kesäkuu 2019

Lehtikuva
Opettajien koulutuspäivissä mukana oleminen on oiva tapa tavata opettajia ja kertoa heille mm. Punaisen Ristin ilmaisista oppimateriaaleista. Tarjoamalla helposti käyttöön otettavia ja laadukkaita oppimateriaaleja tuemme kouluja niiden kasvatustehtävässä ja viemme samalla inhimillisyyden sanomaa eteenpäin myös lapsille ja nuorille. Teemme samalla myös Punaisen Ristin ja sen toiminnan näkyväksi uusille auttajien sukupolville.
Andrea Södergård
Yhdeksän lasta kokoontui neljänä päivänä Kemiön osaston toimitilaan.
Ohjelmassa oli muun muassa tutustuminen paloautoon, ajelu meripelastajien veneellä, vanhan ajan koulupäivä Sagalundissa, rantapäivä ja tietenkin ensiapu. Kesäkerho päätettiin diskoon. Ohjatun ohjelman lisäksi oli paljon aikaan leikeille ja peleille. 
MarjaS
SPR ja nykytaiteen museo Kiasma
Arvoisa ensiavun kouluttaja,
Toivotamme kaikille erittäin aurinkoista kesää!
Tämän uutiskirjeen aiheena on Punaisen Ristin ensiapukoulutusohjelmien uudistus, joka etenee aikataulun mukaisesti. Olemme koonneet muutamia nostoja, joiden tarkoitus on auttaa ymmärtämään mitä olemme tekemässä tällä hetkellä ja mitä muutoksia järjestelmäuudistus tuo tullessaan.
 
1. Puhumme uudesta kouluttajaportaalista
SPR Rovaniemen osaston toimitilat muuttavat Kansankadulta, Rovaniemen Järjestötalosta kesäkuun lopussa. Uudet tilat sijaitsevat 26.6.2019 alkaen Rovaniemen ydinkeskustassa Rovakadulla, Rovaniemen Kansalaistalossa.
Uusi laskutus- ja postiosoitteemme on 26.6.2019 alkaen:
Suomen Punainen Risti Rovaniemen osasto
Rovakatu 23
96200 Rovaniemi
 
Jarkko Mikkonen
Suomen Punaisen Ristin kotimaan valmiuden yksikkö järjestää valtakunnallisen ensivastekouluttajien ja ensiauttajien täydennys- ja harjoitusvi
Jarkko Mikkonen
Suomen Punaisen Ristin kotimaan valmiuden yksikkö järjestää valtakunnallisen ensivastekouluttajien ja ensiauttajien täydennys- ja harjoitusviikonlopun Punaisen Ristin koulutuskeskuksessa Nynäsissä 6.-8.9.2019! Kouluttajien osalta viikonloppu alkaa jo perjantaina 6.9.2019 ja ensiauttajien osalta lauantai-aamuna 7.9.2019.
Krista Püvi
Punaisen Ristin ja Vuoroveto-Kriisikeskus osallistui yhteisesti
Korttelikoti Jokituvan kesätapahtumaan Sommelon rannassa.
Ystävät jakoivat esitteitä ja kertoivat Punaisen Ristin ja
Jussi Partanen
Kesää ja lomaa varten on hyvä tarkistaa kodin ensiapuvälineet ja selvittää toiminta- sekä turvallisuusohjeet tapaturman/onnettomuuden/sairaskohtuksen varalle. Auton ensiapulaukku kokee suomalaisen sään eri vaihtelut ja sen vuoksi ea-laukku on hyvä ottaa esille ja katsoa välineiden olevan käyttökunnossa. 
Teemu Ullgren
SUH Tiedote 18.6.2019
Keskikesän juhlaa vietetään näillä näkymin jopa helteisessä säässä ja moni juhlii juhannusta vesistöjen ääressä. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) haluaa muistuttaa juhlijoita siitä, että humalassa tulee pysyä rannalla ja että vesille lähtiessä tulee aina käyttää pelastusliivejä. Lisäksi on syytä varmistua, että pelastusvälineet ja -taidot ovat kunnossa. 
 
Lisätietoa uutissivun alareunasta.
 
Tokmanni lahjoittaa Nälkäpäivää ja Pisara 2019 -harjoitusta varten ämpäreitä sadalle ensimmäiselle osastolle. Ämpärit tilataan Punaisen Ristin verkkokaupan kautta toimitettavaksi valitsemaanne Tokmanni-myymälään. Viimeinen tilauspäivä on jo kesäkuun lopussa, joten toimikaa nopeasti! Ämpärit tulevat tilattavaksi verkkokauppaan toukokuun puolivälissä.
Kesäkuun Tässä ja nyt -lehdessä tietoa mm. Punaisen Ristin vapaaehtoisten henkilökorteista ja vapaaehtoistoiminnan vakuutuksista. Lehdessä tietoa myös syksyn koulutuksista ja - merkitkää päivämäärä kalenteriin jo nyt - vuoden 2020 yleiskokouksesta Vaasassa.
Lehden voit lukea suomeksi täältä

https://rednet.punainenristi.fi/node/4401
14.6.2019 siunattiin piirimme entinen pitkäaikainen ja legendaarinen valmiuspäällikkö Rauno 'Rauski' Nuorivuori.
Satakunnan piirin järjestämää lasten ja nuorten pelastuspalveluleiriä vietetään Koivuniemen leirikeskuksessa Pastuskerissa 11.-15.6.2019 jo 20. kerran. Tänäkin vuonna lähes 70 innokasta lasta ja nuorta on kokoontunut leirille oppimaan tärkeitä kansalaistaitoja, kuten ensiavun antamista, ryhmässä toimimista sekä harjoittelemaan käytännössä vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa tarvittavia taitoja.
Osaston vapaaehtoiset tekivät lauantaina 8.6.2019 retken Tampereelle.  Kävimme tutustumassa Logistiikkakeskukseen, jonka monipuolisuus yllätti useimmat vierailijat.  Asia oli niin kiinnostava, että aikataulumme venyi suunnitellusta.  Samalla vietiin Logistiikkakeskukseen Jyväskylän osaston terveisinä kolikkoämpäreitä.
Eurajoen, Lapin ja Luvian ystäväpalvelussa toimivat ystävät ystävineen tervetuloa viettämään perinteistä Punaisen Ristin ystävien iltaa Raumalle
keskiviikkona 28.8.2019 klo 18-21 Odd Fellow Juhlataloon.
 
Vasaan kaupunki

1. Missä yleiskokous järjestetään?
Seuraavaa yleiskokous järjestetään Vaasassa Botnia-hallissa 5.–6.9.2020.
 
2. Miten yleiskokoukseen voi osallistua?
Ilse Puumalainen
Hei me ollaan myös Valkeakosken markkinoilla mainostamassa meidän tapahtumaa! Olimme tänään ja olemme myös huomenna paikalla.
Jenni Suutarinen
Ensiapuryhmässä toimiminen on monelle pitkäaikainen harrastus, josta saa irti hauskan tekemisen lisäksi myöskin todella tärkeitä taitoja. Matias Merikukka, 29, on tiiviisti osa ensiapuryhmää. Matias kertoo kipinän tähän harrastukseen lähteneen hänen työpaikkansa eräästä vakioasiakkaasta, joka kertoi olevansa töissä SPR:n piiritoimistolla. Lisää tietoa saatuaan Matias päätti tammikuussa 2018 lähteä mukaan toimintaan.
Teija Piipari


PK-lehdessä juttu Kesäkahvilasta. Käy lukemassa ja