helmikuu 2020

Tampereen koulutus- ja valmiusryhmän ideana on tarjota alueella asuville valmiudesta kiinnostuneille vapaaehtoisille matalan kynnyksen paikka harjoitella valmiustoimintaa ja osallistua koulutuksiin. Toiminta alkoi toukokuussa 2018, kun osaston toiminnanjohtaja ja piirin valmiuspäällikkö päättivät perustaa sähköpostilistan, johon kaikki halukkaat saivat liittyä.
Pirjo Mattila spr
Osaston puheenjohtaja Maija Loponen luovutti sydäniskurin K-Market Järvisen edustajille Vilppulassa.
Seksuaaliterveystyön verkkokurssi on mahdollista suorittaa 9.3.-5.4.2020 välisenä aikana Moodlessa.
Ilmoittaudu verkkokurssille 15.3. mennessä tästä: https://www.lyyti.fi/reg/Seksuaaliterveystyon_peruskurssi__verkkoopintoj...
Vuonna 2020 valtakunnallista Tapaturmapäivää vietetään ensimmäisen kerran perjantaina 13.3. Tapaturmapäivän tavoitteena on saada ihmiset pohtimaan, miten vähentää tapaturmien riskiä niin kotona, töissä kuin liikenteessä.
Etelä-Savossa sijaitseva Hirvensalmen osasto on yhdistänyt onnistuneesti ruokajakelupisteen ja terveysneuvonnan. Jakelupiste on avoinna kahdesti viikossa tiistaisin ja perjantaisin, ja toimintaa pyöritetään vapaaehtoisten voimin. Toiminnan käynnistyttyä vuonna 2017 osastossa keksittiin, että ruokajakelun toimintaa voisi laajentaa, ja näin idea terveyspisteestä syntyi. Toiminnan tavoitteena on ollut, että ruokajakelupisteellä voi matalalla kynnyksellä edistää myös ihmisten terveyttä.
Pekka Tuovinen
Nähdään - toisemme oli teemana, kun SPR Sonkajärven osaston kutsumana salin täydeltä väkeä kahvitteli ja rupatteli ystävänpäivänä Ravintola Hollivootissa. Iloisen seurustelun lomassa kuultiin asiaa Punaisen Ristin ystävätoiminnasta, kauniita sanoja ystävyydestä sekä lauluja ja lausuntaa. Ystävän laulun lauloimme kaikki yhdessä.
Ystäväkoulutus järjestetään pe 2.10. 2020  klo 17 - 20 Siilinjärven Perheentalolla,Toritie 12.  Koulutus on ilmainen. Kahvitarjoilu. Tervetuloa
Ilmoittautuminen Irja Koski  0407705913 tai Hilkka Hirvonen 0400896401
 
SPR Siilinjärven osaston sääntömääräinen keväkokous pidetään tiistaina 17.3.2020 Siilinjärven POP pankin kokoushuoneessa alkaen kahvilla klo 16.30
Lämpimästi tervetuloa!   Hallitus
Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat kuten tilinpäätös ja toimintakertomus. 
Kokous järjestetään Hietaniemenkatu 7 b:n tiloissa. Käynti Lapuankadulta (K-Market samassa rakennuksessa)
Tervetuloa 
Kyllä, ehkä??? Tule SPR Varsinais-Suomen piirin järjestämälle puolentoista tunnin mittaiselle kurssille kuulemaan erilaisista vaihtoehdoista, joihin voit osallistua. Kurssilla saat tiiviisti infoa monikulttuurisen vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista Varsinais-Suomen piirin alueella. Juu, myös Ruissalon osaston kerhoista ja toiminnasta!
AV
Punainen Risti Nokian osasto 14.2.2020
Ystävänpäivä 14.2. sopi erinomaisesti juhlahetkeksi aktiivisten jäsenten muistamiselle.
Iltatilaisuuteen kutsuttiin 13.1.2020 SPR Nokian osaston hallituksen kokouksessa aktiivimerkin saajiksi hyväksytyt (21) sekä 27.11.2019 Hämeen Piirin hallituksen kokouksessa ansiomerkin saajiksi hyväksytyt (15). Juhlatilaisuuden kutsu oli kera avecin.
Juhlaan osallistui 33.
Sini Sarmasto
Kun reilu vuosi sitten aloitimme Sauvo-Karunan osastossa Nuortenryhmän, otimme Punaisen Ristin toimintavinkistä vaarin ja teimme oman versiomme ”vanhainkodin valtauksesta”. Menimme Sauvon palvelukeskukseen ystävänpäivän alla kohtaamaan asukkaita ja askartelemaan yhdessä ystävänpäiväkortteja. Tänä vuonna olikin jo toinen kerta, kun pääsimme ryhmämme nuorten kanssa opettavaiselle ja tunteikkaalle tuokiolle ikäihmisten pariin.
Kenes poikia sitä ollaan?
Maaliskuun Ystävätoiminnan kuukausittainen tapaaminen on torstaina 5.3. klo 15-17  Palvelukeskus Luhtisen (Ritopohjantie 23, Palokka) neuvottelutilassa. Tervetuloa sekä uudet että vanhat toimijat.
Nähdään toisemme -ystävänpäivätapahtumassa nautittiin
Toivotimme vapaaehtoisvoimin Hyvää Ystävänpäivää kera makeisten ja SPR-jäsenvärväysmateriaalein.
Moises Garibay


Kouvolan Sanomat            Julkaistu 14.2.2020 6:05Muokattu 14.2.2020 10:42
"Nuuskamuikkunenkin tarvitsee ystävän" – Kuusankoskelainen Helena Lukkarinen toimii yksinäisten verkkoystävänä
Hannu J. Vest
Terve taas
"Siellä kaikilla oli niin mukavaa..."
....ystävänpäivänä 14.2.2020 Kuusaantorilla
Kahvi maistui ja juttu kävi. Jututtajiakin oli tarpeeksi, osastolta kiitos heille. 
Olisiko tämmöisestä ja muusta toiminnastamme "juttu" Sinullekin?
Ystävävälittäjämme puh. 0400 352 250 kertoo mielellään lisää.
HJV 14.2.2020
Beatrice Östman
Är du utbildad sjukskötare eller hälsovårdare? Vill du jobba flexibelt, planera och bära ansvar över ditt eget arbete?
Röda Korset Åbolands distrikt söker en Samordnare för beredskap och hälsovård på heltid med huvuduppgift att stöda och utbilda förstahjälp- och beredskapsgrupper samt att utveckla hälsopunkter i Åboland.
Siw Karlsson
Punainen Risti Turunmaan piiri jakaa vuosittain Vuoden Ystävä palkinnon. Tänä vuonna Vuoden Ystäväksi valittiin turkulainen Ulla-Stina Engström.