huhtikuu 2017

Punaisen Ristin Jyväskylän osaston ensiapuryhmän vapun nuorisopäivystys Jyväskylän keskustassa on lähtenyt käyntiin ja kestää arviolta kello 02:een asti. Operaatioon osallistuu kuusi ensiapuryhmäläistä sekä mukana on myös Jyväskylän osaston päivystyspalveluauto, VKS161. Ensiapuryhmä on tarvittaessa eri viranomaisten käytettävissä ja ryhmällä on viestiyhteys suoraan hätäkeskukseen.
Kalevi Puukko
EU-ruoka-avun jakelu sujui hienosti, vaikka oltiin kaikki ensikertalaisia. Tästä kiitos omien ja eläkeliiton vapaaehtoisten! Päivän aikana jaettiin meille toimitetut 1000 kg lähes kokonaan. Loput noin 15 apua tarvitsevan kassit toimitetaan perille seurakunnan diakoniatoimen avustuksella erikseen. Palautetta saatiin, että moni vähävarainen jäi tulematta, koska ei kehdannut tulla! Tähän pulmaan meidän pitää löytää ratkaisu, jotta kukaan ei häveliäisyyttään jää ilman apua.
Anneli Sukari-Laivoranta
Spr Hirvensalon osastolla pidettiin siivoustalkoot 26.4.
Reippaita talkoolaisia saapui paikalle runsaasti vaikka sää oli kaikkea muuta kuin keväinen.

Luvassa oli mukavaa seuraa ja hyvää syötävää.
Kaikki olivat illan lopussa erittäin tyytyväisiä työnsä jälkeen ja naisten valmistamat herkulliset tarjoilut maistuivat kaikille talkoolaisille.
Kiitos ahkerille talkoolaisille mukavasta seurasta, HYVÄ ME !!!
Tervetuloa mukaan osallistumaan!
Punaisen Ristin viikko Kuopiossa keväällä 2017

Tilaisuudet SPR-tiloissa Puijonkatu 9, ellei toisin mainita
Maanantaina 8.5.

klo 14-16 Timanttiset eläkeläiset

klo 18-21 SPR-hengailuilta opiskelijoille ja nuorille Puijonnokan laavulla,

huom. yhteislähtö klo 17.30 tai suoraan perille, tarvittaessa txt-viestiä Helille 040 748 9530.
Punaisen Ristin viikkoa 8.–14.5.2017 vietetään maailmanlaajuisesti järjestön perustajan Henry Dunant’n syntymän (8.5.1828) kunniaksi. Tämä vuosi on erityinen, sillä Suomen Punainen Risti täyttää 140 vuotta (7.5.2017). Järjestö juhlii pyöreitä vuosia juhlavuoden valokuvanäyttelyllä.
Tule avuksi SPR:n ystävävälitykseen Joensuussa.
Haemme ystävävälitykseen apukäsiä sekä ikääntyneiden että nuorten puolelle.
Yksinäisyyden lievittäminen on tärkeää ja konkreettista kansanterveystyötä ja pääset tekemään sitä aktiiviseen ja mukavaan vapaaehtoisyhteisöön.
Tule meille keräysjohtajaksi mukavaan ja aktiiviseen vapaaehtoisyhteisöön Joensuussa. Koulutus tehtävään on jo toukokuun aikana, joten toivomme pikaista ilmoittautumista!
Elina Junnila
"LähiTapiolan Sankarikoulutukset ovat nyt käynnistyneet ympäri Suomen. LähiTapiola Varsinais-Suomi ja SPR tarjoavat hätäensiapu- ja elvytyskoulutusta osana valtakunnallista kampanjaa. Arjen sankareita on koulutettu tähän mennessä yli 200 kpl Varsinais-Suomessa. Koululaisten Sankarikoulutus on tarkoitettu 5.–6.-luokkalaisille lapsille. Käytännön kurssilla opetetaan elvytyksen perusteet ja avun hälyttäminen.
Pirtillä vieraili 19.4 neljä pientä viulistioppilasta Loimaan Musiikkiopistosta. Opettajan johdolla he esittivät monta hienoa kappaletta. Päivän musiikkihetken kruunasi opettajan soittama kappale jonka aikana Pirtillä ei kunnolla edes hengitetty. Kiitos paljon vierailusta ja tervetuloa uudestaan.
Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin vuosikokous järjestettiin Kuopiossa 23.4.2017. Vuosikokoukseen osallistui 86 henkilöä.
Vuosikokouksessa luovutettiin tasavallan presidentin myöntämät Punaisen Ristin ansiomitalit ja jaettiin muita huomionosoituksia.
Hanna Ruotsala
Ensiapuryhmä harjoittelee aktiivisesti eri aihealueita. Osa ryhmäläisistä kuuluu hälytysryhmään, joka hälytetään tarvittaessa esim. etsintätehtäviin. Maanantaina 24.4. harjoituksen aiheena oli maastoetsintä yhdessä Nousiaisten ryhmän kanssa. EA-ryhmämme johtaja Elina Junnila valikoitui etsintäketjun ohjaajaksi, joka opastaa ja käskyttää paikan päällä etsijät muodostelmaan ja liikkumaan etsintämuodon ja -alueen mukaisesti maastossa.
Kuvia osaston tapahtumista tai missä osasto on mukana
Oletko kiinnostunut ensiapu-toiminnasta?
Liity iloiseen ensiapuryhmäämme. Jos et ole käynyt ensiapukursseja niin eipä hätää, me kyllä opetamme. Pääasia on, että olet kiinnostunut ja innostunut oppimaan tärkeitä taitoja. Ensiapuryhmällämme on ammattitaitoinen johtaja. Ja tässäkin asiassa harjoitus tekee mestarin. Lisäoppia voit saada myös mm. SPR:n omilla kursseilla.
 
Paikka: Jymylinna, Urheilutie 9
       Keskiviikko       30.1.    klo 14 - 18
       Keskiviikko        5.5.   klo 14 – 18
       Keskiviikko        14.8.   klo 14 – 18
KesKeskiviikko         20.11.  klo 14 - 18
 
      
 
Orimattilan osaston hallitus vuonna 2024:
 
Puheenjohtaja,  tiedotuksen, valmiuden ja oma pääkäyttäjän varahenkilö
Sirkka Peltonen, sirkkapeltonen(at)outlook.com
 
Varapuheenjohtaja, ystävätoiminnan varahenkilö
Seija Syvänen, seija.syv(at)gmail.com
 
Rahastonhoitaja
Piirin vuosikokous pidettiin lauantaina 22.4. Kouvolassa. Kokouksen aluksi oli seminaari teemalla näkyminen ja viestintä 140-vuotiaassa Punaisessa Ristissä, aiheesta oli alustamassa ja keskustelemassa viestintäjohtaja Ilpo Kiiskinen. Erityisesti esille nousi Punaisen Ristin kotimaan auttamistyön näkyvyyden tärkeys. Siihen meillä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa niin perinteisessä printtimediassa, mutta erityisesti sosiaalisessa mediassa. Ollaan ylpeitä työstämme ja tehdään se näkyväksi.
Tommi Virtanen
SPR Varsinais-Suomen piirin vuosikokous pidettiin lauantaina 22.4.2017 Turussa. Kokous valitsi yksimielisesti piirin uudeksi puheenjohtajaksi Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virran. Piirin hallituksen aiempi puheenjohtaja Markku Suokas ei voinut sääntöjen mukaan enää tulla valituksi jatkamaan piirin puheenjohtajana.
Marko Tervo, Punainen Risti
Tuurissa järjestettiin 22.4.2017 Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin vuosikokous. Tuuriin kokoontui 26 osastosta yli 100 osallistujaa. Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osasto on Länsi-Suomen piirin suurin osasto, jonka jäsenmäärä oli vuoden 2016 lopussa 1 144 henkeä. Paikalla oli yhteensä 12 virallista äänivaltaista edustajaa Punaisen Ristin Jyväskylän osastosta.
Hanna Ruotsala
Nousiaisten / Mynämäen rajalla kisataan Finn Spring -suunnistuskisoja 22. - 23.4. Mynämäen osaston ensiapupäivystys on paikalla esim. mahdollisia naarmuja ja nyrjähdyksiä paikkaamassa. Lauantain kevätsää tarjoili paikallaolijoiden niskaan vettä, lunta ja rakeita vuoronperään. Onneksi vapaaehtoiset saavat työskennellä telttojen suojissa. Sunnuntain sääennuste lupailee onneksi parempaa :)