maaliskuu 2020

Kouluttajien perehdytys etäkouluttamiseen ja Teamsin käyttöön
Nyt kun lähikoulutukset on peruttu, niin haluamme tarjota Punaisen Ristin kouluttajille mahdollisuuden osallistua valtakunnalliseen perehdytykseen, jossa käydään läpi
Olemme kaikki tässä yhdessä ja yhdessä tästä selviämme 
SPR
Olemme omalta osaltamme huolehtimassa, että Korona-epidemia ei leviäisi.
Olemme keskeyttäneet kaiken toiminnan mihin liittyy fyysisiä kohtaamisia. Koulutukset ja ryhmäillat on siirretty verkossa etäyhteyksin tapahtuviksi.
Viranomaisten avustustehtävät hoidamme valtion antamia ohjeistuksia noudattaen.
Suomen Punaisen Ristin toiminta jatkuu aktiivisena koronavirusepidemian ja sen aiheuttamien rajoitusten aikana. Kehitämme auttamisvalmiutemme ylläpitämiseen ja vahvistamiseen uusia toimintatapoja, joissa ei kohdata kasvokkain eikä vaaranneta apua saavien ja vapaaehtoisten terveyttä. Puhelin- ja etäyhteydet taipuvat muuttuneessa tilanteessa moneen: esimerkiksi ensiapuryhmä kokoontuu ja harjoittelee verkossa.
Suomen Punaisen Ristin toiminta jatkuu aktiivisena koronavirusepidemian ja sen aiheuttamien rajoitusten aikana. Kehitämme auttamisvalmiutemme ylläpitämiseen ja vahvistamiseen uusia toimintatapoja, joissa ei kohdata kasvokkain eikä vaaranneta apua saavien ja vapaaehtoisten terveyttä. Puhelin- ja etäyhteydet taipuvat muuttuneessa tilanteessa moneen: esimerkiksi ensiapuryhmä kokoontuu ja harjoittelee verkossa.
Onko verkko tai some sinulle luonteva ympäristö toimia ja viettää aikaa? Kaipaatko uusia kavereita tai juttuseuraa? Punaisella Ristillä on erilaisia toimintamuotoja yksinäisyyden vähentämiseksi myös verkossa.
Lue lisää ja tule mukaan verkkoystävätoimintaamme: https://rednet.punainenristi.fi/node/43479
Hallitusvalmennus on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä tilaisuus, jossa osastojen hallitukset kokoontuvat yhteen kehittämään osaston johtajuutta sekä raikastamaan toimintakulttuuria.
Tervetuloa mukaan kaikki osastojen hallitusten jäsenet!
Vuoden 2023 Hallitusvalmennukset järjestetään:
La 4.2. Yhdessä valmiusavauksen kanssa 
Punainen Risti on aktiivisesti auttamassa ja tukemassa koronatilanteen aikana. Seuraa tapahtumiamme ja tule mukaan toimintaamme, jos vain omat voimavarasi ja terveytesi sen sallii. Linkki päivittyviin uutiisiin https://www.punainenristi.fi/
Ystävä- ja vapaaehtoistoiminnastamme saat lisätietoja vapaaehtoinen@spr-tapiola.org. Ota yhteyttä, kerromme lisää.
 
Kevät koittaa kaikesta huolimatta
Kemiönsaaren ystäväpuhelin on avattu. Puhelin on kunnan järjestämä palvelu, jota ylläpidetään yhdessä Punaisen Ristin vapaaehtoisten kanssa. Ystäväpuhelin on avoinna arkisin klo 9-11 ja 16-18 numerossa 040 619 7429. 
Hiittisissä vapaaehtoiset auttavat kauppa-asioissa yhteistyössä Kemiönsaaren kunnan kanssa. 
KORONA 2020 LAPPI (25.3.2020)
Kartoitamme Punaisen Ristin vapaaehtoisia eri tehtäviin 
Vastaa sähköpostilla osoitteeseen sprlappi@punainenristi.fi
- >Jos olet käytettävissä työskentelemään auttavassa puhelimessa, antamaan asiointiapua, toimimaan ruoka-avussa tai muissa viranomaisten pyytämissä tehtävissä 
Espoossa käynnistyvässä Ruokakassi-palvelussa vapaaehtoisen tehtävä on toimittaa ruokakassi kotiin sitä tarvitseville yli 70 vuotiaille, kotona asuville h
Toinen valtakunnallinen Oma Punainen Risti -perusteet webinaari järjestetään tiistaina 31.3. klo 17-18.30. Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat lisäoppia Oman käyttöön. Erityisesti se on suunnattu osastossa vastuuvapaaehtoisina toimiville vapaaehtoisille sekä niille osastoille, joissa vielä mietitään Oman käyttöönottoa.
Palveluapua voi tiedustella maantaista perjant
Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana keväällä 2020 Länsi-Teiskon osasto tarjoaa asiointiapua riskiryhmiin kuuluville Länsi-Teiskon alueella asuville.
Jos haluat auttaa, ilmoittaudu vapaaehtoiseksi!
Jos tarvitset apua, ota yhteyttä osaston puheenjohtajaan numerossa 050 304 9578.
Torjuaksemme osaltamme koronaviruksen leviämistä, pidämme toimintamme tauolla lukuunottamatta kotihoitoa ja valmiustoimintaa (ensiapuryhmä, ensihuolto ja henkinen tuki viranomaisten apuna).
Jos haluat antaa oman panoksesi vapaaehtoisena valmiustoiminnassa, niin ota yhteyttä:
spr.lohja(a)gmail.com
Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme, muistetaa hygienia ja otetaan rauhallisesti!
Osastomme kaikki toiminta kevätkokous mukaanlukien on peruttu koronaviruksen takia. Toimintamme  jatkuu, kun tilanne sen sallii.