toukokuu 2020

Hannu J Vest
Hyvää kesän alkua! Poikkeusolot vielä jatkuvat, mutta ei anneta sen lannistaa!
Katso alla olevasta linkistä Suomen Punaisen Ristin Kuusankosken ystävien kesätervehdys!
TÄSTÄ
Video on tehty yhteistyössä Kaikumedian kanssa.
 
Kati Lehtimäki / SPR
Suomen Punaisella Ristillä on sopimusperusteinen velvollisuus tukea viranomaisia erityisesti yhteiskunnan häiriötilanteissa. Tähän liittyen Punainen Risti välittää omien verkostojensa avulla tietoa viranomaisille siitä, mitä suomalaisille ja Suomessa asuville kuuluu, mitkä ovat suurimmat huolenaiheet ja minkälaista tukea viranomaisilta odotetaan. 
Leila Ahonen on valittu ensihuollon asiantuntijaksi Hämeen piiriin 16.5.2020 alkaen. Tehtäväkenttä kattaa ensihuollon ja siihen kiinteästi liittyvän henkisen ja psykososiaalisen tuen tehtävät. Nuorisotoiminnan osalta työntekijäkysymys ratkaistaan kesän aikana. Siirtymävaiheessa Leila on edelleen käytettävissä kaikissa nuoriin liittyvissä kysymyksissä. Uuden edessä, Leila Ahonen leila.ahonen@redcross.fi p. 040 135 8717
Punaisen Ristin koronaepidemiaan liittyvää auttamistyötä laajennetaan. Rajoituksia kuitenkin jatketaan tietyiltä osin, ja esimerkiksi kasvokkaista ryhmätoimintaa ja lähikoulutuksia suositellaan jatkettaviksi vasta syksyllä.
Katso tarkemmat tiedot: https://rednet.punainenristi.fi/node/59469
Ohjeet perustuvat valtioneuvoston suosituksiin.
InAction! yläkoulujen ensiapukoulutus saa edelleen kiittävää palautetta sekä opettajilta että oppilailta.
Nuoret tarvitsevat tukea ja apua verkossa – tule mukaan keskustelijaksi!
Nuoret hakevat keskusteluapua MIELI ry:n ja Punaisen Ristin koordinoimasta ja yli 60 toimijaorganisaation toteuttamasta Sekasin-chatista.  2019 nuoret yrittivät keskustelemaan 136 000 kertaa ja kuluvan vuoden kävijämäärä on kasvanut erityisesti poikkeusolojen takia runsaasti.
Hei SPR vapaaehtoinen Lapissa!
Koemme kaikki nyt paljon samankaltaisia tuntemuksia ja mietteitä johtuen poikkeusoloista. Lapin piiri kutsuu sinut mukaan jakamaan omia kokemuksia.
Askarruttaako omat voimavarat tai selviytymiskeinot? Haluatko oppia paremmin tukemaan myös muita?
Tervetuloa Henkisen tuen webinaariin keskiviikkona 27.5.2020 kello 17-19!
Vuoden 2020 kiltapäiviä ei järjestetä kiltahallituksen ja kiltaneuvoston yhteisellä päätöksellä koronaepidemian vuoksi. Kiltaneuvosto tiedottaa jatkosta tarkemmin myöhemmässä vaiheessa.
Joonas Brandt
Ilmoittaudu mukaan Punainen Risti tutuksi -etäinfoon ja tule kuulemaan lisää järjestöstämme!
SPR Vaasan suomalainen osasto tarjoaa edelleen riskiryhmiin kuuluville tai karanteenissa oleville kauppa- ja apteekkiasiointiapua. Emme käsittele käteistä vaan laskutamme ostokset jälkikäteen. Otamme asiointitilauksia vastaan 1.6.2020 alkaen maanantaisin klo. 10-16 numerossa: 0400 878 910. 
Huittisten osasto aloittaa valmiiden ruoka-annosten jaon tiistaina 26.5. klo 12.00. Jako tapahtuu Huittisten osaston toimitilasta Einolasta osoitteesta Karpintie 8.
Ruoka-annoksia valmistetaan nyt ensimmäisellä jakokerralla 60 annosta. Jaot jatkuvat tiistaisin toistaiseksi voimassa olevan ajan, samaan aikaan ja samasta paikasta.
Valmiiden ruoka-annosten jakelu aloitetaan Odd Fellow -talolla, Torninkatu 1, tiistaina 26.5.2020 klo 13-15. Lue lisää: https://rednet.punainenristi.fi/node/60006
Punainen Risti jakaa ruoka-annoksia LähiTapiolan tuella
Valmis annos jakelut:
KANKAANPÄÄ
tiistaina 19.5.2020 klo 10
Sydäntupa, Keskuskatu 32, 38700 Kankaanpää
LAVIA
tiistaina 19.5.2020 klo 11-12
Ruokala, D-talo, Aleksintie 2, 38600 Lavia
Ajankohtainen koronatilanne aiheuttaa monelle epävarmuutta, ahdistusta ja kuormitusta. Tietoa on tarjolla paljon ja monissa eri lähteissä, joten on ensisijaisen tärkeää löytää tiensä oikean ja luotettavan tiedon äärelle. Ajankohtaista tietoa kannattaa lukea viranomaisten sivuilta (THL, Valtioneuvosto) sekä perinteisistä tiedotusvälineistä (Yle).
Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat vieneet palvelutalojen asukkaille kevättervehdyksiä. Kortteja on jaettu kuuden Punaisen Ristin paikallisosaston alueella (Pori, Vammala, Eurajoki, Eura, Siikainen ja Pomarkku) yhteensä jo noin 1700 kappaletta.
” Ilon hetkiä elämässä on tarjolla useinkin. Niistä pienistä hetkistä koostuu onni täydellisin.”
Joonas Brandt
Koronaepidemian aiheuttama poikkeustilanne on lisännyt ihmisten yksinäisyyden tunnetta. Samaan aikaan kynnys hakea apua on noussut. Apua on kuitenkin tarjolla ja sitä kannattaa hakea ajoissa esimerkiksi puhelimitse tai verkon välityksellä.
Punaisen Ristin paikallisosastojen ystävävälityksissä on huomattu, että koronaepidemian aikana kynnys hakea apua yksinäisyyteen on noussut. Samansuuntaisia havaintoja on tehty myös valtakunnallisessa  verkkoystävävälityksessä.