marraskuu 2016

Irma Vaittinen
SPR:n Polvijärven osaston Ystäväntupa Osuuspankin talossa on avoinna joulukuussa normaaliin tapaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin  klo 9-14  keskiviikkoon 21.12.2016 saakka. Keskiviikkona 21.12. Ystäväntuvalla on glögitarjoilu kaikille asiakkaille. Tervetuloa.
Aatonaattona 23.12. ja tapaninpäivänä 26.12.2016 Ystäväntupa on suljettu.
Altti Näsi
Ole nopea ja ilmoittaudu saman tien KOMIA! Ensiavun suurleirille TÄSTÄ. Nuorten leirille otetaan vain 60 osallistujaa, samoin Reddie Parkissa on kiintiö.
Vuoden viimeinen Tässä ja Nyt on ilmestynyt. Voit lukea sen myös täältä
 
Kirjakauppa paketointi vuoroja on jäljellä vielä tälle vuodelle! Ilmoittaudu ihmeessä mukaan!
Yhteystiedot: 050 437 3068
SPR:n Euran osastolla oli ilo vastaanottaa Paneliankosken Voima Oy:n joulutervehdyksiin osoitetut varat lahjakortteina edelleen jaettavaksi vähävaraisille lapsiperheille.
SPR:n Euran osasto kiittää PKV:tä ja toivottaa lämmintä joulumieltä!!
Tero Hintsa
Hyvä Joulumieli -keräyksen 20 juhlavuosi sai arvoisensa startin Seinäjoella 25.11.2016. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjanmaan piiri ja Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri virittivät tunnelman kattoon keräyksen avaustilaisuudessa. Pohjanmaan piirin tiloihin kokoontui yli 50 lasta vanhempineen.
Hyvä Joulumieltä Nallesairaalasta
Kaarinalainen Stina Törnblom saa tulevana viikonloppuna Varsinais-Suomen vuoden 2016 maakunnallisen vapaaehtoisen pelastajan tunnustuksen. Huomionosoituksen myöntää Vapaaehtoinen pelastuspalvelu eli Vapepa.
Estä lasten yksinäisyys – vietä raitis joulu lapsesi kanssa!
SPR:n syyskokous valitsi osastolle uuden puheenjohtajan Anitta Korpion tilalle. Hän on Miia Penttilä. Osaston varapuheenjohtajana jatkaa Sirkka-Liisa Jaakkola. Myös ensiaputoiminnan vastuuhenkilö vaihtuu, kun Tapani Jousikiven tilalle valittiin Marjaliisa Wallenius. Muut hallituksen vastuuhenkilöt jatkavat entisissä tehtävissään.
SPR Turun osasto kokontui sääntömääräiseen syyskokoukseen 24.11.2017. Kokous vahvisti odotetusti osaston uuden toimintasuunnitelman sekä talousarvion vuodelle 2017. Suurimpana toiminnan muutoksena tullaan tulevana vuotena näkemään yksi ensiapuryhmä entisten neljän ryhmän sijasta. Osaston vapaaehtoisten toiminnassa otetaan erityisesti huomioon kaikenikäisten hyvinvointi, aktiivinen osallistuminen ja vapaaehtoistyön merkitys yhteiskunnalle.
Karhulan osaston syyskokous ma. 28.11.16 klo 18, Teatteritalo Kyminsuun kahviossa.
Käsitellään sääntömääräiset asiat.
Kokousvieraana Muistiyhdistyksstä Paula Tommola, jonka aiheena: "Aivot
kaipaavat treeniä "
Kiimingin osaston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Maarit Räisänen, puh. 040-718 614 14. Uusi puheenjohtaja aloittaa 1.1.2017.
Syyskokous 22.11. teki useita valintoja. Puheenjohtajaksi valittiin Pekka Ahola, varapuheenjohtajana jatkaa Marju Pohjola. Hallitukseen valittiin uusina Mika Alastalo ja Pauliina Jalola-Korhosaari, nykyhallituksesta jatkopestiin valittiin Kati Huldin ja Thea Nieminen. Lisäksi hallituksessa jatkavat Nanna Katavisto ja Mirja Reijonen. Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017.
Sanna Castrén
Itä-Helsingin ja Riihimäen EA-ryhmät retkeilivät Kalkkuun marraskuussa 2016. Kalkku on Tampereen kaupunginosa, ja siellä sijaitsee SPR:n logistiikkakeskus. 
 
Liisa Flinck-Vasama
Punaisen Ristin tuotteita on myynnissä Frenckell & Pihassa, Frenckellinaukio 2 H, Tampere
Riitta Tenlén
SYYSKOKOUSVALINTOJA
Osaston syyskokouksessa 16.11. valittiin uudeksi puheenjohtajaksi Tuija Eskelinen. Varapuheenjohtajana jatkaa Hannu Meriniemi.
Hallituksen jäseniksi valittiin uudelleen Kristiina Saaristo, Ritva Vesiheimo ja Lasse Rissanen. Uusiksi jäseniksi valittiin Merja Rintala ja Paula Valonen.
Perinteinen SPR, Ruiskatu 8:n osaston joulukirppis lähestyy....
Jos sinulla on kirjoja tai muuta tavaraa kirpputorille lahjoitettavaksi (ei kuitenkaan vaatteita) - voit tuoda niitä  Ruiskadulle huoneeseen 424a. Torstaina 8.12.2016 klo 9.30  pääset katsomaan, mitä kirppiksellä on tarjolla. 
Espoon ja Kauniaisten yhteistyöelin kokoontui osastofoorumiin 16.11.

Paikalla oli useimpien osastojen edustajat. Monet asiat puhuttivat.

Maahanmuuttajatyössä esiteltiin Keski-Espoon Elämyspolku ja kerrottiin turvapaiaknhakijoiden asumisavusta. SPR:n yleiskokous on 10.-11.6 Helsingissä. Siihen liittyvästä kansalaistoritapahtumasta vastaa HUP. Ideoita ja tekijöitä tarvitaan.
SPR Mäntän osasto järjesti pienimuotoisen keräyksen Mosulin ja Aleppon tilanteen hyväksi. Varsinaista lipaskeräystä ei järjestetty, mutta keräyslippaat kolmessa eri toimipisteessä sekä osaston oma lahjoitus tuottivat yhteensä 500 euroa. Mäntän osasto kiittää kaikkia lahjoittajia ja muistuttaa, että valtakunnallinen keräys on vielä käynnissä.