toukokuu 2017

Armenian Red Cross is arranging an internation youth camp in Armenia, Yerevan, in cooperation with Austrian Red Cross. The topic of the camp is Be part of Something Bigger Than Yourself! - Increasing Youth Participation in Humanitarian Action! And there will be all together over 40 participants from several different national societies, such as Armenia, Austria, Germany, Italy, Georgia and Ukraine - and of course from Finland after you have applied!
Kiitokset kevään toimintakaudesta!
On kiitosten aika, vaikka tämä toimintakausi ei vielä ihan lopussa olekaan. Ensi viikolla on yksi vuoden tärkeimmistä viikoista: Suomen Punaisen Ristin yleiskokouksessa 10.–11.6. Finlandia-talossa päätetään mm. tulevan kolmen vuoden toimintalinjaukset järjestöllemme.
tiia Karppinen
Posiolla laittoivat aktiiviset vapaaehtoiset toimeksi. Katsotiin, että Posion asukkaiden ikä on niin korkea, että on aika hankkia kylälle maallikkokäyttöinen deffa.
Tuumasta toimeen, eri järjestöt yhdessä, keräsivät rahaa ja saivat myös paikallisilta asukkailta lahjoituksia ja siinä se on nyt: S-Market Aholan seinällä.
Deffaan saivat koulutusta kaikki halukkaat kaupassa käynnin lisänä perjantaina 12.5.
Hienoa talkootyötä!
 
Hervannan kielikahvila kokoontuu kevään osalta viimeisen kerran 30.5. ja Sampolan kielikahvila 1.6. Kiitos kaikille kävijöille!
Tervetuloa kesä- ja heinäkuussa kielikahviloihin Tammelakeskukseen! (liite)
KESÄ-HEINÄKUUN KIELIKAHVILAPAIKKA JA -PÄIVÄT
Tammelakeskus, Itsenäisyydenkatu 21 B
Sisäänkäynti sisäpihalta.
Pääovi suljettu, tule viimeistään klo 16.30!
 
Torstai 8.6.2017 klo 16.30 -18.00 iso kokoustila
Terveyspisteemme ja ystävätoimintamme pitävät hyvin ansaittua kesälomaa parhaillaan. Toiminta jatkuu kesällä kerätyllä energialla elo-syyskuun vaihteessa.
Mukavaa kesää kaikille asiakkaillemme!
Rauni Oinonen
SPR:n Kannonkosken osaston Ystäväpalvelun ja Kannonkosken Pelimannien yhteisesti järjestämä kevättapahtuma Mäntykodilla vapputanssiaisten merkeissä 27.4.2017. Iloista kevättä iloisessa seurassa. Kiitos kovasti osallistujille!
Katri Lehtola
Kesän tehdessä tuloaan palvelukeskusten ja hoitokotien asukkaat toivoisivat pääsevänsä ulkoilemaan ja nauttimaan alkavan kesän tuoksuista. Useimmilta tämä ei omin avuin onnistu. Siksi kokoamme Suomen Punaisen Ristin Kallio-Käpylän osastossa vapaaehtoisia ryhmiksi, jotka lähtevät ulkoilemaan yhdessä seniorien kanssa.
 
Niina Hirvonen
Tervetuloa maastopainotteiselle ryhmänjohtajakurssille 18.–23.9.2017 Taivalkoskelle!
 
Tavoite
Kurssilainen on saanut valmiuksia, varmuutta ja intoa johtaa vapaaehtoisia ensiapu-, henkisen tuen tai ensihuollon tehtävissä.
Kohderyhmä
Jani Rutanen
Punainen Risti on kehittänyt humanitaarisen oikeuden eli sodan oikeussäännöistä kertovan roolipelin Konfliktin keskellä. Peli pureutuu sodan sääntöihin, Punaisen Ristin rooliin ja asemaan sota- ja konfliktitilanteissa sekä pakolaiskysymyksiin laajemmin ja toimii samalla interaktiivisena opetusmetodina humanitaarisen oikeuden kysymyksissä.
Riitta Tenlén
KIRPPUTORILLA SUURI KEVÄTTYHJENNYS - KAIKKI 1/2-HINTAAN!
********** LÖYDÄ AARTEITA *********
lauantaista 27.5. keskiviikkoon 31.5., vaatteet la 3.6. asti!
Nyt loistava tilaisuus hankkia kevään juhliin ja mökille astioita, huonekaluja, kodin käyttötavaraa ja tekstiilejä.
Vaatteita kaikenikäisille joka lähtöön koko viikon. Löydä oma persoonallinen tyylisi edullisesti kirpparilta.
Olimme vapaaehtoisystävien kanssa Porissa lauantaina 6.5 katsomassa teatteriesitystä ”Carola – Sydämeen jäi soimaan”. Carolan viimeinen esitys veti teatterin aivan täyteen. Vanhemmilta ihmisiltä ei tarvinnut edes kysyä teatterin loputtua, että oliko esitys hyvä. Vastauksen pystyi lukemaan heidän kasvoiltaan; monet olivat liikuttuneita kun pääsivät menneisiin aikoihin muistelemaan muusikko Carolan elämää.
Tero Hintsa
Ystävätoiminnan kevätjuhlat pidettiin tänä keväänä Petäjävedellä ja Seinäjoella. Juhlat  keräsivät  edellisvuosien tapaan hyvin osallistujia. Molemmissa juhlissa oli noin 120 osallistujaa: ystävätoiminnan vapaaehtoisia, ryhmänohjaajia, ystävävälittäjiä sekä omaishoidon tukitoiminnan vapaaehtoisia.


Ystäväkerho 25 vuotta - juhlahumua!
 
Osastomme osallistuu keräykseen lipastamalla. Lippaat on S- ja K-markettien kassoilla. 
Jos olet kiinnostunut tulemaan lipastamaan, niin ota yhteyttä Tuulaan 0400639340
SPR:n Varsinais-Suomen piirin ystävien kevätretki suuntautui Perniöön. Kaksi bussillista oli ystäviä pitkin Varsinais -Suomea ja Satakuntaa. Suoritimme Auttaja - kurssin, josta saimme myös todistuksen. Tutustuimme Perniön keskustaan ja Perniön osaston "Omapaikkaan." Kävimme myös Pyhän Laurin kirkossa. Huipennus oli Rollo - teatterin esitys " Hukkareissu".
Pedram Yazdi / ICRC
Itä-Afrikassa ja Jemenissä jo yli 20 miljoonaa ihmistä joutuu päivittäin taistelemaan saadakseen riittävästi syötävää. Suomen Punainen Risti aloittaa Pysäytä nälkä -hätäapukeräyksen.
Osastomme on mukana Pysäytä nälkä -keräyksessä 20.5.-4.6.2017.
Keräyslippaita on Suolahdessa K-supermarket Suosikikssa, Neste-huoltoasemalla sekä R-kioskilla. Lista täydentyy ensi viikon aikana.
Perjantaina 26.5. toteutamme lipaskeräyksen Suolahden keskustassa. Tule mukaan kerääjäksi vaikka tunniksi! Lisätietoja ja ilmoittautumiset Minnalle: p. 040 4164 797 tai sähköpostilla minna.rajalin(at)kotikone.fi.
SPR Hämeen piirin hallitus on kokouksessaan 17.5. hyväksynyt Punaisen Ristin Toijalan, Viialan ja Kylmäkosken osastojen yhdistymisen 1.1.208 alkaen.
Uuden osaston nimeksi tulee Akaan osasto ja se toimii koko Akaan kaupungin alueella.
Arie Kievit / Alankomaiden Punainen Risti
Suomen Punainen Risti aloittaa hätäapukeräyksen Itä-Afrikan ja Jemenin alueen nälänhädän vuoksi.
Kuopiossa voit lahjoittaa keräykseen muun muassa PeeÄssän kassoilla oleviin keräyslippaisiin. Avaamme keräyskeskuksen ke 24.5. klo 14, lue lisää.
Kiitos kun autat!