joulukuu 2017

SPR Turun vastaanottokeskus sai joulun alla huomattavan lahjoituksen Pilkkoset Oy:ltä (www.pilkkoset.fi). Pansion vastaanottokeskukseen 18.12.2017 tuotu lahjoitus sisälsi 3500 paria eri kokoisia ja näköisiä uusia sukkia.
Pilkkoset on aikaisempinakin vuosina muistanut turvapaikanhakijoita lahjoituksin.
Lämmin kiitos lahjoituksesta Pilkkoset Oy:lle!
Kati Pekonen
Ryhdy läksykerho-ohjaajaksi!
 
LäksyHelppi on Suomen Punaisen Ristin läksykerho koululaisille. Jos osaat innostaa, haluat auttaa läksyjen teossa ja tulet toimeen lasten ja nuorten kanssa, olet oikea henkilö toimimaan LäksyHelppi-ohjaajana. Läksyjen ohjaaminen on hauskaa ja palkitsevaa.
Haemme ohjaajia uuteen läksykerhoon.!
Nora Niemelä
Punaisen Ristin joulukahviloista kiirineiden tietojen mukaan väkeä on riittänyt niin joulupäivänä kuin tapaninpäivänä. Pirkko Laine Raitin Pysäkiltä arvioi kävijämääräksi noin 40 kahvittelijaa. Joulukahvilat saivat myös hyvin tilaa mediassa.
Lämmin kiitos vapaaehtoisille, tukijoille ja asiakkaille menneestä vuodesta!.
Paljon taas tapahtui. Suomen ja Punaisen Ristin juhlavuosi jäävät historiaan, mutta toiminta jatkuu.
Tervetuloa mukaan!

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran 12.3.
Joona Jylhälehto

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osasto on jakanut yhteensä 170 kappaletta 70 euron arvoisia Hyvä Joulumieli -lahjakortteja yhdessä Jyväskylän kaupungin sosiaalitoimen kanssa vaikeassa elämäntilanteessa oleville lapsiperheille. Valtakunnallinen Hyvä Joulumieli -keräys jatkuu jouluaattoon 24.12.2017 asti.
Riihikallion porukka hiljentyy Joulun ja Uuden vuoden viettoon. Toimintakeskus sekä kirpputori ovat suljettuna 22.12.17 - 7.1.18 välisen ajan. Tervetuloa jälleen maanantaina 8.1. klo 9:00 alkaen. Kahvio on suljettuna vain Joulun väliipäivät ja palvelee jälleen tiistaina 2.1. klo 7:30 alkaen.
Kuva: Keskimaa.
Tänä vuonna yritykset ovat Keski-Suomessa antaneet Punaiselle Ristille historiallisen määrän lahjoituksia, jotka on ohjattu ikääntyneiden, sairauskohtauksen saaneiden ja lapsiperheiden tukemiseen.
Leena Koskela
Nyt sinulla on mahdollisuus kommentoida  ensiapupäivystystoiminnan laatuohjeet 2018 -luonnosta, mikä löytyy alla liitteenä. Lähetä kommenttisi oheisen linkin kautta 12.1.2018 mennessä: https://www.lyyti.fi/questions/ca8c8d40a9
Ketkä luonnosta ovat työstäneet?
Suuren, suuri kiitos kaikille vapaaehtoisille kuluneesta vapaaehtoisvuodesta. Nyt pidetään lomaa ja jatketaan taas ensi vuonna samalla positiivisella meiningillä. Tervetuloa mukaan myös kaikki uudet vapaaehtoiset - mahdollisuuksia monikulttuuriseen vapaaehtoistoimintaan on monia! Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2018!
Miska Keskinen
Ja tapahtui niinä päivinä...
Suomen Punaisen Ristin Kaarinan-Piikkiön osasto on jakanut Kaarinan kaupungin aloitteesta koulussa syntyvää ylijäämäruokaa kansalaisille. Esimerkiksi 20 ensimmäisen jakopäivän aikana ihmisiä on käynyt 546 henkilöä.
Toiminnan tarkoituksena on saada hävikkiruuan osuus lähes nollaan. Näin säästetään merkittävästi kustannuksissa ja voidaan auttaa ruoka-apuna ihmisiä.
Laura Tossavainen
Kuopion osasto toivottaa kaikille rauhallista joulunaikaa ja hyvää uutta vuotta 2018!
Uusi vuosi on hyvä aloittaa ripustamalla seinälle osaston seinäkalenteri, joka on postitettu kaikille jäsenille. Siitä löydät kuukausittain tietoa tulevan vuoden tapahtumista osastossamme. Toimintaryhmät aloittavat toimintansa jälleen tammikuussa. Tarkempaa lisätietoa toimintaryhmistä löydät ryhmien omilta sivuilta.
Irma Vaittinen
SPR:n Polvijärven osaston Ystäväntupa kirppiksineen sulkeutuu loppuvuodeksi 2017.
Ystäväntupa on avoinna seuraavan kerran keskiviikkona 3.1.2018 klo 9-14.
Vuonna 2018 Ystäväntupa on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-14.
SPR:n Polvijärven osasto toivottaa kaikille rauhaisaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2018!
Leila Honkala
SPR Sonkajärven osasto osallistui tänäkin vuonna perinteisiin joulumyyjäisiin. SPR:n pöydässä oli valmistamiaan neuleita ja leipiä myymässä myös Irakin Kurdistanista Suomeen ja Sonkajärvelle tullut Yousefin perhe.  
Suomen Punaisen Ristin Hollolan osaston ystäväryhmä kutsui  hallituksen jäsenet ja toiminnantarkastajat yhteiseen joulujuhlaan Hollolan Kukonkoivussa sijaitsevaan Pitopalvelu Simpaset Ky:n juhlatiloihin. Puheet, runot, yksinlaulut ja yhteislaulut siivittivät joulujuhlaa ja jouluateria!
Joulu vanha, ikuinen, aina yhtä kultainen, kaunis,herkkä, hempeä, pyhä , lämmin, lempeä! Onnellista odotusta, Hyvän Joulun toivotusta!
Uusi Tässä ja nyt -lehti on ilmestynyt. Lehdessä mm. vaalitoimikunnan pyyntö nimetä ehdokkaita piirin luottamushenkilöiksi, kevään koulutuksia ja HUPin uudet osastokummit. Lehden voit lukea suomeksi täältä
https://rednet.punainenristi.fi/node/4401
ja ruotsiksi täältä
https://rednet.punainenristi.fi/node/13393
 
Tule keskustelemaan kanssamme vapaaehtoistyöstä yleisesti ja sen merkityksestä työnhaussa. Osastomme on esillä TE-palvelut Messin tapahtumassa MessiLive.fi -osoitteessa 19.12.2017 klo 14 yhdessä toisten vapaaehtoisjärjestöjen kanssa. 
Lue ohjeet vapaaehtoisille maksettavista kulukorvauksista ensiapuryhmät/aineistot/ensiapupäivystykset –osiosta.
Punainen Risti on ainutlaatuinen auttamisjärjestö, jonka toiminnan perusta on vapaa-ehtoisten toiminta järjestön periaatteiden mukaisesti. Vapaaehtoinen on henkilö, joka osallistuu omasta tahdostaan vapaaehtoistoimintaan Suomen Punaisessa Ristissä. Hän ei toimi saavuttaakseen materiaalista tai taloudellista hyötyä, vaan toiminta on ihmisen tukea ihmiselle.
Vuoden 2018 täydennyskurssien aikataulu, hinnat ja ilmoittautumislinkit vihdoin avattu. Peruskurssien vastaavat tiedot tulevat ensi viikon alussa.
https://www.punainenristi.fi/opi-ensiapua/kouluttajille/ensiavun-ja-terv...
 
Nyt voit seurata meitä myös instagramissa, löydät meidät nimellä sprsodankylanosasto
Sodankylän kunnan koulujen (Vaalajärvi, Järvikylät, Torvinen, Vuotso, Sompion koulu ja Aleksanteri Kenan koulu) 5.-6.-luokkalaiset ovat kaikki nyt käyneet SPR:n ja LähiTapiolan yhteistyössä järjestämän Sankarikoulutuksen. Sankarikoulutuksen tavoitteena on turvata elämää ja ehkäistä vakavia onnettomuuksia. Koulutuksessa käydään läpi hätänumeroon soittaminen, hengityksen tarkistaminen ja turvaaminen, tajuttoman kylkiasento sekä paineluelvytys.