tammikuu 2017

Tervetuloa 13.2.17 klo 17.00 Hirvensalon Spr:ään järjestämään terveyspisteluentoon, osoite Seiskarinkatu 30 A, Turku.
Aloitamme vanhusten ulkoiluttamisen palvelukoti Nestorissa ja kotihoidossa 6.2.2017 klo 13.00. Tervetuloa uudet ja vanhat mukaan! Ulkoiluttamisen jälkeen palvelukoti Nestori tarjoaa aina meille kahvit. Ulkoilutamme vanhuksia kerran kuukaudessa, periaatteella kuukauden ensimmäinen maanantai. Tulethan sinäkin!
Hei!
Maskun osasto toimii aktiivisesti ja kaikenlaista on taas suunnitelmissa. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan johonkin tapahtumaan, merkkaa päivämäärät jo nyt kalenteriisi.
Tulossa 2017...
Osaston KEVÄTKOKOUS 14.3. klo 18.00 Humikkalan majalla
Rasismin vastainen kampanja vk 12
Punaisen Ristin viikko vk 19
Ensiapuharjoitukset jatkuvat keväällä 2017 tuttuun tapaan Maskun
Humikkalan majalla kello 18.00, ellei toisin ilmoiteta. Seuraavat tapaamiset aiheineen:
31.1. Sairaskohtaukset I, astma, rintakipu
28.2. Sairaskohtaukset II, aivoverenkiertohäiriöt, diabetes
21.3. Elvytys (paikka saattaa vielä muuttua)
25.4. Venähdykset, sidonnat
Kevään peruskurssi järjestetään toukokuisessa Helsingissä. Lisätietoa tapahtumasta: https://rednet.punainenristi.fi/node/43187
Kurssia saa mainostaa kaikille tutuille ja muille kiinnostuneille!
Hämeen piirin vuosikello 2017 on julkaistu! Vuosikello löytyy tulostettavana ja tallennettavana versiona sivun alareunasta. Ota tärkeät päivämäärät talteen, jotta osastonne on ajoissa valmiina tulevia tapahtumia varten. Muistakaa markkinoida osaston toimintaa niin jäsenistölle kuin laajemmallekin yleisölle. Hyviä viestinnän ja markkinoinnin kanavia ovat muun muassa:
Tervetuloa Ystävänpäiväkahville SPR Parkkiin Vanhalle Yhteiskoululle perjantaina 10.02.2017 klo 18:00 alkaen!
Vuoden alusta Apuommelkerhon aika siirtyi tiistaille.
Lisätietoja eri ryhmien toiminnasta ja yhteyshenkilöistä löytyy mm. näiltä sivuilta toimintamuotojen alta tai sähköpostilla mynamaki@punainenristi.fi 
SPR Satakunnan piirin vapaaehtoisia oli koolla osastotoiminnan koulutuspäivillä Harjavallassa lauantaina 28.1.2017 Päivän ohjelma oli tiivis paketti ajankohtaisia asioita. Aiheina oli mm. hallitustyöskentely, valmius, paperittomat ja 140 v. juhlavuosi. Myös ensiaputaidot olivat esillä! Antoisa ja iloinen päivä kaikin puolin! Kiitos osallistuneille!
Ystävänpäivänä 14.2.2016 klo 12 pidetään Nilsiän seurakuntakodilla ystävänpäivälaulajaiset.
Näpertäjillä myyntipöytä, arpajaisineen  ja Herättäjänaiset myyvät tuotteittaan, tuotto menee Hakerin seurakunnan rukoshuoneen katon korjaukseen.
Tapiola-yhtiö tarjoaa kahvit. Tervetuloa tapaamaan ystäviä ja laulamaan yhdessä.
Tässä ja nyt -lehti on ilmestynyt. Tässä numerossa tietoa mm. juhlavuoden (SPR 140 ja Suomi 100 vuotta) tärkeimmistä kampanjoista, kesäkuussa Helsingissä järjestettävästä Suomen Punaisen Ristin yleiskokouksesta ja OHTO-järjestelmän käyttöönotosta.
Lehden löydät sivun Tiedotteet-palstalta.
 
 
Pentti Vänskä
Ystävätoimintaan tarvitaan lisää miehiä ja Punaisessa Ristissä on ryhdytty toimeen: Jyväskylässä järjestetään helmikuussa ystävätoiminnan peruskurssi, joka on suunnattu miehille. Koulutus pidetään lauantaina 11.2. ja sunnuntaina 12.2.2017 kello 10–16 Punaisen Ristin Jyväskylän osaston koulutustiloissa, Sammonkatu 4. Ilmoittautumiset kurssille 7.2. mennessä.
Ensiavun ja valmiuden ryhmä
Perustamme tänä keväänä ensiavun ja valmiuden ryhmän. Toivomme mukaan aktiivisia jäseniä osallistumaan koulutukseen ja valmiuden ylläpitoon.  Ryhmässä koulutetaan ihmisiä mm. ensiavun, ensihuollon, henkisen tuen ja kotimaan avun osaajiksi. 
Ea-ryhmäilta maanantaina 13.2.2017 klo 17.30-19.30. Aiheena maastoharjoitus. Kokoontuminen ea-varastolle. Ota mukaan oma käsi- ja/otsavalaisin ja muukin maastokelpoinen vaatetus ja varustus.
SPR Nilsiän osaston kevätkokous pidetään torstaina 9.2.2017 klo 18 SPR-Tuvalla Nilsiäntie 66, 73300 Nilsiä
Kokouksessa säsitellään sääntömääräiset asiat. Jutellaan SPR:n ajankohtaisista asioista ja juodaan kokouskahvit. Tervetuloa, toivoo hallitus.
Petri Jauhiainen
Suomen Punaisen Ristin Kuopion osaston tammikuun vapaaehtoinen on Helena Asikainen. Hän toimii aktiivisesti Petosella Kotikulman asukastuvan terveyspisteellä, Jalkasenkatu 7. Helena on terveyspisteiden uusimpia toimijoita, ollut mukana vasta reilut puoli vuotta. Hän jäi eläkkeelle diabeteshoitajan tehtävästä, liittyi heti SPR-vapaaehtoiseksi ja marraskuussa 2016 hän luennoi SPR omaishoitajaryhmälle diabeteksesta.
Tervetuloa Turun 112-päivän tapahtumaan lauantaina 11.2. klo 10-14! Turun 112-päivän tapahtuma järjestetään kävelykadulla Yliopistonkadun ja Kristiinankadun kulmassa. Erityisesti lapsiperheille suunnattuun tapahtumaan on vapaa pääsy ja ohjelma on maksutonta.
Irene Kiviaho
Tampurin Puikonpyörittäjien neulomat turvalonkerot luovutettiin Taysin vastasyntyneiden teho-osastolle tiistaina 24.1. Kuvassa keskellä apulaisosastonhoitaja Jaana Koivuselkä sekä Puikonpyörittäjien Marja Kallio (vas.) ja Kaisu Rautio (oik.)
Rauman osaston jäsentiedote on ilmestynyt ja pääset lukemaan sen alla olevasta liitetiedostosta. 
Tutustu monipuoliseen toimintaamme. Tervetuloa kerhoihin, kursseille ja ostoksille puotiin!
Voit myös tukea Punaisen Ristin toimintaa liittymällä jäseneksi.