syyskuu 2016

Anna Snickars
Suomen Punainen Risti järjestää valtakunnallisen Äkkilähtö - valmiusharjoituksen 1.-7.10.2016 välisenä aikana. Äkkilähtö 2016 on Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus, jossa vahvistetaan koulujen ja yläkouluikäisten nuorten kriisivalmiutta. Harjoitus toteutetaan yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen kanssa.
Vantaan nuorten turvatalon henkilökunnalla ja vapaaehtoisilla on ollut ilo auttaa kevään ja kesän 2016 aikana ennätyksellisen suurta joukkoa vantaalaisia nuoria ja perheitä ja syksy näyttää jatkuvan samanlaisena. Kesäkuussa 2016 olimme tehneet asiakastyötä jo saman verran kuin koko vuoden 2015 aikana. Kiitoksia kaikille upeille asiakkaillemme, vapaaehtoisillemme sekä hienoille yhteistyökumppaneille, jotka ovat ohjanneet nuoria ja perheitä asiakkaiksemme. Keep on rockin` !
Tero Hintsa
Äkkilähtö 2016 on Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus, jossa vahvistetaan koulujen ja yläkouluikäisten nuorten kriisivalmiutta. Harjoitus toteutetaan yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen kanssa. Harjoituksia järjestetään valtakunnallisesti ympäri Suomen yläkouluja syys-lokakuun vaihteessa. Länsi-Suomen piirin alueella Äkkilähtö -harjoitukseen osallistuu seitsemän osastoa, joista ensimmäisen lähdön otti Joutsa.
Turvaseksipartiointi käynnistyy huomenna perjantaina Helsingissä, Turussa sekä Kuhmossa!
Tavoitteena on lisätä matkailijoiden tietoa seksitautien tarttumisesta. Asiasta lisää täältä
Suomen Punaisen Ristin Herttoniemen osaston
Ystävä- ja vapaaehtoistoiminnan peruskurssi 14.10. – 15.10.2016 (12 t)
Saat hyvät eväät vapaaehtoisena toimimiseen.  Perehdytään vapaaehtoistoiminnan periaatteisiin, käytännön tilanteisiin sekä vuorovaikutukseen ja erilaisten ihmisten kohtaamiseen.
Vapaaehtoisille mahdollisuus osallistua osastolla mm. seuraaviin tehtäviin:
Punaisen Ristin 15. - 17. syyskuuta järjestämä Nälkäpäivä-keräys sujui Kemijärvellä hyvin. Keräys tuotti 2708,05 euroa, mikä on 200 euroa enemmän kuin viime vuonna. Keräys toteutettiin lipaskeräyksenä keskustan alueella, ja lisäksi lauantaina myytiin hernekeittoa S-market Uiton edustalla. Keräystä oli toteuttamassa kaikkiaan 32 vapaaehtoista, eli myös vapaaehtoisten määrä oli viime vuodesta lisääntynyt usealla.
 
Lördagen den 8 oktober ordnar Finland Röda Kors centralbyrå ett strategiforum i Församlingshemmet Aurelia i Åbo för avdelningarnas nyckelpersoner. Vi skall tillsammans fundera på ett hurudant Röda Kors vi vill ha i framtiden. Efter mötet har vi möjlighet att äta en god kvällsbuffet tillsammans och sedan gå på Åbo Svenska Teaters pjäs Kungens tal.
 
Dagens program
11.00 Välkommen
Polvijärvellä suoritetun Nälkäpäivän keräyksen tuotto oli samaa luokkaa kuin edellisinä vuosina, hieman yli 2000 euroa. Keräyspäivistä torstai ja perjantai olivat lauantaita vilkkaampia. Kauppojen edustoilla suoritetun lipaskeräyksen lisäksi rahaa kerättiin katastrofirahastoon kouluissa. Myös kunnalta anottiin avustusta.
Sirpa Lehtimäki
SPR Maskun osaston Nälkäpäiväkeräys 17.-19.9.2016 onnistui loistavasti tänäkin vuonna. Tahdomme kiittää lämpimästi kaikkia keräykseen osallistuneita kerääjiä sekä lahjoittajia!
Voit katsoa virallisen kiitosvideon täältä.
 
Miika Heikkilä
Raskasta Joulua ja Nuorten turvatalot tekevät tänä vuonna yhteistyötä. Nuorten turvatalo, Vantaa sai vieraakseen 16.9. Marco Hietalan, Ville Tuomin ja Erkka Korhosen, jotka antoivat turvatalon asiakasnuorten käyttöön Musamaailman lahjoittaman sähkökitaran. Vierailupäivänä kuvattiin artistien tutustumista turvatalon toimintaan. Odotamme innolla jouluna Neloselta esitettävää Raskasta Joulua -ohjelmaa, jossa saamme olla mukana.
Katja Lösönen, SPR
Syksyn toiminta on alkanut vauhdikkaasti: on tapahtumia, kerhoja ja Nälkäpäivää. Valtakunnallisesti lipaskeräys tuotti 1 350 000 €, josta oma tuloksemme oli noin 8200 € varoja katastrofirahastoon. Kiitos kaikille osallistuneille! Keräyksen ansiosta Punainen Risti pystyy ripeästi auttamaan avun tarvitsijoita kotimaassa ja maailmalla.
Syksyn jäsenkirje kutsuu mukaan toimintaan
Kiitos avustasi Nälkäpäivänä!
Olet ihan huippu! Punaisen Ristin vapaaehtoisena olet asettunut heikoimpien puolelle. Yhdessä teemme huomisesta paremman.
Tänään saamiemme arvioiden mukaan Nälkäpäivän lipaskeräys tuotti tänä vuonna (2016) 1,35 miljoonaa euroa ja meillä Säkylässä 3 122,00 e.
SPR:n Polvijärven osasto sai keväällä käyttöönsä Savo-Karjalan piirin omistaman defibrillaattorin. Osaston hallitus päätti sijoittaa laitteen Vapaa-aikatalolle. Ensiapuryhmä käyttää laitetta harjoituksissaan. Laite otetaan yleiseen käyttöön heti, kun henkilöstö on saanut tarpeellisen koulutuksen.
Petri Blomqvist
Punaisen Ristin Jyväskylän osaston ensiapuryhmä järjestää ensiapuryhmäläisten peruskurssin 3.10.2016 kello 18.00 alkaen kaikille ensiapuryhmätoiminnasta kiinnostuneille osoitteessa Sammonkatu 4, Jyväskylä. Kurssiin kuuluu kokoontumisia joka toinen viikko, yhteensä 12 kokoontumiskertaa. Kurssi on maksuton ja kurssille osallistuminen ei velvoita osallistujia mihinkään. Kurssi ei vaadi ennakkoilmoittautumista tai aikaisempaa kokemusta ensiavusta.
Irma Vaittinen
Polvijärven Ystäväntuvan kirppis siirtyy lokakuun 2016 alusta talviaukioloaikoihin.
Osuuspankin talossa sijaitseva kirppis on avoinna 3.10.2016 lähtien  maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-14. Ystäväntuvan puhelinnumero on 045 1656 580.
Ystäväntupa on avoinna Osuuspankin ulkosivuremontista huolimatta.
SPR:n Mietoisten osasto osallistui nälkäpäiväkeräykseen perinteisillä hernekeittokojuilla, kirkolla ja Pyhän koululla. Keittoa sai ostaa kotiinviemisiksi tai syödä paikan päällä. Myynnissä oli myös Nälkäpäiväleipää. Perjantaina Pyheen torilla olivat arpajaiset.
Rahat menivät katastrofirahastoon, jolla tuetaan avustustyötä Suomessa ja ulkomailla.
SPR:n ystävät hemmottelivat itseään Kirsi Lehtosen luona, ottamalla hierontoja ja jalkahoitoja. Tukanleikkuut suoritti Jemina Lehtonen.
Ystävät käyttivät tähän kahvituksella saamiaan rahoja. Kahvia ja pullaa oli tarjolla ja vapaata pulinaa riitti useaksi tunniksi, valittevasti monet olivat matkoilla tai muuten estyneitä. 9 ystävää oli paikalla.
 
Pekka Tuovinen
Yhteensä 39 kerääjää punaisine lippaineen ja liiveineen piristi Sonkajärven kirkonkylän maisemaa, kun SPR:n Sonkajärven osasto järjesti onnistuneen Nälkäpäivä-keräyksen torstaista lauantaihin S-Market Rutakontorin ja K-Market Marjapaikan edustalla. Keräykseen perjantaina osallistuneet yläkoululaiset kiertelivät myös torilla ja Osuuspankin pihalla.
Nälkäpäivä on jälleen saatu kunnialla päätökseen. Kauniissa syysilmassa järjestettiin perjantaina 16.9.  toritapahtuma, jossa oli myynnissä hernekeittoa ja nälkäpäiväleipää. Koululaiset kiertelivät torstaina kadulla keräämässä.
Lipaskeräys kaupoissa järjestettiin 16. - 17.9. Tänä vuonna kerääjiä oli hieman vähemmän kuin viime vuonna. Tämä vaikutti myös keräystulokseen.
Keräystulokseen oltiin kuitenkin hyvin tyytyväisiä summan ollessa 3650 euroa.