lokakuu 2016

Punaisen Ristin Kaavin osaston syyskokous pidetään tiistaina 15. päivänä marraskuuta 2016 alkaen klo 19:00 Kaavin kunnanviraston valtuustosalissa. Sääntömääräiset asiat.
Tervetuloa!
Hätä on suuri!
Punaisen ristin vapaaehtoiset ovat lippaiden kanssa
S-Marketin ja K-Supermarketin luona Perjantaina 4.11.16 klo 12-19 välisenä aikana.
Keräämme varoja Syyrian Mousulin ja Aleppon uhrien auttamiseksi.
Täyttä elämää eläkkeellä -hanke on mukana Meidän viikonloppu -tapahtuman 55plus-osastolla lauantaina 12.11. Helsingin Messukeskuksessa.
Ensi vuonna Suomen Punainen Risti on jälleen näkyvästi esillä sekä mediassa että katukuvassa. Järjestömme täyttää 140 vuotta samanaikaisesti kun Hämeen piiri täyttää komeat 80 vuotta. Juhlavuodesta nautitaan muun muassa julkaisemalla vanhoja kuvia ja tarinoita menneiltä vuosilta. Listätietoja juhlavuoden tapahtumista löydät täältä.
Tässä vuoden 2017 varmistuneita päivämääriä:
 
Reddie Kids -kerhossa pidetään toistaiseksi taukoa, ainakin kevään 2017 ajan.
Toiminnan mahdollisesta jatkosta ilmoitellaan näillä sivuilla ja Akaan Seudun MeNyt -palstalla.
Antti Kinnari
SPR:n Hämeen piirin ystävien aluepalaveria vietettiin 29.10.  Hollolassa, Kukon nuorisoseurantalolla, iloisissa ja tanssillisissa merkeissä. Kouluttaja Raimo Vakkurin teemana oli "Kyllä ystävä jaksaa". Raimon kaksituntinen luento, mukana omaa kokemusta vuosikymmenien ajalta, hauskuutti ja myös vakavoitti paikalla olleita Punaisen Ristin vapaaehtoisia Hollolasta, Lahdesta ja Heinolasta.
Perheet Mosulissa ja Aleppossa tarvitsevat vettä, suojaa ja ruokaa.
Mosulissa Irakissa jopa miljoona ihmistä voi joutua pakenemaan taisteluita. Aleppossa Syyriassa on saarroksissa ainakin 250 000 ihmistä. Etenkin Itä-Aleppossa tilanne on katastrofaalinen ja tarvetta on kaikesta.
Niina Hirvonen
Jos haaveilet kunnon ensiapuharjoituksista ja leiristä, nyt on aika ilmoittautua KOMIA! ensiavun suurleirille. Kannattaa olla nopea, sillä nuorten leirille ja Reddie Parkiin on kiintiöt ja kaikkien osallistumismaksut kallistuvat helmikuun alussa.
     
 
 Punaisen Ristin Raision osaston
sääntömääräinen
SYYSKOKOUS
pidetään keskiviikkona
9.11.2016 klo 18.30 osastomme toimitiloissa
Raisiontie 11
Kaikki jäsenet tervetuloa!
Kahvitarjoilu
SPR:n ja HOK-Elannon yhteisen Hyvän elämän eväät-projektin yksi toimintamalli ovat kahvikohtaamiset. Sellaisen järjestimme Saunalahden S-marketissa YK:n päivänä muutamaksi tunniksi. Viitisenkymmentä asiakasta pysähtyi kahville ja mehulle. Verenpaineen mittaus houkutteli, jaoimme myös ICE-korttia(lähiomaistiedot onbettomuustilanteissa), jollainen jokaisella on hyvä olla lompakossa.

Vapaaehtoisten lisäksi mukana oli projektin päällikkö Pirjo Vesala.
Tutustumista, keskustelua, leikkejä, tietoa, tarinoita; näistä syntyi SPR:n Keski- Espoon ja Lounais-Espoon osastojen yhteinen asumisapuilta Entressen kirjaston Sinisessä huoneessa. Iltaa johdatteli Arja Hakulinen Keski-Espoon osastosta. Informaatio oli käytännönläheistä ja tunnelma leppoisa. Infossa oli mukana 12 turvapaikanhakijaa, jotka ovat muuttaneet Espooseen. Kaikki halukkaat saivat vapaaehtoisista avukseen työparin.
Suomen Punainen Risti on käynnistänyt keräyksen Mosulin ja Aleppon siviilien auttamiseksi. 
Mosulissa Irakissa jopa miljoona ihmistä voi joutua pakenemaan taisteluita. Paetessaan he tarvitsevat vettä, suojaa ja ruokaa. Aleppossa Syyriassa on saarroksissa ainakin 250 000 ihmistä. Etenkin Itä-Aleppossa avuntarve on katastrofaalinen ja kaikesta on pulaa.
Tässä ja nyt -lehti on ilmestynyt. Tässä numerossa tietoa mm. järjestön seuraavasta yleiskokouksesta, joka pidetään Helsingissä 10.-11.6. sekä syksyn tulossa olevista koulutuksista. Lisäksi piirin vaalitoimikunta pyytää osastoilta ehdotuksia vuosikokouksessa 2017 valittavista luottamushenkilöistä.
Lehden voit lukea suomeksi täältä ja ruotsiksi täältä.
Aleppon sodan uhrien hyväksi on lipaskeräys SPR:n Vammalan osastossa Ystävänpirtillä.
Löydät meidät osoitteesta Puistokatu 18,38200 Sastamala (auki maananta klo 10-15). Tulethan mukaan auttamaan!
Irma Ahde
SPR Rymättylän osaston vapaaehtoisilla on ollut vilkas vuosi. Olemme olleet järjestämässä tai mukana osallistumassa useissa tapahtumissa. Katso kuvia täältä.
Pauliina Sillanpää
Kehitämme Hämeenkyrössä nuorten ensiaputaitoja aloittamalla koulutustoimintaa aiheeseen liittyen.
KUKA VOI TULLA MUKAAN?
Punaisen Ristin kaikki toiminta on aina kaikille avointa.  Katsomatta henkilön ulkonäköön tai taustoihin koulutamme ensiaputaitoja 15-24 vuotiaille paikkakunnalla asuville nuorille.  Otamme mielellämme mukaan myös aikuisia oppimaan ja auttamaan koulutuksen sujuvuudessa.
MILLOIN?
Auta Mosulia Irakissa ja Aleppoa Syyriassa. Suomen Punainen Risti on kerännyt varoja avustustyöhönsä Syyriassa ja Irakissa jatkuvasti. Nyt humanitaarisen avun tarve on kuitenkin kasvanut valtavasti. Voidaksemme auttaa tehokkaasti olemme päättäneet käynnistää keräyksen.
Homam Azam / SARC
Auta Irakin ja Syyrian sotien uhreja Punaisen Ristin kautta!
Mosulissa Irakissa jopa miljoona ihmistä voi joutua pakenemaan taisteluita. Paetessaan he tarvitsevat vettä, suojaa ja ruokaa. Aleppossa Syyriassa on saarroksissa ainakin 250 000 ihmistä. Etenkin Itä-Aleppossa avuntarve on katastrofaalinen ja kaikesta on pulaa. Tilanteen vakavuuden vuoksi Punainen Risti kerää rahaa katastrofirahastoon, josta autetaan Mosulin ja Aleppon siviilejä.
Homam Azam / SARC
Mosulissa Irakissa jopa miljoona ihmistä voi joutua pakenemaan taisteluita. Paetessaan he tarvitsevat vettä, suojaa ja ruokaa. Aleppossa Syyriassa on saarroksissa ainakin 250 000 ihmistä. Etenkin Itä-Aleppossa avuntarve on katastrofaalinen ja kaikesta on pulaa.
Tilanteen vakavuuden vuoksi Punainen Risti kerää rahaa katastrofirahastoon, josta autetaan Mosulin ja Aleppon siviilejä.