joulukuu 2018

Tänä vuonna Lucian-päiväksi osunut Pakilakodin asukkaiden ulkoilutuspäivä olikin erilainen kuin muina viikkoina. SPR:n ulkoiluttajaystävät pääsivät osaksi Lucia-kulkuetta, jossa Luciana loisti palvelukodin asukas ympärillään laulavat ja kynttilöitä kantavat ystävät ja palvelukodin työntekijät. Saimme tänä jouluna 35 kpl:tta Hyvä Joulumieli- lahjakortteja jaettavaksi vähävaraisille hollolalaisille lapsiperheille.
Marko Tervo
Valtakunnallinen Hyvä Joulumieli -keräys päättyy jouluaattona 24.12.2018. Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osasto jakoi tänä vuonna yhteensä 176 Hyvä Joulumieli -ruokalahjakorttia. Yhden lahjakortin arvo on 70 euroa.  Apua tarvinneet perheet etsittiin yhteistyössä Jyväskylän kaupungin sosiaalitoimen kanssa. Sosiaalitoimi luovutti perheiden luvalla tiedot apua tarvitsevista perheistä, osasto teki avustuspäätökset ja toimitti lahjakortit perheille.
Benjamin Suomela
Hyvä Itä-Helsingin osaston jäsen!
On aika kiittää kuluneesta vuodesta. Kiitos teille jäsenille, että olette mukana tukemassa ja edistämässä Punaisen Ristin tärkeitä arvoja ja periaatteita.
Riitta Tenlén
KIITOS
Tavaran lahjoittajille, yhteistyökumppaneille, asiakkaille, tukijoille, jäsenille ja vapaaehtoisille kuluneesta vuodesta 2018 ja valoisaa uutta vuotta 2019!
Leena Tiainen
Lähiverkko Tikkakosken sydämellä järjestämä Jouluiloa ikäihmisille -tapahtuma täytti Päiväkeskukseen tuvan viimeistä sijaa myöten. Noin 60:stä vieraasta moni osallistui nyt ensimmäistä kertaa.
Joulupäivänä 25.12 klo 14-20 Punaisen Ristin Paraisten osasto pitää joulukahvilan toimintatiloissaan, Humanassa, Rantatie 16 Paraisten keskustassa.
Punaisen Ristin joulukahvila on tarkoitettu kaikille jotka kaipaavat seuraa joulupyhien aikana. Joulukahvilassa saat juttuseuraa ja rentoa yhdessäolona. Kahvilassa on tarjolla kahvia, glögiä ja pientä purtavaa.
Suuri kiitos kaikille vapaaehtoisille kuluneesta vuodesta 2018!
Me, kaikki vapaaehtoiset tehdään se, mitä Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminta on! Kiitos että olette olleet mukana kaikissa toiminnoissamme. Pansion vastaanottokeskuksen naisten kerhossa, kielikerhossa ja perhekerhossa, Turun kansainvälisellä klubilla Vimmassa, kielikahvilassa pääkirjastolla, arjen avussa, ja monikulttuurisessa ystävätoiminnassa. 
Toivottavasti nähdään taas ja jatketaan samaan tapaan vuonna 2019!
Danilo Mariniello
The international youth volunteers raised the need to develop competencies important in diverse leadership positions in local, national or international contexts, within and outside the humanitarian circles, and strengthen their voices in the adaptation to changes in volunteering; a shift towards flexible volunteering and changing needs of volunteers.
Seuraava hiv- ja seksuaaliterveystyön verkkokurssi alkaa 4.2.2019 ja ilmoittautuminen siihen on auki. Ilmoittautumisaikaa on 3.2.2019 asti ja kurssi tulee suorittaa 4.3.2019 mennessä. Verkkokurssi on ilmainen. Pääset ilmoittautumaan verkkokurssille tästä: https://www.lyyti.fi/reg/Hiv_ja_seksuaaliterveystyon_peruskurssi__verkko...
Joulukuun Tässä ja nyt -lehdessä tietoa mm. tammikuussa alkavasta uudesta johtajuuskoulutuksesta, osastojen kasvu -hankkeesta ja jäsenhankintakampanjasta. Lehdessä myös vaalitoimikunnan kirje, ehdokkaita piirin puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi ja hallituksen jäseniksi etsitään. 
Lehden voit lukea suomeksi täältä ja ruotsiksi täältä.
 
PUNAISEN RISTIN TOIMINTAKESKUS KOTIPESÄ
ARKISIN AVOINNA 10-16 JA UUTENA ASIANA LOUNASTARJOILU JOKA PÄIVÄ KLO 11.30-13
TERVEYSKESKUKSEN KAHVION TOIMINTA LOPPUU 29.3.  - TOIMINTAA EI VOIDA JATKAA VIHNUSKODIN VÄISTÖTILOISSA.
 SIIHEN ASTI ARKISIN AVOINNA 9-15
TERVETULOA SIIHEN ASTI!
 
 
Irma Vaittinen
SPR:n ystäväpalvelun ihmisiä talkoili marraskuun lopulla joulukortteja.
Tällä viikolla kortit on jaettu Turvalan ja pienryhmäkotien asukkaille.
Korteissa olevien lorujen lisäksi muutamille luettiin Joulukirkkoon- kirjaa.
SPR:n Vammalanosasto toivottaa kaikille yhteistyökumppaneilleen 
Hyvää ja Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta vuotta 2019 !
Kari Lehtiniemi
SPR Hämeenkyrön osasto yhteistyössä hämeenkyröläisten yritysten kanssa on hankkinut defibrillaattorin Tippavaaraan K-Supermarketin tiloihin.  Mukaan lahjoitukseen lähtivät: K-Supermarket Hämeenkyrö, K-Market Kyröskoski, Elona-Apteekki, Hius- ja kauneuspiste Säihke, Hämeenkyrön Tarvikepiste, Next Level Fitness Center, Rengaskorjaamo Pusa ja Tokmanni.
Irma Vaittinen
Ystäväntupa on avoinna keskiviikkona 19.12.2018 klo 9-14, jolloin osasto tarjoaa glögit piparin kera kaikille asiakkaille.
Perjantaina 21.12.2018 klo 9-14 Ystäväntupa on avoinna viimeisen kerran tämän vuoden puolella.
Ystäväntupa avautuu jälleen keskiviikkona 2.1.2019 klo 9-14.
Ensi vuonnakin Ystäväntupa kirppiksineen on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-14.
Tule LäksyHelppi -ohjaajaksi!
Läksyhelppi -ohjaajakoulutus 2.2.2019 klo 9-15 Punaisen Ristin koulutustiloissa Helsingissä
LäksyHelpin ohjaajat auttavat esimerkiksi silloin, kun omat vanhemmat eivät pysty auttamaan. LäksyHelpissä voi miettiiä kotitehtävien sisältöä yhdessä ohjaajan kanssa. LäksyHelppi -ohjaajalla ei tarvitse olla opettajan tutkintoa, tärkeintä on halu auttaa ja kannustaa.
 
Punaisen Ristin rinnepäivystystoimintaa ollaan laajasti kehittämässä. Uudistuksen alla on niin koulutukset, rinnepäivystäjien saama tuki, uusien vapaaehtoisten rekrytointiin tarvittavat välineet ja rinnepäivystäjien mukaan saaminen Punaisen Ristin ja Vapepan hälytysryhmiksi. Kehittämistyö alkoi vuosi sitten Tahkolla pidetyssä työpajassa ja se jatkuu edelleen.
Kannattaa luea Saija Naarajärven YMK opinnäytetyö Ensiauttajien merkitys hätätilapotilaan ensihoitovaiheessa http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018120720523 Saija toimii Suomen Meripelastusseuran ensiauttajien pääkouluttajana, valtakunnallisessa ensivastekehittämistyöryhmässä (SPR, SPEK, SMPS) ja hän on toinen Ensiattajan taskuopas - kirjan kirjoitt
Kaikkien ensivastetoiminnasta kiinnostuneiden kannatta luekea Saija Naarajärven (Suomen Meripelastusseurana ensiauttajien pääkouluttaja) hieno YAMK opinnäytetyä. http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018120720523