kesäkuu 2020

haastattelu
Uusi toimitilamme otettiin käyttöön avoimin ovin pullakahvien merkeissä 30.6. Pistäytyjiä oli noin 80.
Varsinainen ystävätoiminta alkaa jälleen elokuun puolivälissä.
Minna Laihorinne
Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin ja Etelä-Pohjanmaan Sydänpiirin yhteistyöhanke käynnistyi 1. helmikuuta.
Kevään ja kesän aikana 
Sonja Hagström
Jotkut meistä ovat käyneet kirpputoreilta etsimässä halpoja huonekaluja ensiasuntoon. Tai etsien tiettyä juhlatyyliin sopivaa asua/asustetta tietyn aikakauden juhlalookkiin. Kirpputorilla löytöjen tekeminen voi olla paljon enemmän kuin vain satunnaiset kerrat vuodessa.
sl
SPR Nokian osaston lasten päiväleiri 7-10 vuotiaille 22.-26.6.2020 Lähitapiolan tukemana.
Mukana 12 lasta ja jokaiselle päivälle suunnitelma askartelusta uintiin. Turvallisuusasioista ensiapuun ja paljon mukavaa yhdessäoloa yhdessä lautapelaillen, leikkien ja vaikkapa leipoen. Yhdessä ruokailukin keskellä päivää on kiva yhteinen hetki ja monipuolinen lasten oma toivoma ruokalista toteutuu paikan päällä. Picnic tai toripäiväkin katkaisee kohtuu kuumat päivät.
Ahti Fernelius
Otamme uuden toimitilan "virallisesti" käyttöön tiistaina 30.6.2020 klo 9 - 16
 
Jarkko Mikkonen
Tervetuloa ensivastekouluttajien täydennyskoulutukseen 12.-14.2.2021 Nynäsiin, Punaisen Ristin koulutuskeskukseen Heinolaan. Täydennyskoulutuksessa ensivastekouluttajat täydentävät ja syventävät kouluttajaosaamistaan ja saavat lisää valmiuksia toimia Suomen Punaisen Ristin, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ja Suomen Meripelastusseuran järjestämillä ensivastekursseilla ja ensiauttajien harjoituksissa kouluttajina.
Länsi-Suomen piiri aloitti korona-operaation epidemian seurauksena  perjantaina 13. maaliskuuta. Hieman sen jälkeen valtioneuvosto otti valmiuslain nojalla käyttöönsä uusia toimivaltuuksia yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen takaamiseksi.
 
Tervetuloa mukaan Somen käyttö osastoissa -webinaariin torstaina 25.6. klo 17:30-19:30!
Voit osallistua koulutukseen, jos olet Punaisen Ristin vapaaehtoinen ja sinulla on jo vähän kokemusta sosiaalisen median käytöstä, esimerkiksi oma Facebook-profiili. 
Kahden tunnin koulutuksessa saat perustiedot someviestinnästä ja sisällöntuottamisesta sekä tutustut osaston someviestinnän esimerkkeihin. Pääset myös harjoittelemaan osaston somepostauksen tekemistä.
Tervetuloa mukaan Somen käyttö osastoissa -webinaariin torstaina 25.6. klo 17:30-19:30. 
Voit osallistua koulutukseen, jos olet Punaisen Ristin vapaaehtoinen ja sinulla on jo vähän kokemusta sosiaalisen median käytöstä, esimerkiksi oma Facebook-profiili.
Raina Valleala
Kun Helena Laituri kävi ensimmäistä kertaa luovuttamassa verta, häntä pyydettiin avuksi mehun tarjoilemisessa. Siitä lähtien hän on tehnyt vapaaehtoistyötä SPR Veripalvelulle kotikaupungissaan  Pietarsaaressa. Aikaa on vierähtänyt yli kolmekymmentä vuotta.
Tommi Virtanen
Suomen Punaisen Ristin ja Suomen Meripelastusseuran yhdessä toteuttama Caritas-ensivastetoiminta aloittaa juhannuksesta elokuun alkuun jatkuvan keskeytyksettömän ensivastepäivystyksen torstaina 18.6.2020. Päivystys toteutetaan järjestöjen yhteistyönä Turun meripelastusyhdistyksen ABSO pelastusveneellä Saaristomerellä. Aluksella on pääosan ajanjaksosta välitön lähtövalmius saaritukikohdassaan Airistolla tai muualla Saaristomerellä ympäri vuorokauden.
Marjaana Malkamäki

Yksinäisyyttä voi kokea kuka vain ikään, sukupuoleen tai kulttuuritaustaan katsomatta. Yksinäisyyttä voi aiheuttaa esimerkiksi välimatka perheeseen tai uusi elämäntilanne.

Punaisen Ristin verkkoryhmätoiminnan kautta voit tutustua uusiin ihmisiin ja solmia ystävyssuhteita. Ryhmätoimintaa on verkossa tarjolla eri ikäisille ja erilaisiin elämäntilanteisiin.
Petteri Kivimäki / Suomen Punainen Risti
Hei sinä 15-28-vuotias Punaisen Ristin jäsen
Kiinnostaako Punaisen Ristin valtakunnallisen nuorisotoiminnan kehittäminen? Oletko valmis sitoutumaan luottamustehtävään seuraavaksi kolmeksi vuodeksi ja toimimaan Punaisessa Ristissä nuorten edustajana? Sinulta ei puutu rohkeutta toimia ja puhua nuorten asioiden puolesta järjestössä ja omaat valmiudet vaikuttaa sosiaalisessa mediassa.
Tajuton ja eloton autettava
Selvitä heti, onko autettava herätettävissä puhuttelemalla ja  ravistelemalla. Jos hän ei herää, soita heti 112. Avaa hengitystie ojentamalla pää. Tarkista hengitys tunnustelemalla ilma- virtausta poskellasi. 
Jos autettava hengittää normaalisti, käännä henkilö kylkiasentoon hengityksen turvaamiseksi. Seuraa hänen tilaansa kunnes ammattihenkilö ottaa vastuun. 
Aikuisen elvytys COVID-19 -epidemian aikana: 
Puhalluselvytystä ei anneta COVID-19 -epidemian aikana aikuiselle, jolla on todettu COVID-19 -tartunta tai vahva epäily siitä. Paineluelvytystä toteutetaan tauotta. Jos paikalla on neuvova defibrillaattori, painelu keskeytetään kun laite niin neuvoo mm. defibrilloinnin (sähköiskun) ajaksi.
Jos autettava on tajuton, toimi näin:
Katariina Kuusela
Osallistu Osastoviestinnän perusteet -webinaariin tiistaina 16.6. klo 17:30-19:30 Teamsissä!
Vetäjinä viestinnän vapaaehtoiskouluttajat Annukka Kinnari ja Sari Vesiluoma. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita ja osallistua voi mistä päin Suomea tahansa.
Alla linkki Oma Punaiseen Ristiin, jonka kautta voit osallistua Teamsissä pidettävään koulutukseen. 
Joka päivä sairastuneet ja loukkaantuneet tarvitsevat luovutettua verta. Yhdestä veripussista annetaan apua usealle potilaalle, joten verta luovuttamalla voit auttaa montaa ihmistä yhdellä kertaa. Luovutettua verta annetaan sairaaloissa esimerkiksi leikkauspotilaille, onnettomuuden uhreille sekä synnyttäneille äideille. Myös verenvuototautia ja anemiaa sairastavat potilaat tarvitsevat luovutettua verta.
Bigpepa 2020 virtuaalileiri on saatu onnistuneesti päätökseen! 
Valtaisat kiitokset kaikille leiriin osallistuneille!
SPR Satakunnan piirin hallitus vetoaa, että osastot lähettävät edustajansa järjestön Yleiskokoukseen Vaasaan!
Vaasassa valitaan järjestömme luottamushenkilöt eli järjestön puheenjohtaja, varapuheenjohtajat sekä hallituksen jäsenet. Lisäksi siellä valitaan valtuuston jäsenet. Kokoukseen osallistuvat tällä kertaa ainoastaan viralliset edustajat.