marraskuu 2018

Hollolan osaston syyskokous pidettiin 14.11. Kokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2019 ja teki henkilövalintoja. Osaston puheenjohtajana jatkaa Antti Kinnari. Varapuheenjohtajaksi valittiin Nina Nieminen. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Hanna Piiparinen. Hallituksessa jatkavat Kaija Toivonen, Eine Lehtisyrjä, Enni Saarela ja Jari Lehtinen.
Den nya utbildningsmodulen Mångfald i frivillighetsverksamhet är klar!
Den nya två timmars långa utbildningen är nu färdig. I utbildningen behandlas jämlikhet, normer, interaktionssituationer samt tillgänglighet. Utbildningen är avsedd för alla våra frivilliga.
Punaisen Ristin pakolais- ja maahanmuuttotyön uutiskirje 6/2018 on ilmestynyt, voit lukea sen alla ladattavissa olevasta PDF-tiedostosta.
Hanna Linnakko
Arvoisa ystävätoiminnan vapaaehtoinen,
Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan ”Toinen toiselle” -monimuotoisen ystävätoiminnan seminaariin lauantaina 2.2.2019 klo 12-17.
Leena Koskela
Suomen Punaisessa Ristissä kymmenet tuhannet ihmiset tekevät vapaaehtoistyötä palkatta. Vapaaehtoisuus on yksi järjestön perusperiaatteesta. Periaatetta noudatetaan paikallistasolta järjestön hallitukseen asti. 
Osastojen, piirien ja järjestön hallituksessa toimivat vapaaehtoiset eivät saa luottamustehtävistään palkkaa, eikä heille makseta myöskään kokouspalkkioita. Myös järjestön puheenjohtaja Pertti Torstila toimii vapaaehtoisena luottamustehtävässään. 
Sirpa Lehtimäki
Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Varsinais-Suomen maakuntatoimikunta on valinnut Varsinais-Suomen maakunnalliseksi pelastajaksi Varsinais-Suomen alueella toimivat henkisen tuen alueelliset hälytysryhmät: SPR Loimaan seudun henkisen tuen ryhmä, SPR Salon Seudun henkisen tuen ryhmä, SPR Turunmaan henkisen tuen ryhmä, SPR Turun seudun henkisen tuen ryhmä ja SPR Vakka-Suomen henkisen tuen ryhmä. 
Henkisen tuen ryhmillä jo pitkä historia
Linkissä tarkemmat tiedot puurojuhlasta täällä meillä :)
SPR Mäntsälän osaston sääntömääräinen
SYYSKOKOUS
pidetään torstaina 29.11.2018 klo 19 alkaen
Kotokartanossa, Kaakkumäentie 1-3, Mäntsälä.
Tervetuloa!
Hallitus
 
Estä lasten yksinäisyys – vietä raitis joulu lapsesi kanssa!
Suomalaisperheissä koetaan vuosittain 2,2 miljoonaa kertaa tilanne, jossa aikuiset ovat merkittävästi päihtyneenä lasten seurassa. Tämä tarkoittaa, että alkoholi on osa 6000 lapsen elämää joka päivä. Niin on valitettavan usein myös jouluna.
Myrkytystietokeskus palvelee uudessa ilmaisnumerossa 0800 147 111
Myrkytystietokeskus vastaa ympäri vuorokauden äkillisten myrkytysten ehkäisyyn ja hoitoon liittyviin kysymyksiin. Puheluihin vastaavat toksikologiaan perehtyneet erityiskoulutetut farmaseutit. HUSin ylläpitämä Myrkytystietokeskus palvelee koko maata ja antaa neuvontaa yleisölle sekä terveydenhuollon ammattilaisille.
Anja Tuovinen
SPR Sonkajärven osaston puheenjohtaja Leila Honkala jakoi syyskokouksessa aktiivimerkit kolme vuotta aktiivisesti toimineille SPR:n jäsenille Eeva-Liisa Kärnä, Sirpa Remes ja Kari Rönkkö. Pasi Kainulaiselle myönnetty aktiivimerkki luovutetaan hänelle myöhemmin.
Ari Räsänen
Suomen Punaisen Ristin ensiapupäivystäjien hätäensiaputaitojen osaaminen ja toimintaohjeiden tunteminen tulee varmistaa vuosittain. Tätä varten ovat käytössä valtakunnalliset arviointilomakkeet. Lomakkeet on nyt julkaistu Aineito -osion alla. Näissä lomakkeissa on osalle myös uutta asiaa erityisesti liittyen ensiarvion ja tarkennetun tilanarvion tekemiseen.
Osaamisen varmistamisen tavoitteet:
Maisku Holmströn on koostanut hienon videon viime kesän Turun ensiavun SM-kisoista. Video löytyy myös https://www.youtube.com/watch?v=iNxBmaq5NC0

SPR Vaasan suomalaisen osaston 22.11.2018 syyskokous valitsi erovuoroisen puheenjohtajistonsa tilalle uudeksi puheenjohtaksi kaudelle 2019-2020 Kristiina Brisk-Mosanderin ja varapuheenjohtajaksi Sari Saarikosken.
Liikenneturva

Pysy pystyssä perjantaina – pikkujouluajan liukas keli lisää kaatumisriskiä!
Helena Lukkarinen
Ystävätoiminnan väki kiittää marttoja hienosta messutapahtumasta
Kuusankoskitalossa 21.11.2018.
Porukkaa oli liikkeellä hyvin.
Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli -keräys järjestetään tänä vuonna 22. kertaa.
Keräys toteutetaan yhteistyössä Ylen aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan kanssa.
UUSI Moninaisuus vapaaehtoistoiminnassa -koulutusmoduuli on valmistunut!