heinäkuu 2016

VERENLUOVUTUS RAISIOSSA
perjantaina 9.9.2016 klo 13.00-17.00
Juhaninkuja 3, 21200 Raisio
Aurinkoista kesää kaikille!
Hiv- ja seksuaaliterveystyön perus- ja täydennyskurssien ilmoittautumislinkit on nyt avattu. Kurssitiedot löytyvät "Tapahtumat"-osiosta.
Muistakaa ilmoittautua täydennyskurssille ja jakaa myös eteenpäin peruskurssimainosta. Uusia vapaaehtoisia kaivataan mukaan kaikkiin toimintamuotoihin.
Tästä eivät toripäivät parane. Erkavoks viihdytti torikansaa Korkeakoskella. Siellä sai herkutella melkein kuin jouluna. Siis herkkua on siinä monenlaista!
Päiväkodin lapset eivät tänä vuonna olleet vieraina torilla koska päiväkoti on heinäkuussa kiinni. Sen sijaan Lylyssä oli lapsia ja aikuisia. Ilmapalloja jaettiin ja kasvomaalauksia tehtiin. Lapsilla oli hauskaa, niin oli myös maalausten tekijällä.
Päivi Waldvogel
Ihana kesäretki , aurinko paistoi, uitiin, saunottiin, patikoitiin ja grillattiin maissia, banaania ja kalkkunamakkaraa. Matkassa 80 ulkomaalaistaustaista porvoolaista. Järjestäjinä Porvoon suomalainen seurakunta,  ( Pasi Nieminen diakoniatyön johtaja ) ja SPR Porvoon osasto.
SPR:n Mietoisten osaston ystävät ovat saattaneet Koivulehdon palvelukodin asukkaita erilaisiin kesätilaisuuksiin. Mietoisten kotiseutuviikon päätti ulkohartaus museolla. Vanhuksia ja Koivulehdon asukkaita osallistui siihen runsain määrin.Pullakahvit tarjottiin kaikille.
Päivi Siren
Pooki flakkaa! Raahen Meripäivät 2016  ja SPR
Suuren suosion saavuttanut nukkesairaala oli pikkuväen ja vähän isompienkin katsottavana ja koettavana Raahen Meripäivät 15. - 17.7. 2016 Raahen rantatorilla.
Valitettavasti apuhoitaja Alma itse oli estynyt tulemaan, mutta hänellä oli ammattitaitoiset tuuraajat ohjaamassa ja auttamassa lapsia, jotka saivat tutkia ja hoitaa mielin määrin klinikalla olleita nukke-potilaita.
Irma Vaittinen
Kinahmosta kotoisin oleva säveltäjä, pianisti, musiikinopettaja Petri Hirvonen kävi esiintymässä Polvijärven SPR:n Ystäväpalvelun pyynnöstä Toimintakeskus Turvalassa.
Illansinessä Petri Hirvonen soitti hanurillaan Kesäillan valssin, Säkkijärven polkan, Satumaan sekä Argentiinalaisen tangon. Asukkaiden toivomuksesta hän soitti myös suositun valssin Metsäkukkia.
Videobloggaaja eli vloggaaja Timo Wilderness tutustuu heinäkuun ajan Punaisen Ristin kotimaan toimintaan ja esittelee parhaita paloja videomuodossa. 
Miten sujui ensiapupäivystys koulujen päättäjäispäivänä? Entä miten vapaaehtoiset auttavat pyörittämään Nuorten turvataloja?
Länsi-Vantaan osasto järjestää ensiavun EA1-kurssin 27.-28.8. Katso ilmoittautumistiedot ja tule mukaan: https://rednet.punainenristi.fi/node/39983
Osastomme järjestää syyskuussa kahtena lauantaina EA2- kurssin. Päivät ovat 3.9. ja 10.9., molempina päivinä klo 9-17. Hinta osaston jäsenille 30€ ja muille 45€. Kurssimaksun lisäksi EA2-kortti maksaa 8 euroa. Vaatimuksena voimassa oleva EA1- todistus. Ilmoittautumiset ja lisätiedot osoitteeseen ruissalo@punainenristi.fi Nähdään kurssilla!
On aika kiittää ja palkita vapaaehtoisia kuluneesta vuodesta!
Kaikki Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat lämpimästi tervetulleita kiitosgaalaan, joka järjestetään 3.12.2016 Kuopion Musiikkikeskuksessa.
Kiitosgaalan sivuille  Tästä      
Osastomme on mukana nukkesairaalan kanssa Lasten ja nuorten omilla markkinoilla la 13.8. klo 11-14 Laurin koulun piha-alueella. Tule tutustumaan uuteen liikuntapuistoon.
Henrik Mattson
Tornion VPK, Tornion ja Kemin Meripelastajat ja SPR:n Tornion osaston ensiapuryhmä  järjestivät yhteisen sammutus- vesipelastus- ja elvytysharjoituksen Torniossa Tornion Meripelastajien asemapaikalla Röyttässä maanantai-iltana 4. heinäkuuta 2016. Kolmituntisen harjoitusillan aluksi Tornion Meripelastajien puheenjohtaja Riku Hyttinen kertoi illan kulusta ja sen jälkeen jakaannuttiin ryhmiin. Tornion VPK opasti Kimmo Heikan johdolla alkusammutusta useamman sammutusrastin avulla.
Lämpimästi tervetuloa kanssamme osastomme kesäteatteriretkelle 21. elokuuta! Matkaamme Hausjärvelle, Miinan Monttuun, katsomaan ”Iloisia aikoja, mielensäpahoittaja” -näytelmää.
Hiv-seksuaaliterveystyön peruskurssit järjestetään syksyllä 2016 seuraavasti:
16.-17.9. TURKU (huom: pe-la)
29.-30.10. KUOPIO
Täydennyskurssi peruskurssin käyneille ja jo toiminnassa mukana oleville järjestetään seuraavasti:
24.-25.9. TAMPERE