heinäkuu 2018

VESIVAHINGON vuoksi kirpputorin alakerran tilat ovat pois käytöstä toistaiseksi.
Myöskään RUOKAJAKELUA ei pystytä hoitamaan.
Ilmoitamme heti kun tilanne on ohi.
Huonekalu- ja astiaosastot palvelevat normaalisti!
Punainen Risti Ensiapu
Olisitko sinä kiinnostunut toimimaan mentorina uudelle tai uusiutumista toivovalle ensiavun kouluttajalle?
 
pentti
 Ensiapuryhmä päivystää torstaina kello 14.00 - 20.00 ja perjantaina 7.00 - 20.00 Kaivohuoneen tuntumassa, Nunnakatu 2.
Auttajat ulapalle-vapaaehtoisristeilylle voi ilmoittautua heinäkuun loppuun asti aikaisen varaajan edukkaammalla hinnalla! Jos ilmoittautuminen on jostain syystä jäänyt, kannattaa se hoitaa nyt kuntoon. Jälki-ilmoittautuminen risteilylle jatkuu sunnuntaihin 16.9.2018 asti tai niin kauan kuin tilaa riittää. Hinnat nousevat elokuun alun jälkeen 20€/ hlö! Ilmoittautumaan pääset tästä.
Hanne-Miia Ollikainen
Kiitos kaikille osastokyselyyn vastanneille! Osastokysely toteutettiin 21.5.-17.6. välisenä aikana osastojen J1 ja J2 -kortteihin merkityille henkilöille, piirin toimikunnille sekä piirin hallitukselle. Saimme vastauksia kaiken kaikkiaan 126 kappaletta 40 eri osastosta. Hieno määrä vastauksia!
Perjantai oli odotettu toripäivä monille.
Taksi kaarsi Pyheen torille tuoden Koivulehdon asukkaita.
Punaisen Ristin Pyhärannan osasto ja henkisen tuen vapaaehtoiset ovat olleet auttamassa Pyhärannan maastopalojen yhteydessä. Apua on annettu sekä asukkaille että  sammutustehtävissä olleille.
Kerran viikossa kokoontuvaan Seniorikahvilaan kaivataan uusia vapaaehtoisia. Toiminnan tulevaisuus on vaakalaudalla, jollei auttavia käsiä löydy. Senioreiden keskuudessa kahvila on todella tykätty, siksi on tärkeää, että toiminta voi jatkua.
Seniorikahvilan vapaaehtoisena pääset:
– tekemään kivaa vapaaehtoistyötä, jolle on todellinen tarve!
– oppimaan senioreiden elämänkokemuksesta
Valikko-verkkoon kuuluvat tahot ovat Sepän talon Ruokapuistossa ti 7.8.2018 klo 13-15 esittelemässä toimintaansa. Olemme myös mukana.
Mari Vehkalahti
Punaisen Ristin Pyhärannan osasto ja henkisen tuen vapaaehtoiset ovat auttamassa Pyhärannan maastopalojen yhteydessä. Pyhärannan terveysasema toimii henkisen tuen keskuksena maastopalojen järkyttämille ihmisille.
Terveysasema avattiin viranomaisten toimesta torstaina 19.7.2018 klo 11. Virka-ajan jälkeen Punaisen Ristin henkisen tuen vapaaehtoiset ovat tarjonneet siellä keskusteluapua sitä kaipaaville kuntalaisille. Henkistä tukea on tarjottu myös sammutustehtävissä olleille.
 
Vapaaehtoinen voi oman kiinnostuksensa mukaan suorittaa lyhyitä moduulikoulutuksia festarityöstä, pluspistetyöstä, chat-neuvonnasta tai toiminnallisista menetelmistä koulu- ja nuorisoyhteistyössä.
Toiminnalliset menetelmät - moduulissa tutustutaan koulu- ja nuorisoyhteistyössä käytettäviin toiminnallisiin hiv- ja seksuaaliterveystyön menetelmiin sekä harjoitellaan eri menetelmien käyttöä.
Koulutusillan aikana käydään läpi: 
- Kumikoulu materiaali
Vuonna 2018 hiv- ja seksuaaliterveystyön peruskurssi koostuu verkko-opetuksesta sekä lähiopetuksena toteutettavista koulutuksista. Verkko-opetusjakso suoritetaan Moodle-oppimisalustalla. Verkkokurssilla tutustutaan eri tehtävien avulla mm. Punaisen Ristin periaatteisiin ja vapaaehtoistoimintaan Punaisessa Ristissä. Kurssiin liittyy videoita, luettavaa materiaalia, monivalintakysymyksiä sekä pohdintatehtäviä.
Maria T Lehtman
Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osasto on avannut 12.7.2018 oman Instagram -tilin. Instagram on ilmainen kuvien jakopalvelu sekä sosiaalinen verkosto. Sen avulla käyttäjät voivat jakaa kuvia ja videoita sekä kommentoida ja tykätä toistensa jakamasta sisällöstä.
Orimattilan osaston väkeä oli auttamassa Sotaorpojen kesäjuhlassa, jossa oli myös syyrialaisia pakolaisia. Kyseessä oli tiettävästi ensimmäinen sotaorpojen ja pakolaisten yhteinen tilaisuus. Mukana oli myös rauhanturvaajien kuoro laulamassa. Tilaisuudessa oli vilkasta vuorovaikutusta onhan sotaorvoilla myöskin kokemusta sodasta ja siitä selviämisestä.
 
Punaisen Ristin Palvelupiste (Kristiinankatu 10, 20100 Turku) sulkeutuu 1.9. alkaen taloyhtiön saneeraustyön vuoksi. Elokuun loppuun saakka Palvelupiste palvelee normaalisti (ma-pe klo 10-16).
Jatkossa tuotteita ja todistuksia saa ostaa koulutuspisteestämme (Yliopistonkatu 24 A, 2. krs. 20100 Turku). Varmista myyntipisteen aukioloajat verkkosivuiltamme www.ensiapukoulutus.fi.
SPR Turku
SPR Ylöjärven osaston ensiapupäivystäjät olivat mukana turvaamassa Suomen vanhimman ja Euroopan toiseksi vanhimman musiikkitapahtuman turvallisuutta RuisRockissa Turussa 6.-8.7. Jo maaliskuussa loppuunmyydyssä tapahtumassa oli kävijöitä n. 35000 päivässä. Punaisella Ristillä oli tapahtumassa ensiavun lisäksi henkinen tuki, päihdetyön selviämisasema ja kiertävä päihdetyö sekä yhdessä YleX:n kesäkumikampanjan kanssa hiv- ja seksuaaliterveystyön Seksikiska.
Irma Vaittinen
SPR:n Polvijärven osaston vapaaehtoiset ystävät vierailivat toimintakeskus Turvalassa to 5.7.2018. Vapaaehtoisia olikin paikalla kymmenkunta. Vierailun tarkoituksena oli pitää asukkaille lettukestit Turvalan pihapiirissä, mutta sateinen sää pakotti pysymään sisätiloissa. Letut vaihtuivat vohveleihin. Vierailun aikana laulettiin osaston lauluvihko lähes kannesta kanteen; Karjalan kunnailla moneen kertaan.
Vohvelit maistuivat tuoreiden mansikoiden ja vadelmahillon kera.