elokuu 2019

Laura Vesa
Lue uusin Tässä ja Nyt tästä.
Johanna Raivio
SPR Lammi-Tuuloksen osaston Jukka Orsmaa kävi töissä ja ostoksilla Lahdentien varrella olevassa suuressa Tuuloisen kauppakeskuksessa. Hän huomasi, että kauppakeskuksessa käy paljon lähialueilla asuvia miehiä päivällä ostoksilla ja kuluttamassa aikaansa kävellen ja kierrellen, ehkä peliautomaateilla tai kahveilla.  Jukka teki ilmoituksen ja kutsui näitä miehiä Ukkokerhoon.
Punaisen Ristin pakolais- ja maahanmuuttotyön uutiskirje 4/2019 on ilmestynyt, voit lukea sen alla ladattavissa olevasta PDF-tiedostosta.
Kesätauon jälkeen ystäväpiiri aloittaa jälleen 4. syyskuuta 2019 säännöllisen kokoontumisen joka toinen keskiviikko klo 13.00 Kivikololla, Valtakatu 13. Kahvi- tai teekupposen ääressä askartelemme, teemme käsitöitä, jutustelemme, laulamme jne. Tervetuloa mukaan kaikki entiset, toivottavasti myös paljon  uusia  ystäviä löytää tiensä iloiseen joukkoomme. Seuraa ilmoittelua Lestijoki-lehden järjestöpalstalta. 
Hei,
tavataan seuraavissa illoissa Oskarin Helmessä Lemussa. Hallituksen kokoukset ovat avoimia ja niissä ideoimme toimintaamme. Seuraavat tapaamiset sovittu:
Syyskuu 22.9 klo.17.00
Lokakuu 20.10 klo.17.00
Marraskuu (Hallituksen kokous/SYYSKOKOUS/Järjestäytymiskokous/ Pikkujoulu) 24.11.klo.15:00 Pakan Pirtillä Askaisissa
Tammikuu 26.1.2020 klo.17.00
Ja alla tietoa missä näymme syksyn aikana:
Kerhotoimintomme alkavat jälleen ensiviikolla hyvin ansaitun kesätauon jälkeen. Ensimmäisenä aloittavat Turun ensi- ja turvakodin läksykerho ja Turun pääkirjaston kielikahvila. Molempien ensimmäinen tapaaminen on maanantaina 2.9. Läksykerho kokoontuu Luolavuoressa klo 17-19 ja kielikahvila pääkirjastolla klo 17:30 alkaen.
Aika: tiistaina 17.9. Klo 17.30.
Paikka: Kesti-Maaria.
Teemana Monikulttuurisuus
- Mukana on myös VS piirin työntekijä Kaija
Tervetuloa!
Petri Jauhiainen
Nälkäpäivänä kaikki halukkaat ovat tervetulleita lipaskerääjiksi.
Petri Jauhiainen
Syksy tuo muutoksia SPR Kuopion terveyspisteiden aukioloaikoihin ja -paikkoihin
Tero Hintsa
Festarikausi on saatu ansiokkaasti päätökseen. Noin 49 Punaisen Ristin päihdetyön ja 33 seksuaaliterveystyön vapaaehtoista on päivystänyt ympäri Suomen 35:ssä kesätapahtumassa ja festareilla. Kokeneemmat vapaaehtoiset ovat jaksaneet kiertää kesässä monia tapahtumia ja selviämisasemia, mutta joukkoon on saatu mukaan myös innokkaita uusia vapaaehtoisia.
Joonas Brandt
Tästä löytyvät kaikki syksyn ystäväkurssimme. Ystävätoiminnan peruskurssi tarjoaa valmiuksia Punaisen Ristin vapaaehtoisena ystävänä toimimiseen. Kurssin suoritettuaan vapaaehtoinen voi toimia Punaisen Ristin ystävänä ja osallistua haluamilleen jatkokursseille. Tervetuloa kurssille! 
 
Turun Sanomien aliokirjoitus 25.8.2019 
Vuosia sitten istuin eräässä lounastilaisuudessa, jossa luennon aihe sivusi Afrikkaa. Pöytäseurueessani vanhempi herrasmies tokaisi, että professori Tatu Vanhanen on oikeassa väittäessään eurooppalaisia geneettisesti viisaammiksi kuin afrikkalaisia. Tällä hän viittasi vanhoihin ja kiistanalaisiin Vanhasen aivotutkimuksiin.
Kirkkonummi-päivillä oltiin hoitamassa pieniä pehmopotilaita. Potilaat punnittiin, mitattiin ja laastaroitiin. Kaikki potilaat kotiutettiin kotihoito-ohjeiden kanssa. Mukana menossa oli myös maskottikoira Enska.
4.9.2019 klo 17 - 20, Karstuntie 3, 08100, Lohja

Lohjan kirjasto, Karstuntie 3, 08100, Lohja