tammikuu 2019

SPR Ystävätapahtumat Kaarinan-Piikkiön alueella
Ystävänpäiväkahvit Piikkiön Tupasvillassa 13.2. klo 9-12 Hepojoentie 7
Suklaasydämiä Kaarinan kirjastossa 14.2. klo 11-18 Lautakunnankatu 1
Tule tutustumaan Punaisen Ristin ystävätoimintaan!
Yhteistyössä Lähi-Tapiolan kanssa
Rawpixel / Unsplash.com
Oma Punainen Risti on saanut jälleen päivitystä. Parannuksia on tehty mm. ryhmien viestintään: nyt viestien alle voi kirjoittaa vastausviestejä ketjuksi. Lisäksi ryhmien viesteistä voi lähettää sähköposti-ilmoituksen. Oheisesta liitetiedostosta voit tutustua kaikkiin uusimpiin toimintoihin ja päivityksiin!
Osaston aktiivit ovat Toriaukiolla osaston päivystyspalveluauton kanssa esittelemässä osaston ja Punaisen Ristin toimintaa klo 11-15.
Niina Hirvonen
Pikku-Syötteen mahtavissa maisemissa koulutettiin 25.-27.1.2019 uusia vapaaehtoisia rinnepäivystyskouluttajia eri piireihin. Jos teidän hiihtokeskuksessa kaivataan harjoitusta rinnepäivystäjille tai koko kurssia uusien rinnepäivystäjien kouluttamiseen, ottakaa yhteyttä omaan SPR:n piiritoimitoon ja sitä kautta saatte tietoa rinnepäivystyskouluttajista.
Mirva Liimatta
SPR:n Lemun osaston koulutetut vapaaehtoiset olivat eilen mukana auttamassa tulipalossa kotinsa menettänyttä lemulaista perhettä.  Osaston puheenjohtaja Noora Collander organisoi vapaaehtoisten työn ja kartoitti auttamistarpeen. Auttamiseen osallistui kolme Punaisen Ristin Lemun osaston vapaaehtoista kahtena päivänä.  Perheen auttamiseen osallistui myös muita tahoja mm. Maskun seurakunta.
9.2 Ystävänpäivätapahtuma
24.2 Murtumat / elvytys
10.3. Paulin taival -päivystys
24.3 Kelkkaonnettomuus (tai muu vastaava)
14.4 Maastosta pelastaminen
28.4 Lapsi potilas. Vammat, rauhoittelu. Elvytys
11.5 Evakointi (myrskytuhot)
26.5 Rastiharjoitus (kesän päivystyksiin valmistautuminen, tavaroiden tsekkaus)
 
Alkukesästä kevätkauden lopettajaiset, päätetään myöhemmin 
 
 
Jäsenmaksulaskuista on tullut kysymyksiä, miksi tilisiirtolomakkeessa on kaksi Osuuspankin tilinumeroa.
Jäsenmaksujen keräilytili tällä hetkellä on lomakkeessa oleva ylempi numero FI30 5000 0120 4156 81. Painatusvaiheessa lomakkeeseen on epähuomiossa jäänyt näkyviin myös edellisenä vuonna käytetty OP:n jäsenmaksujen keräilytili.
Maksun voi turvallisesti maksaa kummalle tilille tahansa, molemmat ovat SPR:n pankkitilejä.
 
 
Vuoden Ystävä
 
Tunnetko jonkun, nuori tai vanha, joka välittää toisista, on iloinen ja ystävällinen ja ottaa toisia huomioon? Myönnetäänkö hänelle vuoden ystävän titteli?
Punaisen Ristin Turunmaan piiri jakaa ystävänpäivän yhteydessä 14.2. huomionosoituksen ”Vuoden ystäväteko”. Kampanja on avoin kaikille.
Kaikki halukkaat ovat tervetulleita Ystävänpäiväjuhlaamme Moisiokodin Henriikka-saliin lauantaina 16.2.2019 klo 13.30 - 15.00 (os. Moisiontie 18, Nousiainen)
Ohjelmassa paljon musiikkia, yhteislauluja ja yksinlaulua, vierailijoina uusi kunnanjohtaja ja hallintojohtaja sekä kirjailija Tuula Sandström. 
Noin tunnin mittaisen ohjelman jälkeen tarjotaan pöytiin pullakahvit.
Tervetuloa mukaan!
Marjut Välimaa
Kaksikymmentä uutta, ja jo hetken toiminnassakin ollutta, osastojen luottamushenkilöä vietti talvisen viikonlopun Tampereella piiritoimiston koulutustilassa tutustuen tarkemmin Punaisen Ristin hallintoon yms. Viikonlopun aikana ehdittiin käydä läpi mm. Punaisen Ristin historiaa, organisaatiota, osastojen oikeuksia ja velvollisuuksia, jäsenyyttä ja paljon muuta. Asiaa olisi riittänyt vaikka toiseksikin viikonlopuksi.
SPR Lemun osaston syyskokous valitsi uuden hallituksen 25.11.2018. Hallitukseen valittiin puheenjohtajistoon Noora Collander ja Tuija Takala jatkamaan seuraavat 2-vuotta. Halitukseen valittiin erovuoroisten tilalle Taina Kiuru, Tina Koivusalo, Ria Heimo ja uutena Tuire Engblom. Muut hallituksen jäsenet ovat Merja Eloranta, Christina Keskitalo, Jaana Lehtilä. Anneli Kaitio valittiin Pia Pitkäpaaden tilalle, jatkamaan jäljelle jäänyt kausi. 
Ruissalon osaston vapaaehtoisten järjestämät kerhotoiminnot ovat taas startanneet joulutauon jälkeen. Vastaanottokeskuksella kokoonnumme keskiviikkoisin ja torstaisin. Keskiviikkoisin klo 18:00-19:30 kokoontuu naistenkerho. Torstaisin klo 17:30-19:00 tapaamme kielikerhon ja perhekerhon merkeissä. Turun keskustassa kohtaamme kielikahvilassa ja Turun kansainvälisellä klubilla.
YSTÄVÄNPÄIVÄN VIETTOA lauantaina 16.2.2019 klo 10-14 Rauman osaston Puodissa, Karjalankatu 15/Valtakatu 10
 
Ystävätoiminnan esittelyä - ilmoittaudu ystäväkurssille
Mahdollisuus liittyä jäseneksi
Kitaristi Mika Peltonen viihdyttää
Täytekakkukahvit
Ilmapalloja
KAIKKI PUODIN TUOTTEET -50 %, VAATEKASSIT 5 €
Punaisen Ristin Kaavin osasto järjestää Ystävänpäivän tapahtuman maanantaina 11. helmikuuta 2019. Tapahtuma järjestetään seurakuntakodilla Kirkkorannatie 1 alkaen klo 13:00.
Tapahtumaan osallistuvat Kaavin koulun 5. luokkalaiset opettajansa johdolla. Luvassa on mm. pelejä sekä tietenkin kahvitarjoilu.
TERVETULOA!
Veripalvelu
Vuoden ensimmäiseen verenluovutukseen ilmoittautui 97 luovuttajaa joista luovuttamaan pääsi 85. Ensikertalaisia oli hienosti 10 henkeä. Tuttu tehotiimi hoiti jälleen muonituksen ja kaikki 140 voileipää teki kauppansa.
https://www.facebook.com/Suomen-Punaisen-Ristin-Keminmaan-osasto-2755830...
Tammikuinen Tässä ja nyt -lehti on ilmestynyt. Lehdessä on tietoa mm. tulevasta ystävänpäivästä ja rasisminvastaisesta viikosta, valtakunnallisesta valmiusharjoituksesta sekä kevään koulutuksista. Lehden voit lukea suomeksi täältä ja ruotsiksi täältä.
Pullonpalutuslipukkeiden keräys siirtyy helmikuun lopulla Jämsän Seudun Pelastakaa Lapset ry:lle.
SPR:n  Jämsänkosken osasto on kerännyt pullonpalautuslipukkeilla varoja nuorisotoiminnan tukemiseen vuodesta 2005 alkaen. Keräyslupamme päättyy helmikuussa 2019.
Keräyslaatikot ovat Jämsänkoskella S-marketissa, K-market Viljassa ja M-marketissa. 
Tervakosken osaston hallituksen kokouksessa 9.1.2019 oli vieraana sairaanhoitaja (e.o.) Liisa Rokala Kangasalan osastosta. Hän piti esityksen hyvinkin ajankohtaisesta asiasta, kuinka opetellaan kansalaistaitoa, Hoito- ja hoivatahdon tekemistä itselle.