Varsinais-Suomen piirin alueella Nälkäpäiväkerääjät totuttelivat ensimmäisenä keräyspäivänä kasvomaskien käyttöön, käsien desinfiointiin sekä turvaetäisyyksien pitämiseen. Nälkäpäivän 40-vuotiskeräys lähti kuitenkin käyntiin hyvin, ja koronaepidemiasta huolimatta yli puolet paikallisosastoista aloitti lipaskeräyksen jo tänään torstaina. Kerääjien ilo auttamisesta välittyi lahjoittajille maskeista ja visiireistä huolimatta.
Perinteinen Nälkäpäivän lipaskeräys starttaa torstaina 24. syyskuuta ja jatkuu lauantaihin 26. syyskuuta. Tänä vuonna uutta on Nälkäpäiväkärry Kemiössä ja yhteistyö Piffenin käsipalloilijoiden kanssa. Tästä uutisesta löydät kaikki sähköiset keräyslippaat.
Joona Jylhälehto (arkistokuva)
Punaisen Ristin Nälkäpäivän lipaskeräys käynnistyy torstaina 24.9. ja jatkuu lauantaihin 26.9. saakka. Punaisen Ristin Jyväskylän osasto kutsuu keräämään ja lahjoittamaan.
Nälkäpäiväkeräys järjestetään tänä vuonna jo 40. kerran.
Kouluttajakoulutuksen ”Oppimisen ohjaaminen” -moduuli järjestetään webinaarina Teamsin kautta pe – la 30.-31.10. Moduuli on osa Suomen Punaisen Ristin kouluttajien valmennusohjelmaa Perjantai-iltana koulutuksen kesto on klo 17 – 19 ja lauantaina klo 9 – 11:30. Vetäjinä toimivat VM Marianne Hemminki (Capacitar Oy) sekä koulutussuunnittelijat Sole Noranta ja Taru Hakanen SPR:n keskustoimistosta.
Tänä vuonna osastomme Nälkäpäivä-keräys 24.–26.9.2020 toteutuu verkossa. Lahjoita MobilePaylla tai verkossa, tai ojenna keräyslipas kavereille esimerkiksi WhatsAppin, Twitterin tai sähköpostin kautta - omalta kotisohvaltasi. Tervetuloa mukaan tekemään hyvää porukalla!
Punainen Risti Turunmaalla kutsuu kaikki mukaan lipas- ja digikerääjiksi syys-lokakuussa. Apuasi tarvitaan enemmän kuin koskaan.
Charlotta Karlsson
Välitä. Osallistu. Autat
Sipoon SPR tarvitsee sinun apuasi
Nälkäpäiväkeräys 24.-26.9.2020 on vähän erilainen tänä vuonna Covid-19 takia, joten haastamme sinut mukaan keräykseen.
Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Lahjoitusten tuotto käytetään mm. luonnonmullistusten ja sotien uhrien ympäri maailmaa, mutta myös kotimaassa mm. tulipalojen uhrien auttamiseen (myös Sipoossa) ja kriisivalmiuden ylläpitoon.
Ari Andersin
Pukinmäen osaston ensiapuryhmän kokoontumiset järjestetään syyskaudella 2020 ainakin alkuun ensisijaisesti virtuaalisesti. Seuraa näillä sivuilla ensiapuryhmän ohjelmaa, josta löytyvät iltakohtaisesti tieto kokoontumistavasta. Ryhmä suunnittelee ja julkaisee ohjelmaa kauden aikana noin kuukauden ajan eteenpäin kerrallaan.
Ohjeet mukaan pääsystä saa osaston vastuujäseniltä.
Ari Andersin
Osaston syyskokous kokous pidetään ti 3.11.2020 klo 18.00 alkaen Pukinmäen nuorisotalolla. Kokouksessa käsitellään normaalit sääntömääräiset asiat.
Tervetuloa!