huhtikuu 2018

Myymme kaikki tavarat 50 %:n alennuksella. Tervetuloa ostoksille.
Sari Kohonen
Punaisen Ristin viikkoa vietetään maailmanlaajuisesti järjestön perustajan Henry Dunant’n syntymän (8.5.1828) kunniaksi.
SPR Kotkan osaston tapahtumia Punaisen Ristin viikolla:
4.5.         Verenluovutus klo 12.30-17 Kotkan seurakuntakeskuksessa (Mariankatu)
5.5.         Auttaja-kurssi klo 11 Xamkin Metsolan kampuksella (Pääskysentie 1) 
Otto Virtanen
Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston ensiapuryhmä turvaa nuorten vapun juhlintaa Jyväskylän keskusta-alueella vappuaattoyönä 30.4.-1.5.2018 kello 18-02.00. Ensiapuryhmäläiset liikkuvat Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston päivystyspalveluautolla Jyväskylän keskustassa ja tarvittaessa jalkautuvat kadulle ja puistoihin ihmisten joukkoon. Päivystäjät tunnistaa punaisista päivystysasuista, joissa on punaiset ristit.
Turun osaston ensiapuryhmäläiset jalkautuvat vapun aattona 30.4.2018 Turun keskusta-alueelle auttamaan itsensä satuttaneita tai illan tiimellyksessä väsähtäneitä vapun juhlijoita. Ensiapupartiot aloittavat Taidemuseonmäellä ja Vartiovuorenmäellä klo 17.00 ja jatkavat aina myöhään yöhön. Ensiapupäivystäjien repuista löytyy apua niin pikkuhaavoihin kuin vakavampiin loukkaantumisiin. Myös osaston päivystyspalveluautot näkyvät katukuvassa koko vappuyön ajan.
Länsi-Suomen piirin vuosikokoukseen Jyväskylän Laajavuoreen kokoontui 30 osastosta yhteensä yli 100 edustajaa sunnuntaina 29.4.2018. Kokouksen puheenjohtajana toimi Vaasan suomalaisen osaston varapuheenjohtaja Kristiina Brisk-Mosander.
Piirin hallituksen puheenjohtajana jatkaa Alpo Tanskanen Jyväskylästä ja varapuheenjohtajana Hannu Kuokkanen Vaasasta. Piirin hallituksen jäseniksi erovuoroisten tilalle valittiin vaalitoimikunnan esityksen mukaisesti:
Marko Tervo
Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin vuosikokous järjestettiin 29.4.2018 Jyväskylässä Cumulus Laajavuoressa. Jyväskylän osastolla oli yhteensä 13 virallista äänivaltaista edustajaa vuosikokouksessa. Kokouksen avasi piirihallituksen puheenjohtaja Alpo Tanskanen.
Petri Blomqvist
Länsi-Suomen piirin järjestöpäivillä mietittiin vapaaehtoistoiminnan tulevaisuutta. Aiheita olivat Uudistuva vapaaehtoisjärjestö, Varainhankinta, Kokonaisvalmius, Vaikuttaminen lähiyhteisössä ja Näkyvyys.
Punaisen Ristin arjen apu esille mediaan
Suomen Punaisen Ristin Sipoon osasto järjestää Konttikeräyksen Boxissa Handelsmans Caféssa lauantaina 5.5. klo 14-18, osoite Spjutsundintie 103, Box.
Konttikeräykseen voi lahjoittaa esim.  vaatteita, kodin käyttötavaroita, lasten tarvikkeita, urheiluvälineitä, astioita, kirjoja ja huonekaluja. Lahjoita vain ehjää, puhdasta ja hyväkuntoista tavaraa. Keräyksen tuotot käytetään Punaisen Ristin avustustoimintaan.
Mikko Kauppinen
The international Dream Team of the Finnish Red Cross offers immigrants a chance to participate in multicultural volunteer work. The Dream Team provides people to low-threshold volunteer work where help is truly needed - such as working with seniors.
Tero Hintsa
Länsi-Suomen piirin järjestöpäiville Jyväskylän Laajavuoreen kokoontui lauantaina 28.4.2018 kolmisenkymmentä Punaisen Ristin osastoa. Avauspäivässä kuultiin mielenkiintoisia puheenvuoroja, tutustuttiin piirin toimintaan Kahoot-sovelluksella ja keskusteltiin vapaaehtoistoiminnan tulevaisuudesta. Lauantaipäivän pääpuhuja oli Kansalaisareenan toiminnanjohtaja Leo Stranius.
Vapaaehtoistoiminnan tulevaisuus
Tule puhumaan suomea Turun pääkirjaston kielikahvilaan! 
Kokoonnumme syksyllä 20.8. alkaen maanantaisin klo 17.30-19.00
Kielikahvila kokoontuu pääkirjastolla Cafe Siriuksen yläkerrassa. Jos et ole aiemmin ollut mukana, ilmottaudu infotiskille Cafe Siriuksen edessä niin haemme sinut siitä. Osallistuminen on maksutonta.
Vuonna 2018 hiv- ja seksuaaliterveystyön peruskurssi koostuu verkko-opetuksesta sekä lähiopetuksena toteutettavista koulutuksista. Verkko-opetusjakso suoritetaan Moodle-oppimisalustalla.
Seuraava hiv- ja seksuaaliterveystyön verkkokurssi-kurssi on mahdollista suorittaa 3.9-7.10.2018 välisenä aikana. Ilmoittaudu verkkokurssille tästä https://www.lyyti.fi/preview/hiv-moodle_syyskuu_2018
Tiina Hiidenoja-Sirén
Pidä huolta - omaishoitomessut 25.4. Kankaanpäässä oli huikea tapahtuma, jossa oli lähes 40 messuesittelijää, mielenkiintoisia luentoja sekä Porin Kontin kanssa yhdessä toteutettu muotinäytös. Punainen Risti oli hienosti esillä esittelypöytien, Reddiekoirien, verenpainemittauksen ja tietysti valtaisan suosion saaneen muotinäytöksen kera. Kiitos vielä kerran, oli hieno päivä!
Eeva-Liisa
Kirsi Piiparinen/SPR Savo-Karjalan piiri
Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin vuosikokous järjestettiin Nurmeksen Bomballa 22.4.2018. Vuosikokoukseen osallistui yhteensä 94 henkilöä ja edustettuina kokouksessa oli piirin 49 osastosta 29 osastoa.
Vuosikokouksessa luovutettiin tasavallan presidentin myöntämät Punaisen Ristin ansiomitalit ja jaettiin muita huomionosoituksia.
Oma Punainen Ristin käyttöönotto rullaa eteenpäin ja sekä Oulun osastossa, että Tampereen osastossa on alettu ottaa järjestelmää käyttöön. Samalla on luonnollisesti alettu käyttää ystävävälityksen sähköistä järjestelmää.
Sami Mustonen
Tiistai-iltapäivänä 24.4.2018 Jyväskylän valtuustosalissa järjestettiin omaishoitajille koulutus ensiaputaidoista ja suunhoidosta. Valtuustosaliin tutustumaan ja kouluttautumaan saapui 45 omaishoitajaa. Kaupunginvaltuutettu Tuulikki Väliniemi avasi koulutusiltapäivän kertomalla kaupungintalon historiasta. Seuraavana vuorossa oli musiikkiesitys näyttelijä Jouni Innilältä, joka oli kaikkien yllätykseksi ottanut mukaansa kaksi muusikkoa lauluyhtye Jättiläisestä.
Marjut Välimaa
Ensiapuryhmätoiminnan 60 v juhlaseminaari Ellivuoressa 21.4.2018
Ellivuoressa juhlittiin ensiapuryhmätoimintaa lauantaina. Ensiapuryhmätoiminta on alkanut Hämeessä vuonna 1957 eli 61 vuotta sitten, ensimmäisenä Tampereella, Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Nyt oli hyvä aika tehdä katsaus näihin menneisiin vuosikymmeniin.
Menestyksekäs Nälkäpäiväkeräys 2018 toteutetaan 20.-22.9.
Tule sinäkin tänä vuonna mukaan koska kerääminen on hauskaa! Voit valita itse kuinka pitkään haluat kerralla kerätä. Lipaskerääjäksi ja leipämyyjäksi voi ilmoittautua Maarit Kiurulle, puh. 050 357 1822.
Tiina Hiidenoja-Sirén
Ulvilan osastosta pronssisen ansiomitalin saivat Anja Forsman, Vesa Riihiluoma, Ritva Ruohonen ja Oili Ruuska. Emmi Tuohimaa sai ansiomerkin.
Tiina Hiidenoja-Sirén
SPR Satakunnan piirin vuosikokousjuhla ja vuosikokous pidettiin lauantaina 21. huhtikuuta 2018 Luvian seurakuntakeskuksessa.