elokuu 2018

Eloriehan kunniaksi myös Polvijärven Ystäväntupa kirppiksineen on avoinna lauantaina 1.9.2018 klo 9-14.
Tervetuloa asioimaan!
Ami Mittilä
Ensiapu -ja valmiusryhmän infoillassa oli 8 asiasta kiinnostunutta kuulemassa osallistumismahdollisuuksista. Ryhmänvetäjiä oli tukemassa Hämeen piiristä valmiuspäällikkö Tommi Mattila, ensiavun ja terveystoiminnan päällikkö Pirjo Mattila sekä nuorisotoiminnan kehittäjä Heini Lumio. Jos et päässyt paikalle, mutta toiminta kiinnostaa,  treenit aloitetaan keskiviikkona 5.9. klo 18 Mikkolantie 5:ssä. Voit lähestyä myös sähköpostitse tai sosiaalisen median kautta.
PK Pirkan opisto
Kulttuuri-illoissa Irakista, Somaliasta ja Afganistanista kotoisin olevat nokialaiset kertovat kotimaidensa arjesta ja juhlasta, tapakulttuurista, historiasta ja tulevaisuuden näkymistä.Puheenvuorojen ohella musiikkia, videoita ja pientä naposteltavaa.
Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!
Kalevi Puukko
Vuosittainen vierailu palvelukeskukseen sisältyy osastomme ohjelmaan Punaisen Ristin ystävänpäivä- viikolla. Nyt järjestimme lisänä muikkupäivän, jolloin paistoimme muurikalla asukkaiden päivällisateriaksi keittiön fileeraamia (!) muikkuja. Paistomestarina toimi Aki Hirvonen, jolla on pettämätön osaaminen kalaruokien valmistuksessa. Ruisjauhoa, ripaus suolaa ja tuoreita muikkuja, siinä se. Ja voita, tottakai! Muikut maistuivat, peukkuja tuli roppakaupalla! 
                   
SPR:n Kuokkalan osasto esittelee toimintaansa Kuokkalan Basaarissa 1.9. klo 10-14!
20. – 22.9 järjestetään valtakunnallinen Nälkäpäivä-keräys SPR:n Katastrofirahaston kartuttamiseksi. Kuka vain on tervetullut kerääjäksi ja voi järjestää lipaskeräyksen esim.
Alustava ohjelma:
Operatiivisen organisaation johtaminen
Ensiapupäivystyksen laatuohjeet 2018
Ensiapupäivystyksen uudet ohjeet ja lomakkeet
Erityisvälineet ensiapuryhmien auttamistilanteissa
Ensiapuharjoitukset vaativissa ensiapu- ja taktisissa tilanteissa
Viikonlopun tapahtumaan ovat tervetulleita piirimme:
Riitta Tenlén
Myymme vaatetavaraa ja tekstiilejä lauantaina 1.9. klo 10-14
KOKO KASSI 5 EUROA!
Sullo kassiin niin paljon vaatetta kuin saat mahtumaan.
Tervetuloa!
Kaunis kesä on takana ja erilaiset harrastukset ja toiminnat alkavat taas täydellä vauhdilla. Niin myös me "ristiläiset" heräilemme säännönmukaiseen toimintaan.
Tule lipaskerääjäksi ja limpunmyyjäksi Nälkäpäivänä 20.-22.9.2018 kauppakeskuksiin: Prisma, Citymarket, Pick n Pay ja Äyhön kauppakeskus. Keräysaika to-pe 9-20, la 9-18. Vuorot ovat kahden tunnin mittaisia.
Ilmoittaudu vienoal@hotmail.com 044 7639 665/Anna-Liisa tai tiina.ritakallio@eko.fi
Suomen Punainen Risti
Suomen Punaisen Ristin Nastolan osasto kutsuu keräämään Nälkäpäivä-keräykseen 20.-22.9.2018. 
Osallistumme keräykseen tonkkakeräyksen muodossa K-Supermarket Nastolassa ja S-Market Nastolassa perjantaista lauantaihin (21.-22.9.). Lisäksi myymme metrilakua S-Market Nastolan edustalla. 
Liitteenä esite jatkokurssista.  Nyt kaikki halukkaat ilmottautumaan. 
Kaikille avoimet infot/työpajat:
ke 5.9.2018 klo 14.30-16 Rauman osaston Pikku-Jumbossa, Valtakatu 10.
ti 11.9.2018 klo 17-19 Ravintola Etapissa, Satamakatu 22, ilmoittautumiset ruokatarjoilun vuoksi 6.9. mennessä allekirjoittaneelle (Anne-Mari Hakuni).
Punaisen Ristin Satakunnan piiri on mukana RUOKAA & KOHTAAMISIA -hankkeessa.
Syyskauden ensimmäinen Tässä ja nyt -lehti on ilmestynyt. Lehdessä mm. viime hetken vinkit Nälkäpäivään ja ohjeita koulutuksia järjestäville osastoille, tietoa Nuorten aikuisten Kotipolku-hankkeesta ja nuorten turvatalojen Sekasin-chatista.
Lehden voit lukea suomeksi täältä ja ruotsiksi täältä.
Ulla Rauhala
Punaisen Ristin Pohjois-Helsingin osasto on laajentanut yhteistyötään Kustaankartanon monipuolisen palvelukeskuksen kanssa. Järjestimme keväällä 2018 Kustaankartanossa ystäväkurssin, jonka osallistujista moni aloitti vapaaehtoisena siellä. 
Suomen Punainen Risti Sipoon osasto keräsi Nikkilässä järjestetyssä Kuorokavalkaad 2018:issa 21.4.2018 varaoja Katastrofirahastoon. Keräys tuotti 240,79€.
Ystävä- ja vapaaehtoistoiminnan kurssi lauantaina 29.9.2018 klo 9.30 - 15.00, Tapiola, Kauppamiehentie 6, 2. kerros.  
Marja Kaasalainen
Kunniakirja Kuusankosken osastolle omaishoitoperheiden virkistystoiminnasta.
Kirja on luovutettu Ystäväseminaarissa 25.8.2018 Mikkelissä.
Helena Lukkarinen
Nallesairaalaa pidettiin Helmi Festareilla Keskusaukiolla upeassa säässä ja mukavien asiakkaiden kanssa. Pääasiassa oli tällä kertaa korva- tai tassukipeänä. Yleistarkastuksia myös tehtiin. Mitattiin pituutta ja painoa.
Keväällä kesätauolle jäänyt Terhokerho on syksyllä tauolla! Terhokerho jatkuu tammikuussa. 
 
Terhokerhon facebook-sivut:
https://www.facebook.com/pg/TerhokerhoValkeakoski/community/?ref=page_in...