elokuu 2016

Harjoitusiltamme pidetään parillisen viikon torstai klo 18 alkaen: (muutokset mahdollisia)
8.9. Tajuton
22.9. Kirjaaminen
6.10. Varustehuolto
28.10. Pikkujoulut (huom! perjantai-ilta)
30.10. Viestiliikenne
3.11. PPE-D
17.11. Siirrot ja ergonomia
1.12. Tyhjiötuotteet + niskatuet
Tervetuloa tutut ja uudet ryhmäläiset!
Syksyn toiminta alkaa torstaina 1.9.2016 klo 10.
Suunnitellaan yhdessä tulevaa kautta.
Korttelitupa on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 10 - 15.
Parittomana viikkoina torstain puurolounas, parillisten
viikkojen tiistaina lounas.
Muutoin aina kahvitellaan.
Lämpimästi tervetuloa tutut ja uudet kasvot!
Syksyn ohjelma lisätty Omaishoidon tukitominnan  sivulle. Käykäähän katsomassa. myös tässä uutisessa linkki.
Jaana Vilhunen
 
Järjestimme Iisalmen osaston toimitilassa piirin osastojen luottamushenkilöiden koulutusillan. Osallistujat olivat Iisalmen, Kiuruveden ja Vieremän osastoista. Paikalla oli yhteensä 12 henkilöä.
Mikäli teidän osastollanne on kiinnostusta tähän koulutukseen, olkaa yhteydessä oman alueenne piiri-kummiin.
Kiitokset järjestökoulutta Helille hyvästä ja asiapitoisesta koulutusillasta!
Ari Andersin
Osaston syyskokous pidetään ti 8.11.2016 klo 18.00 alkaen Pukinmäen Seurakuntakodilla. Kokouksessa käsitellään normaalit sääntömääräiset asiat.
Tervetuloa!
Ari Andersin
Pelle Hermannin hätäensiaputoimiston syyskauden 2016 ohjelma on julkaistu ensiapuryhmän alla. Syyskauden teemana ovat uudemmat "kansansairaudet" sekä perusensiaputaidot.
PS: Vanhat ohjelmat löytyvät "Aarrearkusta".
Tervetuloa mukaan 40-vuotisjuhliin!
Lauantaina 24.9.2016 klo 14.00
LJUNGHEDA, Vanha Heikkiläntie 64
Kutsumme kaikki osastomme jäsenet ja yhteistyökumppanit sydämellisesti tervetulleiksi viettämään yhteistä juhlaamme ohjelman, tarjoilun ja yhdessäolon merkeissä!
Ilmoittautuminen 11.9. mennessä:  Helena Elomaa,  p. 040 588 6434 - helena.elomaa@gmail.com
Syksyn ensimmäinen Turunmaan piirin tiedotuslehti Här och Nu on ilmestynyt. Se pitää sisällään Saga Rosenströmin  kertomukset Punaisen Ristin lastenleiristä Brännskärillä Nauvon saaristossa ja kumikoulusta Taalintehtaalla. Mia Eklund on kirjoittanut siitä, mitä tapahtui suomenruotsalaisessa ystävätapaamisessa Turussa ja hyväntekeväisyyskonsertista, jonka Flora-kuoro ja Brahe Djäknar tarjosivat yleisölle.
Heli Korkka
Jokela-Nuppulinnan osaston jäseniltaa vietettiin 17.8.2016 Kisan majalla. Makkaranpaiston ja kahvien ohessa mietittiin, mitä odotuksia ja toiveita kullakin on osaston eri toiminta-aloista, mm. ensiapuryhmältä, ystävätoiminnalta jne.
Maalaus Riikka Savonen
Toimintaa on tarjolla, tule mukaan itsellesi mieluisimpaan ja sopivimaan vapaaehtoistoiminnan ryhmään!
Terveyspisteissä voit mittauttaa verenpaineesi ja keskustella terveyteen liittyvistä asioista. Vapaaehtoisina teerveysalan ammattilaiset. Terveyspisteitä on eri puolilla kaupunkia, pääasiassa asukastuvilla, terveyspisteet@sprkuopio.com
Marina, Mariitta, Tarja ja Maija
Nyt myös Tampereen hiv- ja seksuaaliterveystyön täydennyskurssin ohjelma on saatu julkaistua. Ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyvät täältä.
TERVETULOA TÄYDENNYSKURSSILLE!
akl
Kiinnostaisiko ensiapuryhmätoiminta?
Kaipaatko uutta harrastusta? Haluatko oppia auttamaan, jos jollekin läheisellesi tapahtuu tapaturma?
SPR:n Vesilahden osaston ensiapuryhmä järjestää avoimet ovet kaikille toiminnasta kiinnostuneille tiistaina 6. syyskuuta klo 18–20 osaston kokoontumistiloissa osoitteessa Tapolantie 1B (Tapolan keltainen talo, sisäänkäynti Tapolantien puoleisesta päädystä)
Henkisen tuen jatkokurssi 26.-27.11.2016 Oulussa.
Jatkokurssin sisältö:
Alustavasti perinteiset naisten messut on suunniteltu järjestettäväksi lauantaina 26. marraskuuta klo 10 - 15 Juhani Vuorisen koululla, Siltakatu 2. Pöytävaraukset ja tiedustelut Seijalta, puh.0500 - 424060
Nälkäpäiväkeräys järjestetään koko Suomessa torstaina 15. - lauantaina 17. syyskuuta. Torstaina 15. syyskuuta myymme taas Kannuksen seurakuntatalolla maukasta hernekeittoa lisukkeineen. Myynnissä on myös entiseen malliin arpoja, hyvät voitot! Tervetuloa maukkaalle lounaalle hyvän asian puolesta, katastrofirahaston kartuttamiseksi.
Ystäväpiiri aloittaa syyskauden toimintansa keskiviikkona, syyskuun 7. päivänä klo 13.00 Kivikololla, Valtakatu 13. Kokoonnumme joka toinen viikko kahvittelun, askartelun, käsitöiden, laulujen ja mukavan yhdessä olon merkeissä. Tervetulleita ovat kaikki entiset ystävät, mutta uudetkin mahtuvat iloiseen joukkoomme.Tavataan Kivikololla!
Jaana Vilhunen
Tänään pidimme SPR Lapinlahden osaston vapaaehtoisten kanssa info-päivän S-marketilla. Osaston nimettynä kummina minulla oli ilo jalkautua mukaan yhdessä esittelemään toimintaa. Omaishoitajien ryhmä on toiminut Ailan ja Iirksen (kuvassa vasemmalla) ohjauksessa yli neljä vuotta.
Nälkäpäivä-keräyksessä 15.-17.9. kerätään varoja katastrofirahastoon. Tule sinäkin mukaan ja ilmoittaudu lipaskerääjäksi, etukäteen voit ilmoittautua täällä.
Syksyn ensimmäinen Tässä ja nyt -lehti on ilmestynyt. Tässä numerossa tuhti paketti mm. Nälkäpäivä-keräykseen liittyvää asiaa. Lisäksi tietoa syksyn koutuksista ja Punaisen Ristin ansiomerkkien ja ansiomitalien hausta. Lehden voit lukea suomeksi täältä ja ruotsiksi täältä.