kesäkuu 2018

Suomen Punainen Risti tekee merkityksellistä kasvatus-, auttamis- ja vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten parissa. Haluamme huolehtia siitä, että toimintaa varten kerättäviä henkilötietoja käsitellään turvallisesti, luotettavasti ja tarkoituksenmukaisesti.
Andrea Södergård
Lasten kesäleiri järjestettiin tänä vuonna Ruissalon campingalueella keskiviikosta 13.6. sunnuntaihin 17.6. Kahdeksan lasta ja seitsemän ohjaajaa nautti aurinkoisista ja lämpimistä kesäpäivistä luonnonkauniissa Ruissalossa. Päivät täyttyivät leikeistä, uimisesta ja tietenkin ensiavusta, joka oli tämänvuotisen leirin pääteemana.
Punainen Risti Ensiapu ja Suomen Ensiapukouluttajat ry jatkavat yhteiselle Next Level -kiertueella.
Kiertue kiertää kahdella paikkakunnalla syksyn 2018 aikana. Kaikki ETK-, HEK- ja LEK-kouluttajat ovat lämpimästi tervetulleita iltoihin Helsinkiin ja Kuopioon.
KesäALE kirpparilla lauantaina 30.6.2018 klo 10-14
Kaikki tuotteet -50 %, ei SPR-tuotteet ja ARABIA. Ei ennakkovarauksia.
Alennus vain yhtenä päivänä.
Tervetuloa tekemään edullisia ostoksia kotiin tai kesämökille!
 
Koivulehdossa vietettiin leppoisaa kesäpäivää. Grillattiin makkaraa, juotiiin mehua ja syötiin kakkua sekä kuunneltiin Penan poikien lauluesityksiä.
SPR:n Turun osasto on järjestänyt Turun kauppatorilla Turun päivänä Heikinmarkkinat 48 kertaa. Nyt osaston hallitus on ollut pakotettu tekemään päätöksen, että tänä syksynä markkinoita ei voida järjestää. Kauppatorin myllerrys ja mahdollisen toriparkin rakentaminen on lykkääntynyt niin pahasti, ettei korvaavan torin tarkka koko ja valmistumisaika ole vieläkään tiedossa.
Sirpa Lehtimäki
Vapaaehtoiset ensiauttajat viranomaisten tukena jo 30 kesän ajan
Santtu Kosonen
 
Viime lauantaina 16.6.palkittiin harjoittelu ja sinnikkyys.  Osastomme Ensiapuryhmän aikuisten joukkue kävi pokkaamassa kultamitalin aikuisten sarjassa ja Ensiauttajat palasivat mukanaan hopeamitali. Osastomme onkin 3 edeltävät kisat tuonut mukanaan hopeamitalin ja nyt mitali saatiin kirkastettua. 
 
Lue tästä tarkemmin kisoista:
Pekka Väänänen
Nuorten turvatalot sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa ja Tampereella. Päivystämme eri kaupungeissa seuraavasti:
Pääkaupunkiseudun turvatalojen kesäpäivystys keskitetään Espoon turvatalolle 21.6.-8.7.2018 ja Helsingin turvatalolle 9.7.-29.7.2018. Päivystävät turvatalot auttavat myös vantaalaisia nuoria ja heidän perheitään. Vantaan turvatalon puhelin on käännetty päivystävälle talolle, 
Alli Vaittinen-Kuikan syntymästä tulee kuluneeksi sata vuotta tänä vuonna. Mato-Allina tunnettu Suomen Punaisen Ristin Karjalan piirin terveyssirar tuli tunnetuksi valistustyöstään lapamatojen aiheuttamista ongelmista. Tehy julkaisi jutun Mato-Allista maaliskuun numerossa 2018. 
https://www.tehylehti.fi/fi/ihmiset/mato-alli-sinnikas-kulkutaudin-kaataja
 
Niina Hirvonen
Ensiavun Suomen mestaruudesta kisattiin 16.6.2018 aurinkoisessa Turussa.
Reddie Kidsit 
Savo-Karjala, Tohmajärvi
Satakunta, Huittisten osasto
Varsinais-Suomi 2, Turun osasto
Nuoret
Häme, Nokian osasto
Varsinais-Suomi, Turun osasto
Big-Pepa 2
Ensiauttajat
Ensiapupäivystyksiin on tehty uudet lomakkeet. Nyt ne on tilattavissa Punaisen Ristin verkkokaupasta osastotunnuksilla. Lomakkeet on tehty suomen ja ruotsin kielellä. Lomakkeet löytyvät myös RedNetistä ensiapuryhmien sivuilta päivystyksen alta, kun olet liittynyt ryhmään.
Uudet lomakkeet ovat:
Laura Musta
Punaisen Ristin ensiapuryhmät kilpailivat lauantaina ensiavun suomenmestaruudesta Turussa. Joka kolmas vuosi järjestettäviin kisoihin osallistui tänä vuonna yli 100 kilpailijaa 25:ssa joukkueessa eri puolilta Suomea.
Kilpailussa on neljä sarjaa. Varhaisnuorten (7–12 v.) suomenmestaruuden voitti Tohmajärven osaston joukkue Savo-Karjalan piiristä ja nuorten sarjan (13-18 v.) voiton vei Nokian osaston joukkue Hämeestä. Ensiauttajaparien suomenmestaruuden otti Turun osaston joukkue.
Turun osaston ensiapuryhmän, nuorten ensiapuryhmän ja varhaisnuorten Reddie Kids-kerhon jäsenistä kootut joukkueet edustivat Varsinais-Suomea ensiavun suomenmestaruuskilpailuissa Turussa 16.6.2018. Kilpailuun osallistui joukkueita 11 piirin alueelta ympäri Suomea, ja Varsinais-Suomen edustusjoukkueet valittiin tehtäväänsä syyskuussa 2017 käydyissä piirinmestaruuskilpailuissa.
Sari Lähteenmäki
Varsinaissuomalaiset ensiapuryhmät pärjäsivät loistavasti lauantaina järjestetyissä ensiavun suomenmestaruuskilpailuissa. Kilpailuissa oli neljä sarjaa, ja jokaisessa sarjassa saatiin mitaleita Varsinais-Suomeen ja SPR Turun osaston joukkueille. SM-kilpailuissa Varsinais-Suomea edustaneet joukkueet olivat voittaneet syyskuussa pidetyt Varsinais-Suomen piirin ensiapukilpailut, ja pääsivät näin edustamaan piiriä valtakunnallisiin ea-kisoihin.  
Laura Musta
 
Punaisen Ristin ensiapuryhmien vapaaehtoiset kilpailivat lauantaina ensiavun suomenmestaruudesta Turussa. Aikuisten sarjan voitti SPR Helsinki-Uudenmaan piirin Länsi Helsingin osaston joukkue.
Joka kolmas vuosi järjestettäviin kisoihin osallistui tänä vuonna yli 100 kilpailijaa 25:ssa joukkueessa eri puolilta Suomea.
Marko Tervo
Suomen Punaisen Ristin ensiavun suomenmestaruuskilpailut järjestettiin Turun keskustassa lauantaina 16.6.2018 Reddie Kids-, nuorten-, ensiauttajien sekä aikuisten sarjoissa. Kisajärjestelyistä vastasi Varsinais-Suomen piiri yhdessä  vapaaehtoisten ja keskustoimiston kanssa. Tämän lisäksi myös muiden piirien työntekijät osallistuivat ensiapukilpailun järjestelyihin.
Sirpa Lehtimäki
Suomen Punainen Risti jakoi 15.6.2018 ensiavun huomionosoituksen Seppo ja Päivi Toivoselle ja Raimo Toivoselle hyvästä ja nopeasta toiminnasta elvytystilanteessa. Huomionosoituksen jakoivat Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula, Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen ja piirin ohjelmapäällikkö Minna Rautanen.
Punaisen Ristin ensivun SM-kilpailut käydään lauantaina 16.6.2018 Turussa. Yleisö on tervetullut seuraamaan neljän eri sarjan ensiapuosaajien toimintaa.
Tältä sivulta löydät tarkan rastikartan - tervetuloa!
Lisätietoja: järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki, sirpa.lehtimaki(@)redcross.fi / 020 701 2406