maaliskuu 2019

ILOUUTINEN!
Täyttä elämää eläkkeellä -valmentajastamme Tertusta ja eläköitymisen tuomista elämänmuutoksista oli mukava juttu Kuopion Kaupunkilehdessä tänään. Pääset lukemaan jutun https://www.kaupunkilehti.fi/elakkeelle-jaaminen-on-iso-elamanmuutos/ -linkistä.
Nuorille suuniteltu iltama tulossa, lisätietoja löytyy liitteestä.
 
Tero Mård
Marko Tervo
Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin 26.3.2019 Jyväskylässä.  Paikalla oli yhteensä 16 Jyväskylän osaston jäsentä.
Kokouksen avasi Jyväskylän osaston varapuheenjohtaja Jouko Aho.
Mäntän osasto järjestää lyhyen lipaskeräyksen Mosambikin hirmumyrskyn tuhojen takia keskiviikkona 27.3. iltapäivällä ja torstaina 28.3.  koko päivän. Lippaiden jako alkaa Riihikalliossa (Laivarannankatu 12) keskiviikkona 27.3. klo 12:00. Pienikin apu on tervetullutta. Keräyslippaat myös kirpputorilla, kahviolla ja Riihikalliossa. 
Haluaisitko saada varmuutta ensiavun antamiseen? olisitko kiinnostunut SPR ensiapupäivystäjänä toimimisesta? 
SPR Kokkolan osasto järjestää avoimet ensiapu harjoitukset SPR kirppiksen tiloissa Kokkolassa (Vaunumiehenkatu 4B) Keskiviikkona 27.3 klo 18. Yhdessä mukavassa porukassa harjoitelullaan peruselvytystä ja sydäniskurin käyttöä.
Kokkolan ystävätoiminnassa on lähdetty suunnittelemaan yksinäisyyden ehkäisyä soittoystävätoiminnan kautta. Soittoystäväksi voi tulla kuka tahansa SPR ystävätoiminnan peruskurssin käynyt vapaaehtoistoimija. Soittoystävä on SPR vapaaehtoistoimija.
Oletko kiinnostunut toimimaan soittoystävänä? Ota yhteyttä ystävävälitykseen p. 0400 442 953 tai hilkka.lehtinen@punainenristi.fi. 
Ellinoora Söderman
Punaisen Ristin Satakunnan piirin toiminnanjohtaja Paula Ilén kävi tänään yhdessä SPR Euran osaston puheenjohtajan Päivi Vahteran ja monikulttuurisuustoiminnan ryhmänvetäjän Pirkko Hinkkasen kanssa luovuttamassa ennakkoluuloton edelläkäviijä -palkinnon Euran kuntaan. Kunniamainintaa olivat vastaanottamassa kunnan valtuuston puheenjohtaja Timo Kalli, kunnanjohtaja Juha Majalahti sekä kunnan hallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen. 
SPR:n Polvijärven osaston ystävätoiminnan puhelin on otettu jälleen käyttöön.

Puhelinnumero on 045-8524288.

Soitot mieluiten maanantaisin klo 9-12.

Tähän numeroon voit soittaa ystävävälitykseen ja yleensäkin ystävätoimintaan liittyvissä asioissa.
Ensiavun kouluttajien uutiskirje, maaliskuu 2019                                                                                                                                        
Hei ensiavun kouluttajat,
P.Väisänen
SPR Lahden alueen osaston Nallesairaala vieraili Lotilan koululla. Potilaskäyntejä Nallesairaalassa oli noin 80. Pehmoeläinten lisäksi tarkastuksessa kävi yksi leikkiauto, joka sekin sai Nallesairaalasta apua.
Osaston sääntömääräinen kevätkokous järjestetään keskiviikkona 27.3.2019 klo 17.30 Tehyn aluetoimistolla, Eerikinkatu 17 C, 3krs. Kokouksessa käsitellään osaston johtosäännön syyskokoukselle määräämät asiat. Tervetuloa mukaan tekemään päätöksiä!
Leena Närvänen, Jaana Vilhunen
Timanttiset eläkeläiset (ent. Eläkeläisten päiväkerho) on perustettu 11.3.1964 täyttäen 55 vuotta. Maailma on muuttunut ympärillämme, mutta toiminta jatkuu edelleen. Iloa, yhdessäoloa, ystävyyttä ja vertaistukea. Onnea Timanttisille!
Tule mukaan ensiapuryhmätoimintaan. Ota rohkeasti yhteyttä 0400-865744
Etelä-Lohjan osaston uusi hallitus aloitti tammikuun alussa toimikautensa. Vastuutehtäviin nimettiin uusia henkilöitä.
 
 
 
 
Osaston sääntömääräinen kevätkokous pidetään torstaina 28.3. klo 18 MLL tiloissa.Esillä sääntömääräiset asiat ja hallituksen täydentäminen ja varapuheenjohtajan valinta. Kahvitarjoilu TERVETULOA t Osaston hallitus
Päivät pitenevät, ja pian luonnossa alkavat näkyä myös muut kevään ja lähestyvän kesän merkit. Millainenhan kesä on tulossa? Entä loppuvuosi? Suomessakin on viime vuosina nähty aiempaa suurempia eroja säätiloissa. On ollut pitkiä hellejaksoja ja kuivuutta, mutta myös myrskyjä ja rankkasateita – vaikkakin vielä vähäisiä moniin muihin maihin ja maanosiin verrattuna. Liittyvätkö ne kuitenkin paljon puhuttuun ilmastonmuutokseen?
Dan Gold / Unsplash.com
Ensimmäinen Oma Punainen Risti -webinaari järjestetään keskiviikkona 20.3., aiheena on toimintaryhmät ja avoimet ryhmät. Tapahtuma ei ole Omassa julkinen - se löytyy helpoiten, kun kirjautuu sisään ja hakee toimintaa hakusanalla "webinaari".
 
Hyvät vapaaehtoiset!
Savo-Karjalan piirillä on ilo kutsua teidät vuosikokousviikonloppuun 27. – 28.4.2019.
Alla liitteenä mainos, jossa ohjelma ja ilmoittautumislinkki, sekä lauantai-illan buffet-menu.
Tervetuloa!