kesäkuu 2017

Saaristoavun neljäs ensivastekurssi järjestetään syksyllä Houtskarissa. Kurssi pidetään kahtena viikonloppuna syyskuussa 15.-17.9. ja 29.-30.9.
Kurssiajat: perjantai klo 17-21, lauantai klo 9-18 ja sunnuntai klo 9-16.
Lyyti-ilmoittautumissivu on avoinna, viimeinen ilmoittautumispäivä on 28.8.
SPR Vaasan suomalainen osasto on suljettuna 1.-30.7. välisen ajan. Avaamme jälleen 31.7. klo 10, jolloin jatkuvat normaalit aukioloaikamme ma-to 10-16 ja pe 10-15.
Ensiapukouluttajakoulutuksen tiimi lomailee heinäkuun ja palaa takaisin työpaikalle elokuun alkupuolella.
Toivotamme kaikille aurinkoisia kesäpäiviä!
Niina Hirvonen
Tervetuloa valtakunnalliseen ensiauttajien harjoitusviikonloppuun 28.–29.10.2017 Tampereelle!
Koulutuspaikka
Syyskuussa Taivalkoskella pidettävälle ryhmänjohtajakurssille tuli 25 hakijaa. Piirisuositusten jälkeen kaikki hakijat hyväksyttiin kurssille. Kurssilaisia odottaa paitsi hienot maastot, niin motivoituneet kouluttajat.
Kaakkois-Suomen  piirin Kouvolan ja Mikkelin toimistot ovat suljettuina heinäkuun ajan.
Kesätauon aikana piiritoimiston tavoittaa lähettämällä sähköpostia:  kaakkois-suomi.kouvola@redcross.fi
Huom. postia ei lueta välttämättä joka päivä.
 
Haluamme toivottaa kaikille vapaaehtoisillemme ja jäsenillemme aurinkoista ja mukavaa kesää!
 
Miika Heikkilä
Kesä on grillaamisen ja chillaamisen aikaa. Jos kuitenkin tarvitset apua mihin tahansa nuoruuden tai vanhemmuuden pulmaan, niin käännythän puoleemme. Aikavälillä 23.6.-1.8. vantaalaisia nuoria ja heidän perheitään auttaa Helsingin Nuorten turvatalo, osoitteessa Uudenmaankatu 32 A 6. Puhelut numeroomme 09-871 4043 kääntyvät Helsinkiin. Vantaan talo avaa jälleen ovensa 2.8.2017. Hyvää ja aurinkoista kesää !
Osastotoimistomme on suljettu 1.-30.7.2017 välisen ajan. Avaamme jälleen maanantaina 31.7.2017 klo 10 ja olemme avoinna normaalisti ma-to 10-16 ja pe klo 10-15. Hyvää kesää!
Ystävävälitys on lomalla 31.7.2017 saakka, jonka jälkeen ystävävälitys jatkaa osa-aikaisesti.
Vastaamme yhteydenottoihin seuraavan kerran elokuussa.
Punainen Risti muisti pakolaisia punaisella ruusulla maailman pakolaispäivänä
Joka kolmas vuosi kokoontuva järjestön yleiskokous valitsee puheenjohtajiston, hallituksen, tilintarkastajat, valtuuston puheenjohtajiston ja jäsenet sekä hyväksyy toimintalinjauksen seuraaviksi kolmeksi vuodeksi, kuulee raportit kuluneelta kaudelta, käsittelee tehdyt aloitteet jne. Nina ja Kaija olivat Finlandia-talossa pidetyssä kokouksessa Hollolan osaston virallisina, äänivaltaisina edustajina.
Anton Sinelnikov
Kerran viikossa kokoontuva seniorikahvila pyörii Kallio-Käpylän osastolla kahden vapaaehtoisen voimin. Toimintaan kaivataan nyt mukaan lisää vapaaehtoisia.
 
Kallio-Käpylän osaston toimitiloissa tuoksuu torstai-iltapäivisin kahvi. Pöydän ympärillä istuu iloinen joukko keskenään rupattelevia ihmisiä. Koolla on Kallio-Käpylän seniorikahvila.
 
Lauantaina 17.6 vietimme helteisen kesäisen iltapäivän Koivulehdossa. Grillasimme, joimme mehua ja kahvia. Kuuntelimme Penan poikia ja kauniita kesärunoja ja turisimme vanhusten kanssa.
 
Elina Lavonen
Vapaaehtoiset edistävät turvallisuutta saaristossa
 
Aurinkoinen keli ja mukava ohjelma keräsivät iloisen joukon lapsia vanhempineen Tehtaan kentälle keskiviikkona 15.6. Valkeakoskella. Käynnissä oli jo toinen kerta Punaisen Ristin paikallisosaston järjestämästä lapsille ja lapsenmielisille suunnatusta Kesäkerhosta, jossa keskityttiin tänään piirtämiseen ja maalaamiseen.
Niina Hirvonen
Valtakunnallinen ensiauttajien harjoitusviikonloppu järjestetään Tampereella Kalkussa 28.-29.10.2017. Viikonlopun tarkempi ohjelma, ilmoittautumislinkki ja hintatiedot julkaistaan viimeistään elokuussa. Mutta ensiauttajien ja ensivastekouluttajien on hyvä jo nyt merkitä päivät kalenterihinsa.
Marko Tervo, Punainen Risti
Suomen Punaisen Ristin Yleiskokous järjestettiin Helsingissä Finlandia -talossa 10.-11.6.2017.  Jokaisella osastolla on yksi äänivaltainen edustaja jokaista alkavaa 200 jäsentä kohden eli Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osastolla on yhteensä kuusi äänivaltaista edustajajaa tässä kokouksessa.
Turun osaston ensiaputoiminnan johtaja Mika Vilpo on palkittu pitkäaikaisesta vapaaehtoistoiminnastaan Tasavallan Presidentin myöntämällä Suomen Punaisen Ristin hopeisella ansiomitalilla. Hopeinen ansiomitali annetaan vähintään 20 vuoden aktiivisesta vapaaehtoistoiminnasta. Ansiomitalien jakotilaisuus järjestettiin Helsingin Musiikkitalolla Suomen Punaisen Ristin yleiskokouksen yhteydessä 10.6.2017. 
Suomen Punaisen Ristin Yleiskokouksessa Helsingissä 10.-11.6.2017 piirin puheenjohtaja Marju Pihlajamaa Punkalaitumen osastosta valittiin järjestön hallitukseen.
Punaisen Ristin valtuustoon valittiin Emmi Lehikoinen Porin osastosta ja hänen varajäsenekseen Emmi Tuohimaa Ulvilan osastosta.
Onnittelut Marjulle ja molemmille Emmille!