maaliskuu 2018

RedNetin teknisissä ongelmissa (esim. sivustolle kirjautuminen, tunnusten lukkiutuminen yms) keskustoimistolla teitä, ensiavun kouluttajia auttaa jatkossa (3.4.2018 alkaen) Siina Laurinsilta.
Hänet tavoittaa sähköpostilla siina.laurinsilta@redcross.fi ja puh. 040 825 1884.
Johanna Sorvari on siirtynyt uusiin tehtäviin.
Piia Pitkäpaasi
Voi sitä erikokoisten nallepotilaiden määrää, joita hoidettiin 24.3.2018 lauantaina lämpimällä otteella koko
Tässä ja nyt -lehden vuoden toinen numero on ilmestynyt. Lehdessä tietoa tulevasta Punaisen Ristin viikosta ja uudesta vapaaehtoisten tietojärjestelmästä Oma Punainen Risti. Myös piiritoimiston uudet työntekijät esittäytyvät.
Voit lukea lehden suomeksi täältä ja ruotsiksi täältä.
Erkki Hietala
Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin 27.3.2018 kello 18.30 Jyväskylässä. Kokoukseen osallistui yhteensä 21 osaston henkilöjäsentä.
Maarit Salokannel kävi esittelemässä Colose ihonhoitotuotteita. Kaikkien kädet saivat hoitoa ja naiset saivat kasvoihinsa ehostusta.
Pienet virpojat toivat iloa ja toivottavasti myös terveyttä Koivulehdon palvelukodin asukkaille.    Virpomisen jälkeen virpojat saivat mehua ja pääsiäismunia ja muita suklaisia herkkuja.
 
Eva Granqvist
Helsingissä käynnistyi helmikuun alussa senioreille suunnattu puhelinpalvelu, Seniori-info, josta saa tietoa ja neuvoa kaupungin, yritysten ja järjestöjen senioreille tarjoamista palveluista: kotihoito-, hoiva- ja sosiaalipalveluista, sekä virkistys- ja ajanvietetoiminnoista. Numerossa ohjataan soittajia myös vapaaehtoisjärjestöjen tarjoamiin palveluihin.
Laura Tossavainen
Tervetuloa Kuopion osaston Kevätkahveille 17.4.2018 klo 15-18 osastomme tiloihin (Puijonkatu 9, Kuopio). Tilaisuus on kaikille avoin.
SPR kuva-arkisto
Punaisen Ristin jäsenenä olet auttamassa ja puolustamassa heikoilla olevia ihmisiä.                              Omalla paikkakunnallasi ja kauempana.
Voit liittyä Punaisen Ristin jäseneksi helposti verkossa TÄSTÄ
Valitse jäsenyyden muoto
Markus Laakso
Suomen Punaisen Ristin face-to-face -varainhankkijat eli feissarit hankkivat uusia kuukausilahjoittajia katastrofirahastolle ja kotimaan toimintaan Jyväskylässä liikkumalla ovelta ovelle. Varainhankkijoiden toiminan on organisoinut Jyväskylässä Suomen Punaisen Ristin keskustoimisto.
Jos kohtaat ihmisen, joka kertoo sinulle Punaisen Ristin kuukausilahjoittamisesta, olet todennäköisesti tavannut jonkun Suomen Punaisen Ristin face-to-face -varainhankkijan eli feissarin.
Punaisen Ristin Turunmaan piiri haluaa osoittaa huomiota henkilölle tai yhteisölle, joka on aktiivisesti edistänyt yhdenvertaisuutta Turunmaalla. Tunnustus jaetaan rasisminvastaisen viikon aikana, joka oli tänä vuonna 19.-25. maaliskuuta.
Kesän 2019 festarilista on avattu! Löydät sen täältä: http://bit.ly/festarit2019
Voit ilmoittautua mukaan kiinnostaville festareille lisäämällä nimesi sen kohdalle listaan.
SPR Ruissalon osasto on avannut Instagram -tilin. Löydät sen nimellä punainenristiruissalo. Seuraathan meitä myös siellä, niin näet aina ajankohtaiset kuvat tapahtumista!
#punainenristiruissalo
Mikko Kauppinen
Suomen Punaisen Ristin kansainvälinen Dream Team tarjoaa maahanmuuttajille monikulttuurisia mahdollisuuksia olla osa Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoistyötä. Dream Team välittää ihmisiä matalan kynnyksen vapaaehtoistöihin esimerkiksi vanhusten pariin – ja siellä ihmisiä tarvitaan.
Lajasalon osasto on perustanut yhteistyössä Roihuvuoren seurakunnan ja Rudolfin palvelukeskuksen kanssa uuden Ole hyvä -ystäväpalvelun, joka tarjoaa alueen senioreille apua esimerkiksi ostoksille, lääkärikäynnille tai vaikkapa ulkoiluseuraksi.
Annakatriina Jylhä
Suomen Punainen Risti jakaa YK:n rasisminvastaisena päivänä 21.3. tunnustuksia yhteisöille, yrityksille ja yksittäisille henkilöille, jotka toiminnallaan vähentävät ihmisten välisiä ennakkoluuloja ja edistävät yhdenvertaisuutta.
Punaisen Ristin Satakunnan piiri myöntää Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen tänä vuonna jalkapalloseura Musan Salamalle, joka on merkittävästi edistänyt maahan muuttaneiden ja pakolaisnuorten mahdollisuuksia jalkapallon harrastamiseen. 
SPR Satakunnan piiri
SPR:n Auttajakurssia testattiin Pirkanmaan alueen omaishoitajille suunnatussa etäpuhelinyhteyden pilottikokeilussa, joka on STM:n kärkihankkeen Ikäneuvohankkeessa mukana. Hankkeen tarkoituksena on tukea omaishoitajien arjessa jaksamista, niin että heihin ollaan yhteydessä etäkuvapuhelinyhteyden kautta viikoittain eri teemoilla. Auttajakurssi toteutettiin 15.3. etänä Sastamalasta eri puolille Pirkanmaata.
Turun osaston kevätkokous hyväksyi ennätysnopeassa tahdissa vuoden 2017 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä myönsi osaston hallitukselle vastuuvapauden.
Päivi Waldvogel
 
Respect - rasismin vastainen viikko jatkui tänään kulttuuritalo Grandissa monikulttuurisen kahvilan ja työpajojen merkeissä.  Ilahduttavasti jopa 120 henkeä kävi tutustumassa tilaisuuden antiin.
 
 
Sami Mustonen
Tiistai-iltana Vimpelin nuorisotalolla koulutettiin vapaaehtoisia ystävätoimijoita omaishoitoperheiden tueksi yhteistyössä Järviseudun omaishoitajat ja läheiset ry:n ja Vimpelin Punaisen Ristin osaston kanssa. Arvostava kohtaaminen – taito kuunnella”-koulutukseen osallistui 17 vapaaehtoista Vimpelin ja Alajärven alueelta. Kouluttajana toimi Punaisen Ristin sosiaalipalvelukouluttaja Meeri Jaatinen.