syyskuu 2017

Satakuntaan saatua EU:n ruoka-apua jaetaan SPR:n Rauman osaston kirpputorilla keskiviikkona 25.10.2017 klo 13-15. Elintarvikekassit sisältävät muun muassa jauhoja, mysliä ja hapankorppuja sekä hernekeittoa, pastaa ja lihasäilykettä.
Tuotteet on tarkoitettu vähävaraisille henkilöille Suomessa. Ruoka-avun jakamisessa noudatetaan tasa-arvon ja syrjimättömyyden periaatteita.
Anu Vira
Mynämäen osaston Reddie Kids -kerholaiset retkeilivät syksyisessä lähimetsässä torstaina 28.9. Retkeilyn lomassa leikittiin ja nautittiin eväitä :)
Haluatko edistää kodin turvallisuutta omassa organisaatiossa, osana omaa työtä, harrastusta tai vapaaehtoistoimintaa? Oletko kiinnostunut ryhmien ohjaamisesta turvallisuusasioissa?
Osallistu kodin turvallisuusvalmennukseen, jonka aiheena on tapaturmien ehkäisy.
Johanna Raivio
Punaisen Ristin vanhustenkerhot ovat mukava paikka tavata tuttuja ja uusia ihmisiä. Vapaaehtoisvoimin pidettävät kerhot vähentävät yksinäisyyttä ja lisäävät yhteisöön kuulumisen tunnetta. SPR Vilppulan osaston vanhustenkerho kokoontui tiistaisin Suomelanrinne 5:n kerhotilassa. Vuoden 2020 syksystä alkaen on perinnettä tarkoitus jatkaa uusissa tiloissa "Kahvimyllyssä", Keskuskatu 2 C Vilppula. Siellä jutellaan, kahvitellaan, tuolijumpataan ja lauletaan.
Nälkäpäivänä kerättiin 1276,05 euroa
Punaisen Ristin 14.–16.9.2017 järjestämä Nälkäpäivä-keräys sujui Kemijärvellä hyvin. Keräys tuotti 1276,05 euroa. Keräys toteutettiin lipaskeräyksenä keskustassa ja lähiseudulla ja keräystä oli toteuttamassa kaikkiaan 16 vapaaehtoista, mukana myös paikallisen Pohjolan Osuuspankin konttorin henkilökuntaa, jotka tekivät päivän ajan vapaaehtoistyötä 100-vuotiaan Suomen kunniaksi.
Rasismi 24 on perinteinen lautapeli, jossa arpakuutiota heittämällä edetään pelilaudalla. Sen tapahtumaruudut perustuvat etnisten vähemmistöjen kohtaamiin tilanteisiin suomalaisessa yhteiskunnassa. Ikävät kohtaamiset yleensä hidastavat pelaajan etenemistä kohti maalia, mutta positiivisia kokemuksia ja huumoriakaan ei ole unohdettu.

Et kai ole unohtanut ilmoittautua tämänvuotiseen syystapaamiseen, joka järjestetään 20.10.?
Tänä vuonna kiitämme vapaaehtoisiamme piknik-risteilyllä Turusta Maarianhaminaan ja takaisin.
Kokoonnumme kello 08.00 Viking Linen terminaalissa ja aloitamme päivän meriaamiaisella Viking Amorellalla.
Operaatio Nälkäpäivä, jonka Suomen Punainen Risti järjesti 14.–16. syyskuuta onnistui hyvin Turunmaalla. Keräys tuotti 35 000 euroa Turunmaalla ja 125 000 euroa Varsinais-Suomessa. Turunmaalaiset osastot möivät lounasta keräyksen hyväksi ja kiersivät keräyslippaiden kanssa.
Koulut osallistuivat myös aktiivisesti ja edesauttoivat näin hyvään tulokeen pääsyä. Kaikkiaan yli 500 vapaaehtoista osallistui keräykseen.
Pohditko vapaaehtoistoiminnan aloittamista? Tule tapaamaan ystävä- ja vapaaehtoistoiminnan välittäjiä.  Kerromme toiminnastamme ja kuulet mitä mahdollisuuksia meillä on tarjota vapaaehtoisillemme.  Ota yhteyttä. Yhteystietomme löytyvät vapaaehtoistoiminnan ja ystävävälityksen sivuilta.
SIRIUKSEN OHJELMA SYKSYLLÄ 2017
Nälkäpäivä-keräyksen tulos 2.370,07 euroa. Lämmin kiitos kerääjille ja lahjoittajille!
Lauantaina 23.9. Soukassa vietettiin Suomi100-tapahtumaa.

Avajaiset Soukan koulun pihalla keräsivät lähinnä nuorinta sukupolvea eli koululaisia. Rehtori Kyllijoki kertoi sukupolvista tuomansa kastemaljan kautta. Saman perheen neljä sukupolvea kertoi koulunkäynnistään ja siitä, muten se on muuttunut.

Koulun kuoro kajautti lopuksi hauskan Hannele Huovin kirjoittaman Suomi100-laulun.
Jussi Vierimaa
Syksyn ensimmäinen Turunmaan piirin tiedotuslehden Här och Nu numero sisältää ajankohtaista tietoa Nälkäpäivästä ja tulevista koulutuksista. Voit myös lukea Dragsfjärdissä pidetyn piirin vuosikokouksen tapahtumista. Päivi Kuntze kirjoittaa otsikolla Reflektioner över de första månaderna ajatuksistaan Turunmaan piirin uutena puheenjohtajana.
Minna Luoma
Jokaisella meillä on omat syymme miksi liitymme SPR:n vapaaehtoistyöhön. Joku haluaa vastapainoa työlleen, toinen haluaa jatkaa työtään eri ympäristössä ja kolmas haluaa vain harrastuksen; jokaisella on oma tarina taustalla. Olen ollut parisen vuotta ystävätoiminnassa mukana ja se on kivaa toimintaa. Tajusin kuitenkin, että jotain muuta tarvitaan vielä täydentämään vapaa-aikani ja mietin: voisinko liittyä toiseen ryhmään ystävätoiminnan lisäksi.
Valtakunnallisen nuorisotoimikunnan vaalit pidettiin sunnuntaina 24.9.2017.
J. T.
Kajaanin osastosta Jouni, Anna-Kaisa ja Pertti ovat menestyksekkäästi suorittaneet ryhmänjohtajakurssin Taivalkosken Maijanlammella syyskuussa 2017.
Kajaanin osaston hallitus ja muut toimijat onnittelevat uusia johtajiaan!
http://oma.punainenristi.fi/nalkapaiva/8-7668?v=20170924160114&justEdite...
Campuksen osasto
- Seinäjoella 23.9.2017 kokoontunut Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirihallitus on hyväksynyt Campuksen osaston purkamisen ja liittämisen Jyväskylän osastoon, kertoo Jyväskylän osaston hallituksen varapuheenjohtaja ja piirihallituksen jäsen Erkki Hietala.
Rovaniemellä järestettiin ensimmäinen valmennus syyskuussa. Erittäin heino kokemus kaikille, niin osallistujille kuin uusille valmentajille Leila Eräpurolle ja Sirkka Kellokummulle.